به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، محمد باقر قالییباف رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار که امروز چهارشنبه - ۲۴ آبان ماه - در تالار وحدت برگزار شد، ضمن مهم، اساسی و ریشهدار خواندن موضوع کتاب، اظهار داشت: حوزه فرهنگ، عرصه جولان بانوان است که بیشترین نقش را ایفا میکنند و بیشک سیاستهای ما در حوزه کتاب و کتابخوانی با محوریت خانواده خواهد بود چرا که نقش بانوان در این حوزه بینظیر است و باید تقویت شود.
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به توصیه رهبر معظم انقلاب در حوزه تحول در کشور، عنوان کرد: ما نتوانستهایم تحول را در حوزههای مختلف همچون حکمرانی در فرهنگ یا اقتصاد به وجود بیاوریم. پس چه زمانی قرار است به این موضوع جامه عمل بپوشانیم؟ این روزها موضوع اقتصاد و فرهنگ بهعنوان اولویت ما است که از ابتدای آغاز به کار مجلس یازدهم نیز با این دو هدف تلاشهای خود را آغاز کردیم که البته تحلیل اشکالات آن نیاز به ورود رسانهها دارد.
وی در ادامه جامعه و مردم را مهمترین نکته برای ایجاد تحول دانست و افزود: حتی اگر مسئولان نیاز به تحول دارند، جامعه باید این مطالبه را آغاز کرده و پیش ببرد. ما در جامعه بیش از هر چیزی نیازمند عقلانیت و فرهنگ عمومی هستیم و حتی مخالفان و منتقدان جدی هم اگر مبتنی بر عقل و اندیشه انتقاد کنند بهتر از کسانی هستند که در موافقت با ما، همراهیمان میکنند اما افکار و نظرات آنها مبتنی بر عقلانیت و اندیشه نیست، لذا هرگاه توانستیم این موضوع را فرهنگسازی کنیم، باعث ایجاد رشد و حیات اجتماعی شده و سرمایه اجتماعی تولید کردهایم.
قالیباف همچنین با بیان اینکه هیچ مجموعهای نمیتواند بدون سرمایه اجتماعی ادامه فعالیت دهد، اظهار داشت: برای هر اقدامی به اعتماد بهعنوان مهمترین سرمایه اجتماعی نیاز داریم که آن نیز نیازمند بستر عقلانیت عمومی و حیات اجتماعی است لذا اولویت اول برای حل مشکلات اقتصادی نگاه به این حوزه است به همین دلیل امروز روز مهمی است.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس شورای اسلامی به موضوعات فرهنگی توجه دارند، گفت: قطعا اولویت اول ما در حوزه فرهنگی کتابخوانی است اما بلافاصله پس از آن محتوا نیز حائز اهمیت است.
موضوع اساسنامه نهاد کتابخانههای عمومی کشور در مجلس پیگیری میشود
رئیس نهاد قانونگذاری کشور بهموضوع دغدغه کتابداران اشاره کرد و گفت: بهعنوان رئیس مجلس موضوع اساسنامه نهاد کتابخانههای عمومی کشور را حتماً دنبال میکنم و این قول را میدهم که با همکارانم این طرح را که در کمیسیون فرهنگی آماده شده است پیگیری کنیم تا به سرانجام برسد.
قالیباف با بیان اینکه نیازمند کتاب و کتابخوانی هستیم، اظهار داشت: برای تحول اقتصادی نیز نیازمند تحول در مردم و جامعه هستیم که این تحول نیز از طریق کتاب انجام میشود تا عقلانیت، فرهنگ عمومی، انسجام اجتماعی و اعتماد ایجاد شود.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه مهارت محوری و فناوری را باید در حوزه کتاب لحاظ کنیم، عنوان کرد: باید توجه کنیم که خانوادههای ما با دو نوبت کار برای تأمین نیازهای معیشتی و مسکن در چالش هستند و باید به آنها حق داد که سبد فرهنگی خانوار کنار گذاشته شود و رفته رفته آن را به فراموشی بسپارند که در نهایت عوارض آن برای خانواده و کشور خواهد بود.
قالیباف ادامه داد: ممکن است دهها ساختمان بلااستفاده در محلهها وجود داشته باشد که خالی باشند یا استفاده کاملا غیرمنطقی و غیرضروری از آنها شود که این هماهنگیها با بخشنامه و قانون نیز حل نمیشود. ما در بودجه سال قبل تعیین کردیم تا یک درصد از سهم بودجه شرکتهای دولتی به کتاب و فرهنگ داده شود اما نتیجه آن چه شد؟ پس صرفاً قانونگذاری مشکلی را حل نمیکند، اجرای قانون هم نیاز است که آن هم نیازمند همدلی، همکاری و حضور دستگاههای نظارتی است.
وی با بیان اینکه امروز گرههای اصلی کشور ما در حوزه تحول در همین نقاط است، عنوان کرد: اگر قصد داریم جامعهای آگاه، مستقل و خلاق باشیم باید به این موضوعات در مبانی حکمرانی خود با توجه به سنتهای الهی و واگذاری مسائل مختلف به مردم، نگاه کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود نقش کتابداران و فعالان حوزه کتاب را در ایجاد تحول در فرهنگ کشور بیبدیل دانست و خاطرنشان کرد: پس از پایان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کشور، حتماً گزارش دقیقی از آن را به محضر ملت شریف ایران میرسانم که افق پنجساله قطعی و روشنی برای جامعه ترسیم شود و به دنبال آن سه قوه دست در دست یکدیگر دهند تا همه بهعنوان خدمتگذار در مسیر تحقق احکام آن گام برداریم و به پیشرفت برسیم.
نظر شما