به گزارش ایرنا، «سعدالله زارعی» کارشناس ارشد مسائل منطقه روز یکشنبه در نشستی که از سوی موسسه مطالعاتی اندیشه سازان نور با حضور شماری از اصحاب رسانه برگزار شد ؛ با استناد به اسناد تازه به دست آمده از تل آویو، تازهترین تحولات این حوزه را مورد بررسی قرار داد.
وی در این نشست ؛ به چرایی و پشت پرده عملیات سنگین علیه حماس از سوی رژیم صهیونیستی پرداخت و اظهار داشت: براساس این اسناد، رژیم صهیونیستی ماه ها قبل از طوفان الاقصی درگیر بحران و تنش داخلی سیاسی بوده و عملا این اختلافات ، رژیم اسرائیل را به لبه پرتگاه کشانده و جامعه صهیونیستی را به دو بخش و روبروی هم قرار داده بود، لذا در این شرایط هیچ افقی برای حل اختلاف میان صهیونیستها دیده نمی شود.
زارعی خاطر نشان کرد : از طرف دیگر رژیم صهیونیستی پروژه عادی سازی روابط با کشورهای عربی را دنبال کرده است که در این پروژه وقفه دو ساله ایجاد شده بود و اسرائیلیها حل نشدن مسئله فلسطین را دلیل عمده این وقفه می دانستند و معتقد بودند که باید بطور کلی مسئله فلسطین را از صفحه منطقه حذف کرد تا بتوان عادی سازی را سرعت بخشید.
زارعی اضافه کرد: به اعتقاد صهیونیستها کلید حل مسئله فلسطین، خارج کردن مقوله مقاومت است. مقوله مقاومت مقوله ای است که بارقه امید در فلسطین ایجاد کرده است و تل آویو معتقد است که تا این مقوله از فلسطین حذف نشود، امکان عادی سازی و عمق بخشی به عادی سازی وجود ندارد. بنابراین عملیات سنگین علیه جنبش های مقاومت در غزه و بویژه علیه حماس در دستور کار قرار گرفت.
این کارشناس مسائل منطقه در ادامه با اشاره اسناد به دست آمده از رژیم صهیونیستی افزود: «براساس اسناد بدست آمده، صهیونیستها سه سناریو درباره غزه را مد نظر داشتهاند:
سناریوی نخست:
اشغال کامل غزه، بمباران و خارج کردن ساکنان غزه و انتقال موقت ساکنان به صحرای سینا و سپس بازگرداندن غربال شده جمعیت غزه به داخل غزه با گرفتن ضمانت ها و مشخص شدن این که این جمعیت بازگردادنده شده ارتباطی با مقاومت در فلسطین ندارد.
سناریوی دوم:
سناریوی دوم این است که اگر اسرائیل نتواند غزه را اشغال دائم و فرمول کرانه باختری را در غزه ایجاد کند، به این باریکه حمله کند و غزه را بگیرد و مقاومت تضعیف شود؛ اداره منطقه نیز به تشکیلات خودگردان سپرده شود تا فلسطینیها به وسیله فلسطینی ها سرکوب شوند.
سناریوی سوم:
سناریوی سوم مبتنی بر اشغال موقت غزه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و ایجاد ترتیبات سیاسی مشترک میان مصر، اردن و اسرائیل با مشارکت نماینده دبیرکل سازمان ملل بود، به گونه ای که این اداره فدرال گونه و مشترک میان تل آویو و دو کشور عربی و سازمان ملل باشد و ریشه مقاومت از باریکه غزه خشکانده شود.
به گفته زارعی، هرکدام از این سه سناریو در سیستم اطلاعاتی اسرائیل مورد بررسی قرار گرفته و جزئیات آن در سند مذکور است و راه های برون رفت در این سناریو نیز مورد اشاره قرار گرفته است. در واقع حتی اگر عملیات طوفان الاقصی انجام نمی شد، رژیم صهیونیستی برای ماه های آغازین سال ۲۰۲۴ عملیات نظامی سنگین علیه غزه را طراحی کرده بود و البته عملیات طوفان الاقصی سبب شد که این عملیات نظامی با تعجیل مواجه شود و زمان این عملیات جلو افتاد و در ماه اکتبر گذشته انجام شد.
این تحلیلگر مسائل غرب آسیا به برخی چالشهای صهیونیستها در جنگ غزه نیز اشاره و تاکید کرد: مشکل اسرائیل آن جایی شروع می شود که جمعیت و ساختمان وجود داشته باشد و امکان جابه جایی عملیاتی سخت می شود و به همین دلیل بعد از گذشت چندین روز هنوز اسرائیلی ها نتوانسته اند منطقه کوچک شمالی را تصرف کنند. لذا اسرائیلی ها از تاکتیک هلی برن استفاده کردند و در مناطقی در شرق غزه نفوذ کردند تا ادعای نفوذ به داخل شهر داشته باشند.
به گفته وی، در جبهه مقاومت شامل ایران، عراق، لبنان و سوریه، عملیات مبتنی بر بازدارندگی است و هیچ گاه روش تهاجم اول را جمهوری اسلامی و یا طرفهایی که در ذیل جبهه مقاومت هستند، اجرا نکردهاند. تمام نبردهای دو دهه گذشته از جمله جنگ ۲۰۰۶، جنگهایی بوده است که به یک عضو از جبهه مقاومت تجاوز شده است.
مسئله دوم هم این است که در صحنه درگیری خط قرمز وجود دارد و خط قرمز در این صحنه حفظ مقاومت مردم فلسطینی است تا توان مقاومت آن ها محفوظ بماند و همین طور حفظ سازمان مقاومت و گروههای جهادی در صحنه رزم است تا توان مقاومتی شان آسیب نبیند و این موضوع را از ابتدا مورد تاکید قرار داده ایم. اگر چناچه در نقطه ای احساس شود که مقاومت فلسطین آسیب جدی بییند، جبهه مقاومت نیز اقدامات خود را تشدید خواهد کرد.
نظر شما