تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و تامین حمایت مالی، انتظار ورزشکاران گلستان از رییس جمهور

گرگان- ایرنا- ورزشکاران، مربیان و روسای هیات‌های ورزشی گلستان، در آستانه سفر رییس جمهور و هیات دولت به این استان، مطالبات و دغدغه‌های خود را شامل تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و تامین حمایت مالی بیان کردند تا با همت دولت سیزدهم این چالش‌های ورزشی پشت سر گذاشته شود.

به گزارش ایرنا آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رییس جمهور در دور دوم سفرهای خود اواخر فردا پنجشنبه مهمان گلستانی‌ها است.

رییس جمهور در سفر قبلی به گلستان در اسفند ۱۴۰۰ نگاه ویژه‌ای به حوزه ورزش داشت و در اقدامی مهم، پرونده بخش زیادی از پروژه‌های نیمه‌کاره ورزشی را بست و گلستانی‌ها به ویژه ورزشکاران و ورزش‌دوستان امیدوارند سفر دوم رییس جمهور به گلستان بخش زیادی از محرومیت‌های این حوزه را برطرف کند.

کاپیتان گلستانی تیم ملی کبدی با اشاره به اینکه نوجوانان و جوانان این استان از توان فیزیکی خوبی در رشته‌های مختلف برخوردارند، گفت: مهم‌ترین دغدغه ورزشکاران این استان، نداشتن آینده شغلی روشن است.

فاضل اتراچالی اظهار کرد: هر چند فراهم کردن شغل برای مدال‌آوران و قهرمانان شامل بخشنامه‌ها و آئین‌نامه‌های مشخص است اما واگذاری مدیریت سالن‌های ورزشی به صورت ترک تشریفات به سایر قهرمانان و ورزشکاران می‌تواند آنها را به ادامه فعالیت امیدوار کند.

وی با اشاره به اینکه یک ورزشکار حرفه‌ای برای مدال‌آوری نباید فکر و دغدغه‌ای جز ورزش و تمرین داشته باشد، افزود: تخصیص بودجه مناسب برای تجلیل از ورزشکاران و قهرمانان در رقابت‌های جهانی و آسیایی نیز می‌تواند انگیزه ورزشکاران را افزایش دهد.

کاپیتان تیم ملی کبدی ایران با بیان اینکه فقدان صنایع بزرگ تولیدی در گلستان موجب محرومیت بسیاری از رشته‌ها از حمایت‌های مالی شده است، یادآور شد: باید بستر احداث و احیای چنین صنایعی فراهم شود تا آنان بتوانند بخشی از درآمدهای خود را به جای پرداخت مالیات در ورزش هزینه کنند.

اتراچالی خواستار احداث سالن اختصاصی برای برخی از رشته‌های ورزشی سالنی مدال‌آور مانند کبدی شد و گفت: از آنجایی که دولت توان احداث سالن برای هر رشته را بطور جداگانه ندارد برای رشته‌های سالنی مشابه، یک سالن استاندارد جهانی احداث کند تا همه رشته ها بتوانند از آن بهره ببرند.

سرمربی گلستانی تیم ملی کبدی، فقدان امکانات سخت‌افزاری اعم از نداشتن سالن استاندارد و تشک تمرین(تاتامی) را از جمله مشکلات این رشته ورزشی در گلستان برشمرد و افزود: ملی‌پوشان گلستانی این رشته در سالن غیراستاندارد تمرین می‌کنند که فضای این سالن‌ها با فضای سالن‌های مسابقات رسمی بسیار متفاوت است.

غلامرضا مازندرانی یادآور شد: دولت می‌تواند با اجرای طرحی مانند آمایش سرزمینی، در هر استان رشته‌ای را به عنوان رشته ورزشی اول مشخص و برای آن امکانات و تجهیزات لازم را در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: یکی از رشته‌های مستعد و مدال‌آور در گلستان کبدی است که انتظار داریم در سفر دوم رییس جمهور و هیات دولت به استان، یکی از مصوبات احداث خانه کبدی باشد.

مازندرانی خواستار اختصاص ردیف بودجه‌ای مشخص برای تامین هزینه اجاره سالن‌های ورزشی به رشته‌های مدال‌آور شد و تأکید کرد: بسیاری از ورزشکاران ملی‌پوش برای داشتن نماینده‌ای از گلستان در رقابت‌های قهرمانی کشور قراردادهای سفید یا با حداقل مبلغ امضا می‌کنند حال آنکه نیاز به حضور حامیان مالی در قالب واحدهای تولیدی و صنایع بزرگ می‌تواند مشکل اساسی ورزشکاران استان را حل کند.

رییس هیات کبدی گلستان با اشاره به اینکه حمایت مالی از ورزشکاران مانع مهاجرت آنها به کشورهای دیگر می‌شود، اظهار کرد: بسیاری از ورزشکاران می‌توانند با حمایت دولت و دریافت تسهیلات ارزان قیمت برای خود و دیگران اشتغال ایجاد کنند.

حمیدرضا شرآئین با اشاره به اینکه دولت با توجه به توان و استعداد ورزشی هر استان در رشته‌های مشخص سرمایه‌گذاری کند، گفت: امیدواریم در سفر دوم رییس جمهور به گلستان، دولت اعتبارات خوبی به حوزه ورزش استان اختصاص دهد البته انتظار ورزشکاران، مصوبات پربار به همراه تخصیص به موقع و کامل آن است.

تاریخ‌ساز گلستانی ورزش ایران در رشته پرش خرک بازی‌های آسیایی هانگژو ۲۰۲۳ با اشاره به درخشش ورزشکاران این استان در بازی‌های هانگژو گفت: کسب ۶ مدال در بازی‌های آسیایی و همین تعداد مدال در پاراآسیایی هانگژو نشان از توان و ظرفیت ورزشکاران گلستانی دارد؛ ورزشکاران گلستانی این مدال‌های ارزشمند را در شرایط تنگنای مالی و با دستان خالی کسب کردند.

مهدی الفتی ادامه داد: به دلیل نبود امکانات و تجهیزات استاندارد برای تمرین و آماده‌سازی بازی‌های آسیایی هانگژو مجبور به رفتن به استان‌های دیگر شده‌ام.

ملی‌پوش گلستانی ژیمناستیک گفت: انتظار می‌رود در دور دوم سفر رییس جمهور به گلستان، در حوزه ورزشی رشته‌های مدال‌آور در اولویت مصوبات سفر قرار گیرد.

الفتی با بیان این که مرکز استان نه تنها یک سالن و حتی وسیله تمرینی استاندارد در رشته ژیمناستیک ندارد، افزود: با توجه به هزینه‌های سنگین ساخت و ساز، بخش خصوصی هم بدون کمک‌های مالی دولت توان احداث یک سالن استاندارد را ندارد که اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت به سرمایه‌گذار برای احداث سالن تخصصی استاندارد ژیمناستیک درخواست ما از دولت است.

رییس هیات بسکتبال استان گلستان هم مهمترین دغدغه و نیاز استان را در ۲ بخش حامیان مالی و سالن ورزشی استاندارد دانست و گفت: تیم بسکتبال شهرداری گرگان هر ساله با فراز و نشیب‌های مختلف مورد حمایت شهرداری و شورای شهر قرار می‌گیرد و اگر روزی این حمایت انجام نشود به علت نبود حامی مالی شاهد منحل شدن تیمی خواهیم بود که در سه سال اخیر قهرمان ایران و نماینده کشورمان در باشگاه‌های آسیا است.

حمیدرضا کلاسنگیانی با اشاره به اینکه نبود شرکت‌های مالی بزرگ در استان مهمترین دغدغه جامعه ورزش است، اظهار کرد: حضور صنایع تولیدی بزرگ نیازمند مصوبه دولت در استان‌های شمالی به خصوص گلستان است.

وی با بیان این که بسکتبال این استان با توجه به افزایش تعداد علاقه‌مندان نیازمند یک سالن استاندارد بازی‌های آسیایی است، گفت: دولت‌های گذشته در برخی شهرهای کشور از جمله گلستان، پروژه‌های نیمه تمام در حوزه‌های مختلف از جمله ورزش داشتند که می‌توان در این استان به سالن ۶ هزار نفری مجموعه ورزشی شهدای کریم آباد گرگان اشاره کرد.

رییس هیات بسکتبال استان گلستان با بیان اینکه سالن ۶ هزار نفری گرگان باید سالیان قبل احداث و مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفت، گفت: اعتبار ناکافی موجب شده این پروژه پیشرفت ۲۰ درصدی داشته باشد البته دولت سیزدهم در سفر دور اول، بودجه‌ای را برای تکمیل این پروژه به تصویب رساند که با توجه تورم انتظار می‌رود در سفر دوم، اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه نیمه‌تمام تخصیص یابد.

رییس هیات والیبال گلستان هم گفت: در این رشته حضور ۲ تیم در لیگ برتر کشور در کنار ملی‌پوشان نوجوان و جوان نشان از ظرفیت و پتانسیل بالای ورزشکاران گلستانی دارد که با حداقل امکانات تمرین می‌کنند.

عیسی سنگدوینی اظهار کرد: تیم والیبال پاس گرگان در سومین سال حضور در لیگ برتر در ابتدا دنبال یک حامی مالی بود در صورتی که تیم لیگ برتری باید از حمایت مالی بخش خصوصی یا دولتی بزرگی برای چندین سال متوالی برخوردار باشد که این مهم نیازمند حضور سرمایه‌گذاران است.

وی بیان کرد: می‌توان شرایطی فراهم کرد تا سرمایه‌گذار با تضمین بازگشت سرمایه و سودآوری میل و رغبت به حضور در منطقه آزاد اینچه‌برون و شرکت هزار هتکاری اترک را داشته باشد.

رییس هیات ورزش‌های رزمی گلستان با اشاره به ظرفیت و پتانسیل بالای جوانان گلستانی، اظهار کرد: شناسایی استعدادهای ورزش استان، نیازمند یک برنامه‌ریزی و مطالعه درست در قالب پایش سرزمینی است.

رضا منوچهری توجه به مسئله اقتصادی ورزشکاران را یک اصل ضروری خواند و افزود: حتی مدال‌آوران گلستانی هم از سطح درآمدی پایینی برخوردارند که توجه جدی به معیشت و درآمد این قهرمانان برای تداوم قهرمانی‌ها ضروری است.

وی محرومیت‌زدایی از نقاط کم‌برخوردار، تخصصی کردن سالن‌های ورزشی به جای واگذاری به افراد غیرمتخصص با نگاه درآمدی و تلاش برای افزایش سرانه اعتباری ورزش استان براساس نیروی انسانی مستعد، توانمند و مدال‌آور نیز از خواسته‌های جامعه ورزش استان از رییس جمهوردر سفر آتی به گلستان است.

رییس هیات کاراته گلستان نیز برخورداری از مکان مناسب برای پرورش استعدادها را از نیازهای اساسی استان برشمرد و اظهار کرد: توجه به اقتصاد و معیشت ورزشکاران در سایه وجود حامیان مالی است.

اسماعیل جبله با اشاره به اینکه تخصیص درست و متناسب ماده ۵۳ از انتظارات جامعه ورزش از دولت است، گفت: این ماده قانونی در خصوص توسعه ورزش همگانی و قهرمانی و توسعه زیرساخت‌های ورزش و امور جوانان است که براساس آن تفاهم‌نامه میان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزارت ورزش و جوانان منعقد شده است.

مدیرکل ورزش و جوانان گلستان با اشاره به نگاه ویژه دولت سیزدهم به ورزش گلستان و سه برابر شدن اعتبارات عمرانی این بخش، گفت: در بخش قهرمانی، ورزشکاران این استان سال گذشته در مجموع ۶۳ مدال رقابت‌های برون مرزی بین‌المللی مختلف کسب کردند، اما این عدد فقط در ۶ ماه نخست امسال به بیش از ۷۰ مدال رسید.

قاسمعلی برزمینی با بیان این که در این دولت ۲۰ سالن ورزشی در استان افتتاح و ۱۰ سالن نیز آماده بهره‌برداری است، گفت: تا پایان سال جاری نیز ۲۵ سالن ورزشی دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: در بازی‌های آسیایی هانگژو ۲۳ نفر و در پاراآسیایی ۶ نفر از گلستان در رشته‌های انفرادی و تیمی حضور داشتند که ماحصل این حضور کسب ۱۲ مدال رنگارنگ بود.

مدیرکل ورزش و جوانان گلستان نیاز اصلی ورزش گلستان را تکمیل سالن ۶ هزار نفری مجموعه ورزشی شهدای کریم‌آباد گرگان برشمرد و تصریح کرد:تکمیل این پروژه ورزشی با توجه به حضور نمایندگان بسکتبال و والیبال استان در مسابقات لیگ برتر باشگاه‌های کشور و همچنین باشگاه‌های آسیا، ضروری است.

برزمینی با اشاره به اینکه کمبود اساسی ما در بخش زیرساختی و سالن‌ها و مکان‌های تخصصی برای رشته‌های پرمدال مانند دوومیدانی، قایقرانی، دوچرخه‌سواری، ژیمناستیک و حتی شنا شیرجه و واترپلو است، بیان کرد: احداث سالن‌ها و اماکن اختصاصی رشته‌های مختلف، سهم گلستان را از حضور ورزشکاران در تیم‌های مختلف افزایش می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha