۲۲ آبان ۱۴۰۲، ۱۵:۲۷
کد خبر: 85289813
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش تقاضای گاز طبیعی مایع در آسیا قیمت آن را بالا نبرده است

تهران- ایرنا- افزایش تقاضای گاز طبیعی مایع (LNG) در کشورهای اصلی واردکننده در آسیا و اروپا برای بالا بردن قیمت روز آن کافی نبوده و همچنان درحال افت است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، قیمت روز گاز طبیعی مایع برای صادر شدن به آسیای شمالی از ۱۷ دلار به ازای هر یک میلیون بی تی یو(یکای حرارتی بریتانیا) به ۱۶.۵ دلار رسیده است.

این قیمت به مدت سه هفته متوالی کاهش یافته اما همچنان بالاتر از قیمت بسیار کم ۱۳.۵ دلار به ازای هر میلیون بی تی یو در هفته منتهی به ۶ اکتبر(مهر-آبان) است.

الگوی معمول قیمت روز گاز طبیعی مایع در آسیا به گونه ای است که در زمستان شیب صعودی دارد و پیش از تابستان به دلیل کاهش تقاضا نزولی است.

با این حال، قیمت ها تاکنون نتوانسته اند افزایش فصلی معمول خود را تجربه کنند زیرا تقاضا نسبتا کمتر از عرضه بیش از حد به خصوص از سوی آمریکا است.

بر اساس اطلاعات تحلیلگران کپلر، پیش بینی می‌شود صادرات گاز طبیعی مایع از ۲۱.۱۸ میلیون تن در ماه اکتبر(مهر-آبان) به ۲۲.۷۶ در ماه نوامبر(آبان-آذر) برسد.

این مقدار در ماه نوامبر(آبان-آذر) نسبت به همین ماه در سال گذشته میلادی یعنی ۲۱.۴۱ میلیون تن نیز افزایش کمی داشته است.

بخش اعظمی از افزایش واردات این سوخت فوق سرد از سوی چین یعنی دومین خریدار بزرگ جهان است. کپلر پیش بینی می‌کند ۵.۶۷ میلیون تن از این سوخت در ماه نوامبر(آبان-آذر) وارد شود که از ۵.۴۱ بالاتر است اما همچنان از مقدار ۶.۱۲ میلیون تن در نوامبر(آبان-آذر) سال گذشته میلادی کمتر است.

انتظار می رود ژاپن، بزرگترین وارد کننده گاز طبیعی مایع، در ماه نوامبر(آبان-آذر) ۵.۴۱ میلیون تن وارد کند. این مقدار تفاوتی با ماه اکتبر(مهر-آبان) ندارد اما از ۵.۶۵ میلیون تن در نوامبر(آبان-آذر) سال گذشته میلادی کمتر است.

هند، چهارمین خریدار بزرگ گاز طبیعی مایع آسیا، در ماه نوامبر(آبان-آذر) ۱.۳ میلیون تن وارد خواهد کرد که نسبت به ۱.۸۵ میلیون تن در ماه اکتبر(مهر-آبان) کمتر است.

این کشور نسبت به قیمت حساس است و افزایش قیمت روز گاز طبیعی مایع تا ۲۰ ام ماه اکتبر(مهر-آبان) به ۱۷.۵ دلار به ازای هر میلیون بی تی یو ذوق خریداران این کشور را کور کرده است.

بر اساس کپلر، پیش بینی می‌شود واردات گاز طبیعی مایع از سوی اروپا در ماه نوامبر(آبان-آذر) تا ۱۰.۱۲ میلیون تن افزایش یابد که از ۹.۵ میلیون تن در اکتبر(مهر-آبان) بیشتر است و بیشترین مقدار از ماه مه(اردیبهشت-خرداد) به شمار می‌رود.

با این وجود، انتظار می‌رود واردات اروپا در ماه نوامبر(آبان-آذر) سال جاری میلادی از همین ماه در سال گذشته یعنی ۱۱.۷۶ میلیون تن کمتر باشد.

اروپا از ماه فوریه(بهمن-اسفند) ۲۰۲۲ با کاهش مقدار گاز طبیعی صادر شده از سوی روسیه در پی جنگ اوکراین، به گاز طبیعی مایع روی آورد.

ترکیب کاهش تقاضا و واردات زیاد گاز طبیعی مایع تا ماه مه(اردیبهشت-خرداد) سال جاری میلادی باعث شده است تا مخازن ذخایر گاز اروپا ۹۹.۶ درصد پر شوند و این به معنی کاهش نیاز به گاز طبیعی مایع بیشتری است.

زمستان سردتر از معمول ممکن است این مخازن را خالی کند اما حتی در این سناریو احتمال نمی رود که اروپا تا ماه ژانویه(دی-بهمن) یا فوریه(بهمن-اسفند) گاز طبیعی مایع بیشتری درخواست کند.

اروپا بیشتر گاز طبیعی مایع خود را از آمریکا تهیه می‌کند زیرا این کشور نسبت به سایر صادرکنندگان بزرگ مانند قطر قیمت های پایین تری پیشنهاد می‌دهد و این به دلیل وجود منابع مازاد گاز در این منطقه است.

پیش بینی می‌شود واردات اروپا از آمریکا در ماه نوامبر(آبان-آذر) به ۵.۴۵ میلیون تن برسد که این مقدار از ۳.۹۸ میلیون تن در ماه اکتبر(مهر-آبان) کمتر است و بیشترین مقدار از ماه آوریل به شمار می‌رود.

گاز طبیعی آمریکا به آسیا نیز صادر می‌شود. در ماه نوامبر(آبان-آذر) مقدار این واردات ۱.۹۷ میلیون تن می شود و این از ۱.۸۳ میلیون تن در ماه اکتبر(مهر-آبان) بیشتر است.

با وجود اینکه نگرانی هایی درباره تامین این گاز وجود دارد، مسائلی مانند مانند تحریم ها بر علیه پروژه Arctic LNG-۲ روسیه و نوسان برق در نیروگاه چورونز گورگون در استرالیای غربی برای تغییر دادن دورنمای معمول تامین کافی نیست.

این قیمت روز را تحت الشعاع تقاضا قرار می‌دهد و با اینکه تقاضا در آسیا و اروپا افزایش یافته است اما برای بالابردن قیمت آن کافی نبوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha