صحرایی: الگوهایی چون شهید طهرانی‌مقدم باید به دانش‌آموزان شناسانده شوند

تهران - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش گفت: اگر می خواهیم حق دانش آموزان را در نظام تعلیم و تربیت ادا کرده باشیم، باید الگوهایی چون شهید طهرانی مقدم را برای دانش‌آموزان مجسم کنیم تا الگوبرداری کنند و در مسیر او قرار گیرند.

به گزارش ایرنا از وزارت آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی روز دوشنبه در کنگره بین‌المللی شهیدحسن طهرانی‌مقدم که در دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی برگزار شد، ضمن‌ گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و به‌ویژه شهدای دانش‌آموز و معلم اظهار کرد: کنگره‌ای که به یاد شهید طهرانی‌مقدم در ایام شهادت آن شهید برگزار می‌شود علاوه بر گرامیداشت یاد و خاطره شهید، یک کنگره علمی است و گونه‌ای از علم را نشان می‌دهد که در انسانی تبلور پیدا کرده که اثر این علم بسیار متفاوت است و شباهتی به سایر علوم عادی و ساده ندارد.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی از شهید طهرانی‌مقدم به عنوان پارسای بی‌ادعا یاد کردند که در مدیریت، انسانی بی‌نظیر و کم‌نظیر بود، افزود: کار انقلاب اسلامی، پرورش انسان‌های بزرگی است که منبع قدرت می‌شوند؛ شهید طهرانی‌مقدم، گواه این امر است و آنچه که او را موفق کرده، تربیت معنوی او بوده است. امکانات و اختیارات آن شهید به مراتب کمتر از امکانات و اختیاراتی است که خیلی‌ها دارند اما اثر کار او ناشی از تربیت غیرعادی است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بزرگترین دستاوردها و آثار شهید طهرانی‌مقدم امروز در جهان دیده می‌شود، ادامه داد: انتفاضه‌ای که با پرتاب یک سنگ آغاز شده است، امروز به جایی رسیده که رژیم صهیونیستی را با موشک می‌زند و رژیمی که طومار کل غرب را در ۶ روز می‌پیچید ۳۷ روز است که نتوانسته از عهده فلسطین درآید.

صحرایی با اشاره به ویژگی‌های دانش‌آموز در تراز انقلاب اسلامی که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آمده است، خاطرنشان کرد: تربیت انسان موحد، آشنا به معاد، متعهد به مسئولیت‌هایش نسبت به خدا، خود، خلق و خلقت، حقیقت‌جو، عدالت‌خواه، صلح‌جو، ایثارگر، وطن‌دوست، مهرورز، جهانی‌اندیش، ولایتمدار، منتظر و تلاشگر برای تحقق حکومت عدل الهی، دارای عزت نفس، خودباور، دانا، توانا، امیدوار، بااراده، مصمم، سختکوش، تلاشگر و نظم‌پذیر، ویژگی‌هایی است که در سند تحول آمده است. تمام این ویژگی‌ها در رفتار شهید طهرانی‌مقدم، متجلی است و این انسان و تربیت او کاری است که نظام تعلیم و تربیت اسلامی می‌خواهد.

وی گفت: اگر کشورهای دیگر برای خود الگو درست می‌کنند، کشور ما سراسر الگو است که از جمله آن‌ها سردار شهید طهرانی‌مقدم و سردار شهید سلیمانی هستند اما از یک حیث باید تأسف بخوریم چرا که کشورهای دیگر برای خود الگو می‌سازند اما ما الگوهایی که داریم را به خوبی نمی‌توانیم نشان دهیم.

وی جنگ امروز را جنگ روایت‌ها و اراده‌ها خواند و اظهار کرد: ما شهید طهرانی‌مقدم را باید مظلوم‌پرور و ظالم‌ستیز روایت کنیم اما اگر در این روایت، تعلل کنیم و روایت اول را نداشته باشیم، دشمنان جور دیگری معرفی می‌کنند.

صحرایی تاکید کرد: شهید طهرانی‌مقدم را در کتاب‌های درسی باید به صورت متفاوت بیاوریم. الان هم داریم اما شوق‌انگیز و جذاب باید بخشی از زندگی این شهدا را نشان دهیم و وظیفه ماست که این شهیدان را از زاویه دیگری نشان دهیم.

خروجی نظام آموزشی کشور باید تربیت انسان های با ایمان و متخصص باشد

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این کنگره با تاکید بر تغییر نگاه مصرفی به وزارتخانه‌هایی مانند آموزش و پرورش و علوم گفت: این وزارتخانه‌ها دانش، متخصص و متبحر تولید می‌کنند و خروجی این وزارتخانه‌ها انسان‌های باایمان، متخصص و متعهد است.

وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ثمره خون هزاران شهید است که صندلی‌های مدیریت آن را در اختیار ما قرار داده‌اند و باید بدانیم که داشتن مسئولیت در این نظام، کار بسیار سنگین و سخت و حساسی است، افزود: نظامی که دنیای سلطه و استکبار از بدو پیروزی انقلاب اسلامی، تمام همت خود را به‌کار بسته تا این نظام را ساقط کند اما این نظام در دوران مختلف حفظ شده است.

وی خاطرنشان کرد: دشمن جدا از عرصه جنگ سخت در پی نفوذ نرم علمی هم هست و به طرق مختلفی با نفوذ در مراکز علمی و جاهایی که اثربخش است و علم قدرت‌آفرین ایجاد می‌کند را شناسایی و در پی شهادت و حذف نخبگان علمی ما است.

زلفی‌گل با بیان اینکه شهیدطهرانی‌مقدم‌ الگویی در بین شهدای علمی ما است که با خون خودش، تعهدی را بر گردن ما انداخته که حواسمان باشد که قدرت ملی ما در گرو دانش و دینداری و علم است، افزود: شهدای علمی ما به‌ویژه شهید طهرانی‌مقدم نمونه بارزی از خودباوری و «ما می‌توانیم» هستند. شهدایی که علی‌رغم تهدیدها و تحریم‌ها با اتکا به قدرت لایزال الهی، هدایت‌های داهیانه رهبر حکیم و فرزانه انقلاب و بهره‌مندی از علم نافع توانستند در عرصه‌های مختلف، افتخارات شگرفی را برای کشورمان رقم بزنند و الگوی هویت‌باوری برای نسل جوان هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به پیشرفت کشور در عرصه‌های مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در دوران دفاع مقدس حتی سیم‌خاردار را به ما نمی‌دادند و برای حداقل‌ها محتاج بودیم اما امروز دنیا قدرت علمی کشورمان در عرصه‌های مختلف را کاملا پذیرفته و می‌داند که ما به پیشرفت‌های زیادی در عرصه‌های مختلف رسیده و در رشته‌های مختلف علمی‌ مرجعیت داریم.

وی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران از مشق‌نویسی به سرمشق‌نویسی رسیده و بیش از ۲۲۴۰ دانشمند ایرانی در بین یک درصد دانشمندان بین‌المللی قرار دارند.

زلفی‌گل با اشاره به مطلب یکی از نشریات که با تصویر پایگاه‌های آمریکا در اطراف ایران نوشته بود که کشور شما در کنار پایگاه‌های آمریکایی است، تصریح کرد: ما اینطور می‌گوییم که پایگاه‌های شما در تسخیر ماست و به اسارت گرفته شده و باید بدانید جمهوری اسلامی ایران، کشوری است که با اتکا به قدرت لایزال الهی که علم و قدرت مطلق است، امروزه هیچ تهدیدی را نمی‌پذیرد.

وی ادامه داد: خود آن‌ها بهتر می‌دانند که به برکت خون مطهر شهدایی مثل طهرانی‌مقدم امروز نظام جمهوری اسلامی باور دارد که قدرت، ثروت، آسایش، عزت و آرامش از طریق علم ایجاد می‌شود و به همین دلیل به دانشمندان و عالمان، جایگاه خاصی قائل هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha