هیات اجرایی در بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس در چارچوب قانون حرکت کرد

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون آموزش مجلس عملکرد وزارت کشور و هیات اجرایی در روند پیش‌ثبت‌نام، ثبت‌نام و بررسی صلاحیت داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس را مثبت ارزیابی کرد.

پرویز اوسطی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد عملکرد وزارت کشور در روند ثبت نام داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این دوره روال کار به راحتی انجام شد و با دادن فرصت های زمانی در پیش ثبت نام و ثبت نام، نامزدها با خاطری آسوده تر ثبت نام کردند.

وی اضافه کرد: مزیت خوب الکترونیکی کردن ثبت نام ها در این دوره این بود که افراد بدون حضور در فرمانداری ها ثبت نام کردند و این ایده رضایتمندی خوبی را به دنبال داشت که جا دارد از اقدامات وزارت کشور در این بخش تقدیر و تشکر کنم.

نماینده مردم کردستان در مجلس اضافه کرد: وزارت کشور با اصلاح قانون انتخابات، برنامه ریزی های خوبی برای ایجاد زیر ساخت های الکترونیکی در این دوره فراهم کرد که امید است با راه اندازی سامانه ها این حلقه کامل شود و امسال شاهد برگزاری انتخابات الکترونیکی باشیم تا در این روند همه موارد هوشمند وشفاف شود و هزینه های کشور را کاهش دهد.

اوسطی در مورد عملکرد هیات اجرایی انتخابات در بررسی صلاحیت داوطلبان نیز توضیح داد: هیات اجرایی و نظارت بر انتخابات در چارچوب قانون حرکت می کند و همه ما تابع قانون هستیم و باید از قانون تمکین کنیم .

وی با تشکر از اقدامات وزارت کشور در روند ثبت نام و پیش ثبت نام داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: عملکرد وزارت کشور در این حوزه مثبت است و کارنامه موفقی کسب کرد.

به گزارش ایرنا، سوم آبان ماه امسال، ثبت نام نهایی دواطلبان دوازدهمین دوره انتخابات پایان یافت و بررسی صلاحیت‌های داوطلبان به مراجع پنج‌گانه ارسال شد و وزارت کشور و پنج دستگاه شامل (وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان ثبت احوال، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی و قوه قضاییه) صلاحیت‌های داوطلبان را تا ۱۳ آبان بررسی کردند و با انجام استعلام‌ها این فرایند به اتمام رسید.

نتایج استعلام‌ها از ١۵ آبان ماه به هیات‌های اجرایی مراکز فرمانداری‌های حوزه انتخابیه ابلاغ و در روزهای ۱۹ و ۲۰ آبان به داوطلبان اعلام شد.

«محمدتقی شاهچراغی» معاون سیاسی وزیر کشور در این باره اعلام کرد: از بین ۲۴ هزار و ۹۸۲ نفر داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با همه سلایق، ۱۴ درصد عدم تایید و ۱۴ درصد عدم احراز شدند که البته عدم احراز و عدم تایید به معنای رد صلاحیت نیست و داوطلبان معترض از ۲۱ آبان ماه به مدت چهار روز می‌توانند به سامانه وزارت کشور مراجعه و اعتراض خود را ثبت کنند.

همچنین بر اساس ماده ۶١ قانون انتخابات، داوطلبانی که عدم تایید و احراز شدند، می‌توانند اعتراض خود را به شکل کتبی به فرمانداری‌های مراکز حوزه ارایه دهند و سپس این اعتراض‌ها تسلیم هیات نظارت استان می‌شود تا مورد بررسی قرار گیرد.

بعد از ارایه مدارک و ثبت اعتراض، هیات‌های نظارت استانی با هماهنگی نظارت مرکزی موظف هستند در طول ۵۰ روز رسیدگی کنند ‌و پاسخ دهند و اگر داوطلبی در هیات نظارت مجدد عدم تایید یا عدم احراز گرفت می‌تواند به شورای نگهبان اعتراض خود را بیان کند که در قانون آمده است.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری جمعه ۱۱ اسفند برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha