به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز دوشنبه (۲۲ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و بندهای الحاقی (۴) و (۵) ماده (۹۲) به تصویب نمایندگان رسید.
طبق بند الحاقی (۴)، در طول اجرای این قانون، ۳ درصد عوارض موضوع بند (۳) ماده ( ۱۳) قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استانها، شهرستانها و مناطق محروم مصوب ۲۶ دی ماه ۱۳۷۲ و تبصرههای ماده(۴) قانون تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش مصوب ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ طی قبض جداگانه توسط فرد به طور مستقیم به حساب وزارت آموزش و پرورش نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود تا صرف اهداف مندرج در قانون گردد.
داودمنظور در مخالفت با بندالحاقی (۳) گفت: هرگونه درآمدی که دستگاهها دریافت میکنند، در بودجه ردیف و هزینه دارد و این شیوه که بیان شده، سبب برهم زدن گردش خزانه میشود و گردش خزانه به این معنا است که باید هرگونه وصولی به حساب خزانه واریز شود و بعد تخصیص داده شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: این موضوعی که مطرح شده سبب می شود رویه در نظر گرفته شده را از ساز و کار بودجه خارج کنیم و این موضوع بر خلاف اصل ۵۳ قانون اساسی است و ما با این حکم مخالف هستیم.
محسن زنگنه در موافقت با بندالحاقی (۳) اظهار داشت: در ماده ۱۳ قانون تشکیل شوراها، موارد مختلفی را توضیح داده است. در این حکم گفته شده که از منابعی که در ماده ۱۳ تعریف شده به میزان ۳ درصد متعلق به شوراهای آموزش و پرورش است و قرار نیست این پول درآمد دولت محسوب شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم افزود: در اینجا گفته میشود وقتی فردی که میخواهد قبض خود را پرداخت کند، به صورت جداگانه این قبض محاسبه شود و به حساب خزانه داری کل واریز کند.
محمدباقر قالیباف در این باره توضیح داد: این موضوع جدید نیست و سالها است که شهرداریها این ۳ درصد را پرداخت میکنند ولی باید دولت شیوهای در نظر بگیرد که واریزی هر شهرستان به خزانه داری کل به خود آن شهرستان بازگردد.
همچنین بند الحاقی (۵) به تصویب نمایندگان رسید که بر اساس آن هزینه کرد خیرین در ساخت، تکمیل و تجهیز و نوسازی مدارس طرحهای عمرانی دارای مجوز سازمان یا دارای مجوز ماده (۲۳) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) یا دارای ردیف در جداول قانون بودجه سالانه کشور و طرحهای استانی مصوب شورای برنامه ریزی استان، با پیشنهاد دستگاه اجرایی ذیربط و موافقت سازمان، مشمول هزینه قابل قبول مالیاتی است.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مخالفت با بندالحاقی (۵) اظهار داشت: بیشتر خیرین به سمت ساخت و ساز مدارس میروند و ساخت مدرسه نیاز به ماده (۲۳) ندارد و اگر مدرسه در این عبارت ذکر شود کار بسیار خوبی است.
محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس در موافقت با بندالحاقی (۵) گفت: هزینه قابل قبول مالیاتی سبب تشویق خیرین برای نوسازی و ساخت و ساز در مدارس میشود و حکم بسیار ارزندهای است.
نظر شما