به گزارش دوشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، در همین ارتباط، صندوق کودکان ملل متحد(یونیسف) در گزارشی اعلام کرد: «۳۴۷ میلیون کودک زیر ۱۸ سال در جنوب آسیا در معرض کمبود آب در سطح زیاد یا بسیار زیاد قرار دارند که بالاترین رقم در بین تمام مناطق جهان محسوب میشود».
این منطقه شامل هشت کشور افغانستان، بنگلادش، بوتان، هند، نپال، مالدیو، پاکستان و سریلانکا، بیش از یک چهارم کودکان جهان را در خود جای داده است.
سازمان ملل در گزارش خود گفت: «تغییرات آب و هوا، الگوهای هواشناسی و بارندگی را مختل کرده است و منجر به دسترسی کمتر به آب می شود».
این گزارش به کیفیت پایین آب، کمبود آب و سوءمدیریت مانند پمپاژ بیش از حد سفرههای زیرزمینی اشاره کرده است.
یونیسف افزود: «خشک شدن چاههای روستاها خانهها، مراکز بهداشتی و مدارس همگی را تحت تأثیر قرار میدهد».
در کنفرانس آب و هوایی COP۲۸ سازمان ملل که آذرماه سال گذشته در دبی برگزار شد، یونیسف از رهبران جهان خواست "سیاره ای قابل زندگی را تضمین کنند".
سانجای ویجسکارا، رئیس یونیسف در جنوب آسیا، در همین باره تاکید کرد: «آب سالم یک حق اساسی بشر است.»
سال گذشته، طبق آمار یونیسف ۴۵ میلیون کودک در جنوب آسیا از دسترسی به خدمات اولیه آب آشامیدنی محروم بودند که در کل جهان یک رکورد محسوب میشود. با این حال یونیسف گزارش داد خدمات به سرعت در حال گسترش است و قرار است این رقم تا سال ۲۰۳۰ به نصف کاهش یابد.
این گزارش می افزاید، بعد از آسیای جنوبی، شرق و جنوب آفریقا در مقام دوم قرار دارد که در آن ۱۳۰ میلیون کودک در معرض خطر کمبود شدید آب هستند.
نظر شما