استاد دانشگاه: باید صورت‌های جدید مطالعه مورد توجه قرار بگیرد

تهران- ایرنا- عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به ضرورت انجام آموزش‌های مرتبط با کتاب و مطالعه گسترده‌تر از محدوده کتاب کاغذی گفت: باید صورت‌های جدید مطالعه هم مورد تاکید و توجه قرار بگیرد، به نظر می‌رسد فضای مجازی موقعیت مناسبی برای آموزش این مسائل و رویکردها است، البته صدا و سیما هم می‌تواند نقش موثری در این زمینه‌ها داشته باشد.

مریم حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب ایرنا، با اشاره به اینکه هر چه رویدادهای حوزه کتاب در طول سال بیشتر باشد، توجه به کتاب و مطالعه افزایش می‌یابد، گفت: برگزاری این رویدادها و حضور ناشران و نویسندگان و آشنایی مردم با حوزه نشر، می‌تواند در ترویج کتابخوانی در جامعه مفید باشد.

او با تاکید بر اینکه روایت روند شکل‌گیری یک کتاب و آفرینش آن می‌تواند در نزدیک کردن مردم به کتاب موثر باشد، ادامه داد: یک کتاب نوشته و چاپ می‌شود، در حالی که عموم مردم اطلاعی از مراحل تولید و نشر آن، مثل انواع ویراستاری‌ها، صفحه‌آرایی‌ها، چاپ و… ندارند. هرچه این مراحل و مسائل برای مردم روشن‌تر شود، گرایش آن‌ها به کتاب بیشتر و قوی‌تر خواهد بود.

استاد دانشگاه الزهرا(س): باید صورت‌های جدید مطالعه مورد توجه قرار بگیرد
مریم حسینی نویسنده و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س)

فضای مجازی می‌تواند کتاب را فارغ از شکل فیزیکی آن در سبد مطالعه جامعه قرار دهد. ترغیب مردم به خواندن کتاب‌های الکترونیکی، گوش دادن به پادکست از شیوه‌های جدید مطالعه است

نویسنده کتاب درباره زندگی، احوال و آثار جنید بغدادی اضافه کرد: لازم است آموزش‌های مرتبط با کتاب و مطالعه گسترده‌تر از محدوده کتاب کاغذی صورت گیرد و صورت‌های جدید مطالعه هم مورد تاکید و توجه قرار بگیرد. به نظر می‌رسد فضای مجازی موقعیت مناسبی برای آموزش این مسائل و رویکردها است. البته صدا و سیما هم می‌تواند نقش موثری در این زمینه‌ها داشته باشد.

استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهراء گفت: فضای مجازی می‌تواند کتاب را فارغ از شکل فیزیکی آن در سبد مطالعه جامعه قرار دهد. ترغیب مردم به خواندن کتاب‌های الکترونیکی، گوش دادن به پادکست که خصوصا در بسیاری از راننده‌ها اثرگذار بوده، از شیوه‌های جدید و خوب مطالعه است.

حسینی ضمن ارائه پیشنهاد راه‌اندازی کتابخانه‌ در فضای مجازی گفت: نهادهای مختلف که وظیفه ترویج کتاب و کتابخوانی را بر عهده دارند باید سایت‌های فعالی داشته باشند و آثار مورد نیاز مخاطبانشان را در دسترس آن‌ها قرار دهند.

سی‌ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیست‌وسوم آبان‌ماه آغاز به کار کرد و تا سی‌ام آبان‌ماه ۱۴۰۲ به کار خود ادامه می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha