به گزارش ایرنا، روزگاری تیراندازی با کمان همدان فقط به یک قهرمان دلخوش بود و «ساسان رضوی مشعوف» به تنهایی از اعتبار این رشته ورزشی در سطوح ملی و بین المللی دفاع میکرد.
سالهایی که تیراندازی با کمان همدان فاقد امکانات و برنامه ریزی مدون و هدفدار تنها امید به شلیک قهرمانی توسط آرش کماندارش داشت اما طولی نکشید که رضوی مشعوف هم با کوله باری از تجربه و افتخار، از خط رقابت کنار رفت.
در سالهای اخیر با سیاستگذاری مناسب هیات تیراندازی با کمان، این رشته در حوزه قهرمان و مدال آوری، داوری، مربیگری، استعدادیابی و آموزش جهش بسیار خوبی پیدا کرد، روی کار آمدن کیوان هنری از فعالان با سابقه ورزش تیراندازی با کمان به عنوان ریاست این هیات امیدها برای توسعه و پیشرفت بهتر این رشته ورزشی را دوچندان کرد.
مدیری که سرد و گرم چشیده تیراندازی با کمان بود و در دوره چهارساله اول ریاست خود خدمات قابل توجهی را در این رشته به ثبت رساند و اکنون در آغاز دوره چهارساله دوم قصد دارد خواستههای بر زمین مانده کمانداران را هر چند سخت اما به نتیجه لازم برساند.
کیوان هنری میگوید: جمعیت کمانداران همدانی اگرچه به رشتههایی نظیر توپی و رزمی نمیرسد، اما مملو از ویترین پرافتخار و آرزوهای بزرگی است که اگر تحقق یابد، رسیدن به میادین بزرگ بین المللی همچون المپیک نیز دور از دسترس نیست و مهمترین آنها برخورداری از سایت اختصاصی و ملی تیروکمان با استانداردهای روز دنیا است.
گفت وگو با رئیس تیراندازی با کمان همدان با خبرنگار ایرنا را در زیر بخوانید:
ایرنا: شما پیشتر کشتی و دو ومیدانی کار میکردید، چطور شد به تیروکمان علاقه پیدا کردید؟
هنری: سال ۸۸ یکی از فرزندان بستگانم را در این رشته ثبت نام کردم اما پس از ۲ جلسه خودم هم به آن بسیار علاقه مند شدم.
از سال ۹۱ تا ۹۵ به صورت جسته و گریخته با هیات همکاری داشتم تا اینکه در سال ۹۶ توسط حمیدرضا یاری رئیس وقت هیات به عنوان عضو هیات رئیسه و عضو کمیته فنی تیراندازی با کمان همدان قبول مسوولیت کردم و با استعفای وی و ترغیب اعضا، به عنوان سرپرست و بعد هم رئیس هیات تا به امروز فعالیت دارم.
البته در اکثر رشتههای ورزشی فعالیت داشتم و بیشتر مدالهای ورزشیم در آموزشگاهها مربوط به کشتی هست و سپس وارد دو و میدانی شدم و در رشتههای پرتابی هم موفق به کسب مقام شدم، برای مدتی هم پاور لیفتینگ کار کردم.
در رشتههای دو و میدانی، فوتبال، بدنسازی، پاور لیفتینگ و تیراندازی با کمان کارت مربیگری دارم.
ایرنا: فعالیت حرفهای در این ورزش چقدر آب میخورد؟
هنری: با هزینههای امروزی، خرید یک کمان حرفهای حدود ۲۵۰ میلیون تومان خرج دارد. وسایل این ورزش بسیار گران قیمت است و از توان خیلیها خارج است.
با توجه به شرایط موجود و گرانی تجهیزات، چیزی در حدود یکصد ورزشکار ثابت داریم که البته در طول فصول سال هم کم و زیاد میشوند اما با وجود گرانیها، امسال ۱۵ ورزشکار کمان شخصی خریداری کردند.
ایرنا: در دوره گذشته ریاست هیات کاری بود که انجام نداده باشید؟
هنری: در دوره قبل قول فعال کردن تیروکمان در مدارس را دادم اما کرونا اجازه نداد این برنامه را اجرایی کنیم، اما با رایزنیهای فراوان و در دوران فروکش شدن کرونا خیلی از مدارس را به سایت تیراندازی دعوت کردیم و اکنون میانگین سنی کمانداران همدان در سنین پایه زیر ۱۶ سال است.
ایرنا: پیگیری در تامین زمین جهت ایجاد سایت ملی تیروکمان به کجا رسید؟
هنری: تحقق این خواسته همواره بزرگترین آرزوی خانواده تیروکمان استان بوده که البته شدنی است اما نیاز به حمایت مسوولان و ورود بخش خصوصی داریم. برای ایجاد سایت استاندارد و ملی فضایی بهاندازه یک زمین فوتبال بزرگ در سطح شهر نیاز است که انتظار داریم بخش خصوصی به ویژه خیرین ورزش دوست حمایت لازم را در این زمینه داشته باشند تا بتوانیم اقدامی ماندگار و ملی را بنا کنیم.
برای ایجاد سایت استاندارد و ملی فضایی بهاندازه یک زمین فوتبال بزرگ در سطح شهر نیاز است که انتظار داریم بخش خصوصی به ویژه خیرین ورزش دوست حمایت لازم را در این زمینه داشته باشند
ایرنا: همدان داوران مطرح در تیروکمان دارد، در این خصوص توضیح میدهید؟
هنری: همینطور هست. غزاله رسولی و امین قنبری داورانی هستند که قضاوتهای مختلف جهانی و قارهای داشتهاند ضمن اینکه داورانی همچون فرزانه شهریاری و علیرضا ساده دل جزو داورانی هستند قضاوتهای مختلف داخلی داشتهاند.
امین قنبری در همین بازیهای پاراسیایی هانگژو چین هم قضاوت داشت.
ما در همین سالهای قبل دوره داوری بین المللی درجه ۲ را برگزار کردیم.
ایرنا: در مربیگری هم کادرسازی خوبی داشتهاید؟
هنری: ساسان رضوی مشعوف هم اکنون یکی از بهترین مربیان ما در سطح کشور است که حتی تدریس در دورههای مریگری فدراسیون را هم برعهده دارد بنابراین از نظر مربی کمبودی نداریم بلکه نیاز به زیرساخت های بهتر و فضای استاندارد هست تا بتوانیم توسعه بیشتری در این ورزش داشته باشیم.
در سالهای اخیر بیش از ۲۳ کارگاه آموزشی و کلاس مربیگری درجه ۲ را در همدان داشتیم.
همچنین کلاس بازآموزی داوران به تعداد ۸۶ نفر به میزبانی همدان در سایت آزادی تهران برگزار شد.
ایرنا: در استعدادیابی چه اقداماتی داشتهاید؟
هنری: هشت دوره انتخابی المپیاد ردههای سنی را در همدان برگزار کردیم. فرخوان به مدارس برای حضور در سایت تیراندازی با تمرین رایگان را نیز همواره در دستور کار داریم.
با حضور در سه دوره المپیاد کشوری توانستیم مدالهای رنگارنگ را کسب کنیم.
ایرنا: اشاره داشتید به مقامها، چه افتخاراتی در این رشته نصیب همدان شده است؟
هنری: در چهار سال گذشته شرکت در مسابقات منطقهای و استانی و راهاندازی لیگ چهار مرحلهای با حضور چهار استان مطرح که مرحله اول هم در همدان برگزار شد، در کل بیش از ۳۰ نشان رنگارنگ را کسب کردیم.
خرید تجهیزات و کمانهای آموزشی برای هیات
سه دوره اردوی تیمهای ملی را هم در همدان طی چهار سال اخیر داشتهایم، سال قبل هم سه کماندار نوجوان به اردوی تیمملی دعوت شدند اما در اردوی نهایی خط خوردند.
ایرنا: سایت تیراندازی همدان در چه وضعیتی قرار دارد؟
هنری: دوره کرونا فرصتی شد تا اقدام به احداث مسافت ۷۰ متر و دیوار کشی هشت متری چوبی در پشت سیبلها کنیم، همچنین برای ایمنی بیشتر ۲ متر به ارتفاع فنسها اضافه شد و همچنین فضای مسقف را گسترش دادیم.
ایرنا: وضعیت شهرستانهای همدان در این رشته به چه صورت است؟
هنری: در ۶ شهرستان فعالیت داریم که تویسرکان از همه فعالتر هست و امسال درصدد هستیم تا نظارت و پیگیری بیشتری نسبت به وضعیت شهرستانها داشته باشیم.
نظر شما