به گزارش خبرنگار ایرنا، پدیده «سوختبری» و قاچاق سوخت به عنوان یک معضل که در سال های اخیر گریبانگیر شهرستان مرزی قصرشیرین شده نه تنها سودی برای اقتصاد کشور نداشته منجر به مشکلات فراوانی برای شهروندان و ساکنان قصرشیرینی شده است.
روز گذشته (سهشنبه ۲۳ آبان ماه) نیروی انتظامی طرح ارتقای امنیت اجتماعی و محله محور را برای پاکسازی محله های آلوده به قاچاق سوخت شهرستان قصرشیرین به اجرا درآورد که عده ای از سوخت بران و قاچاقچیان که فضا را ناامن دیده بودند اقدام به تخلیه سوخت در شبکه جمع آوری فاضلاب و یا کانال آب های سطحی کردند که این اقدام آنها منجر به تخلیه و رسیدن آن به «رودخانه الوند» شده و بوی تعفن و نامطبوعی در فضای شهر پیچید.
رییس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین در این ارتباط به خبرنگار ایرنا، گفت: شب گذشته با پیپچدن بوی نامطبوع گازوئیل در محیط رودخانه الوند و پس از گزارش های مردمی موضوع از سوی این اداره و با همکاری و حضور اداره آب و فاضلاب و دادستانی قصرشیرین بررسی شد.
«پژمان فتاحپور» افزود: متاسفانه عده ای سودجو و قاچاقچیان سوخت که با اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی توسط نیروی انتظامی احساس خطر کرده بودند اقدام به ریختن سوخت در کانال های آب و شبکه های جمع آوری فاضلاب کردند که همین موضوع آسیب های بسیاری را به محیط زیست و آبزیانی که داخل رودخانه زیست می کنند، وارد می کند.
وی اظهار کرد: شناسایی افرادی که دست به چنین کاری زده اند و باعث ایجاد مخاطراتی برای محیط زیست و آبزیان شده اند در دستور کار است تا با آن ها برخورد قاطع و قانونی شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین در ادامه گفت: همچنین در هماهنگی با امور آب نیز درخواست کردیم تا با افزایش دبی آب غلظت رودخانه از بین برود و شاهد تلف شدن آبزیان درون رودخانه نباشیم.
او گفت: هرکسی که در امر ریختن سوخت به داخل رودخانه الوند و یا کانال های آب و شبکه های جمع آوری فاضلاب دخیل است را طبق قانون به دستگاه قضایی معرفی خواهیم کرد.
فتاحپور با اشاره به تبصره ۲ ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و ماده ۹ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست مصوب ۱۳۵۳گفت: ریختن مواد مسمومکننده در رودخانهها یک اقدام و تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته می شود و محکومیتی منجر به جریمه و حبس تا یک سال در انتظار فرد متخلف خواهد بود.
ورود دادستانی به موضوع آلودگی رودخانه الوند قصرشیرین
دادستان عمومی و انقلاب قصرشیرین از ورود این دادستانی به موضوع آلودگی رودخانه الوند در راستای حفظ حقوق عمومی و پیگیری برای رفع آن با تلاش دستگاه های عضو ستاد مدیریت بحران خبر داد.
«علی رستمی» روز چهارشنبه در حاشیه بازدید ستاد مدیریت بحران از رودخانه الوند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: با اجرای طرح مقابله با قاچاق سوخت در ۲ روز گذشته در شهرستان قصرشیرین عده ای از قاچاقچیان برای گریز از قانون اقدام به تخلیه سوخت ( گازوئیل و بنزین ) در کانال های سطحی آب و چاه های دفع فاضلاب کرده بودند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه آلودگی محیط زیست طبق قانون جرم بوده و مجازات به دنبال دارد موضوع در دست بررسی قرار گرفت و دادستانی قصرشیرین به عنوان مدعی العموم در این موضوع ورود کرده است.
دادستان عمومی و انقلاب قصرشیرین گفت: امروز با حضور شهرداری ، آتش نشانی و امور آب و فرمانداری در محل طی بازدید از رودخانه الوند قرار شد تا با افزایش دبی آب غلظت مواد نفتی داخل رودخانه کاهش یابد که شاهد تلف شدن آبزیان داخل بستر رودخانه نباشیم ضمن اینکه به درختان و محیط زیست مسیر رودخانه نیز آسیب جدی وارد نشود.
وی هشدار داد: هرگونه آسیب رساندن به محیط زیست و آلوده کردن آب که منجر به آسیب رساندن به آبزیان شود جرم است و در این زمینه دستگاه قضا قاطعانه با این موارد برخورد و تشکیل پرونده قضایی میدهیم.
سرهنگ «ایمان مرادی» فرمانده انتظامی قصرشیرین نیز به خبرنگار ایرنا، گفت: ۴۲۴ هزار و ۵۴۵ لیتر انواع سوخت قاچاق از ابتدای امسال تاکنون با اجرای طرح مقابله با قاچاق سوخت و عرضه خارج از شبکه از قاچاقچیان سوخت در این شهرستان کشف و توقیف شده و تنها روز گذشته در این شهرستان بیش از ۶۲ هزار لیتر سوخت از قاچاقچیان سوخت کشف و ۲۶ متخلف در این رابطه دستگیر شدند.
به گزارش ایرنا رودخانه همیشه جاری الوند یا «حلوان» در غرب کرمانشاه از کوه های دالاهو و قلاجه این استان سرچشمه می گیرد و در گذر از میانه شهر "سرپل ذهاب" و کناره شرقی رشته کوه های «بازی دراز» به مرکز شهر قصرشیرین رسیده و در نهایت از طریق شهر خانقین عراق به رود دجله در این کشور همسایه می ریزد.
طول الوند از سرچشمه تا آبریزگاه رود دجله ۲۸۰ کیلومتر و ارتفاع آن از سرچشمه به یک هزار و ۵۰۰ متر می رسد و در مسیر خود ضمن سیرآب کردن زمین های کشاورزی و باغات قصرشیرین بویژه درختان نخل به فرصت تفریحی و گردشگری دوستداران طبیعت و ماهیگیران تبدیل شده است.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد و مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
نظر شما