به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «حافظ ساداتنژاد» مجری راهآهن خواف- هرات با اشاره به سفر اخیر هیات افغانستانی به ایران و دیدار و گفتوگو با وزیر راه و شهرسازی درباره همکاریهای حملونقلی درباره همکاری با این کشور برای تکمیل راهآهن خواف- هرات اظهار داشت: با توجه به جلسات قبلی که با هیات افغانستانی در ایران و آن کشور با موضوع راهآهن خواف- هرات برگزار شده بود، برخی تعهدات باقی مانده در خصوص این خط آهن پس از تحولات سیاسی در افغانستان را عهده دار شد.
مجری راهآهن خواف- هرات گفت: اجرای تعهدات افغانستان در این پروژه نزدیک به یک سال به طول انجامید و با نظارت ایران، این خط ریلی به حالت تحویل موقت رسید.
وی افزود: افغانستان حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد کار را به سرانجام رساند و بقیه پروژه به دستگاههای مکانیزه نیاز داشت که افغانستان در این حوزه با محدودیت روبهرو بود، بنابراین مقرر شد باقیمانده مسیر را ایران انجام دهد.
ساداتنژاد تاکید کرد: در این راستا تامین منابع مالی این خط از سازمان برنامه و بودجه پیگیری و با همکاری هیات دولت مناقصه برگزار شد که با توجه به اینکه تعداد پیمانکاران به حد نصاب نرسید، با تمدید این مناقصه در 2 مرحله شرکت «جهاد نصر» کرمان در این مناقصه برنده شد و در حال حاضر این پروژه در مرحله مبادله پیمان قرار دارد.
اعزام ۲ قطار از راهآهن خواف- هرات
مجری راهآهن خواف- هرات ادامهداد: پس از ترمیم خسارتهای وارده توسط دولت افغانستان، با نظارت و هدایت مستقیم مهندسان و مشاوران ایرانی، اعزام قطار از این خط در دو مرحله انجام شد. یک رام قطار دارای ۱۴ واگن به سمت «روزنک» به وزن یکهزار و ۱۰۰ تن با محموله ریل در اردیبهشت ۱۴۰۲ اعزام شد.
وی افزود: در مرحله دوم اعزام قطار باری نیز، سه رام قطار ۱۲ واگنه ۲ هزار تن تراورس بتنی را در مهرماه به افغانستان حمل کرد و در ایستگاه روزنک که در فاصله حدود ۸۰ کیلومتری شهر هرات واقع شده است، تخلیه شد.
تکمیل راهآهن خواف- هرات تا ۶ ماه آینده
سادات نژاد از انعقاد قرارداد ۱۱۷ میلیاردی با پیمانکار برای تکمیل خط ریلی خواف- هرات خبر داد و گفت: قرار است در مدت ۶ ماه این خط کاملا تکمیل شود.
وی افزود: به محض مشخص شدن برنده مناقصه، پیمانکار به تجهیز کارگاه در ایستگاه مرزی ایران به نام «شمتیغ» به ارزش ۲ میلیارد تومان اقدام کرد.
مجری راهآهن خواف- هرات درباره مزایای اقتصادی و تجاری این راهآهن، گفت: خط ریلی خواف- هرات در راستای کریدور شمال به جنوب شرق کشور قرار دارد که از بندر چابهار تا زاهدان و از زاهدان به مشهد ادامه دارد.
سادات نژاد اضافهکرد: این راهآهن در سال نخست بهره برداری ظرفیت جابهجایی بار به میزان حدود ۷۰۰ هزار تن را دارد و در سال بیستم بهرهبرداری با توجه به قرارگیری در کریدور شمال- جنوب شرق کشور امکان جابهجایی 8.8 میلیون تن بار فراهم میشود.
وی یادآور شد: راهآهن خواف- هرات شامل ایستگاه مرزی شمتیغ در ایران میشود و ایستگاههای افغانستان نیز «غوریان» در کیلومتر ۳۰ این مسیر و ایستگاه روزنک در کیلومتر ۶۲ این مسیر ریلی واقع شده است.
سادات نژاد تاکید کرد: راهآهن خواف- هرات موجب اتصال کشورهای حوزه دریای خزر به یکدیگر میشود و این کشورها را از طریق روسیه به اروپا متصل میکند.
راه آهن هرات- خواف چهار بخش دارد که تاکنون سه بخش آن تکمیل شده و قطعه چهارم آن نیز در حال ساخت است.
این مسیر ریلی بخشی از مسیر راه گذر بینالمللی شرق به غرب است و تعاملات اقتصادی میان پنج کشور از منتهی الیه شرق آسیا تا غرب این قاره را سرعت میبخشد.
«حمید الله سعید» سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی افغانستان و هیأت همراه ۱۶ آبان در سفر به ایران، با وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی در حوزه حملونقل دیدار و درباره توسعه و تقویت خطوط هوایی، رفع مشکلات تردد بین دو کشور و مسائل پایانههای مرزی و همچنین توسعه خطوط جادهای و ریلی گفتوگو و تبادل نظر کردند.
نظر شما