محمد علی سلامی روز چهارشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: نگاهی به اطلاعات مقایسهای عملکرد شش ماهه اول سال جاری نسبت به مشابه سال قبل در بخش مدیریت زراعت نشان میدهد میزان تولید محصولات راهبردی که با تامین امنیت غذایی مردم در ارتباط است در این حوزه مهم کشاورزی استان با رشد قابل توجهی همراه بودهاست.
وی افزود: در همین راستا میزان تولید بذر گواهی شده جو و گندم که عاملی مهم برای برداشت هرچه بیشتر این محصولات به حساب میآید در استان افزایش یافته است به نحوی که میزان تولید بذر گندم از ۶۵۸ تُن در ۶ ماهه نخست سال گذشته طی مدت مشابه در سال جاری به ۶۸۰ تُن رسیده است، همچنین در مقایسه با عملکرد سال گذشته میزان تولید بذر جو از یکهزار و ۴۱۳ تُن به یکهزار و ۷۹۳ تُن رسید.
وی ادامه داد: بر این اساس تولید گندم در استان از ۲۱ هزار و ۵۰۰ تُن در نیمه نخست سال گذشته به ۲۳ هزار تُن در مدت مشابه سال جاری رسید و این راهبرد همچنان برای گسترش ظرفیت تولید محصولات غذایی مورد نیاز مردم توسط سازمان جهاد کشاورزی قم با جدیت دنبال میشود.
گفتنیاست گندم و جو از مهمترین محصولات کشاورزی بهشمار میآیند و تولید بذر با کیفیت آن عامل مهمی برای توسعه کشت این محصولات راهبردی در سطح مزارع استان است؛ انواع بذرهای گندم و جو تولید شده در قم کیفیت بالایی دارد و به همین دلیل مورد استقبال کشاورزان قرار میگیرد.
بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم و جو هستند.
براساس راهبرد الگوی کشت در زمینه تولید گندم و جو، از بذرهای مقاوم و مناسب کشت در شرایط آب و هوایی قم استفاده میشود تا این محصولات غذایی مهم در استان باکیفیت مناسب تولید شود.
سلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه جدی سازمان جهاد کشاورزی قم برای کاشت گیاهان مقاوم و مناسب با آبوهوای قم استان، گفت: در همین رابطه کشت گیاه تریتیکاله در مزارع استان طی ۶ ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت و از یکهزار و ۳۰۰ تُن به سه هزار تُن رسید.
تریتیکاله غلهای جدید است که در نتیجه تلاقی ژنومهای گندم جنس Triticum و چاودار جنس Secale به وجود آمده و در این مورد گندم به جای گیاه مادر به کار گرفته شده و دانههای گرده از چاودار میباشد. گیاه "تریتیکاله" به دلیل مقاومت بیشتر در برابر آفات، بیماریها و سرما جایگزینی مناسبی برای جو است.
لازم به توضیح است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد که از این میزان ۶۴ هزار هکتار سطح زیر کشت مزارع و باغ هاست که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما