به گزارش روز چهارشنبه ایرنا؛ در نشستی که با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه و محمد رشیدی عضو هیات رئیسه و نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرفت که از محل تهاتر نفت هزار میلیارد ریال برای تکمیل کتابخانه مرکزی نیمهکاره مرکز استان کرمانشاه اختصاص دهد و این پروژه در سال آینده تکمیل شود.
در این نشست که معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی، مدیرکل حوزه استاندار کرمانشاه و مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هم حضور داشتند، همچنین مقرر شد که پس از تکمیل فاز اول پروژه، فاز توسعه آن هم در ٢ طبقه جدید تامین اعتبار شود.
به گزارش ایرنا؛ مساحت پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه ۱۲ هزار مترمربع در پنج طبقه است و در حال حاضر به پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد رسیده است.
در دولت سیزدهم اعتباراتی به پروژه تزریق شده اما روند پیشرفت آن مطلوب نیست که امید میرود با تزریق هزار میلیارد ریال اعتبار وزارتخانه، تکمیل آن سرعت بگیرد و پس از ١٦ سال سامان یابد.
کار مطالعاتی پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه از سال ۱۳۸۰ آغاز و بعد از تهیه نقشه ها در سال ۱۳۸۶ کلنگ زنی شد بطوریکه براساس موافقت نامه های امضا شده با سازمان برنامه و بودجه، این پروژه در سال ۱۳۸۶ قرار بود با ۵۰ میلیارد ریال ساخته شود.
تا سال ۱۳۹۱ حدود ۲۵ میلیارد ریال اعتبار برای آن صرف شد اما به دلیل نبود اعتبارات لازم، پروژه متوقف شد و سال ۱۳۹۶ با تزریق اعتبار، پروژه تاحدودی پیشرفت داشت اما روند آن بازهم متوقف شد؛ تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه در لیست مصوبات سفر رییس جمهور قرار گرفت و در دولت سیزدهم ۳۰۰ میلیارد ریال برای آن در نظر گرفته شده اما تاکنون ۳۰ درصد از این مبلغ تخصیص یافته است.
برای استان کرمانشاه که با هفته ای سه دقیقه مطالعه جایگاه خوبی در کشور ندارد، تکمیل کتابخانه مرکزی میتواند جذابیت های بسیاری برای جوانان و نوجوانان داشته باشد و از طرفی با پیش بینی های انجام شده و زیرساخت های مجهز و به روز که در این پروژه در نظر گرفته می شود، نسل جدید را بیش از پیش با کتاب و محیط های فرهنگی آشنا سازد.
هماکنون ۹۰ کتابخانه عمومی، سه کتابخانه سیار و ۲۲ کتابخانه مشارکتی با حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب در استان کرمانشاه با ۶۰ هزار نفر عضو فعال است.
نظر شما