به گزارش خبرنگار ایرنا، قاسم عزیززاده گرجی روز پنجشنبه در جلسه با فرمانداران و بخشداران استان که با حضور معاون سیاسی وزیر کشور و استاندار مازندران در ساری برگزار شد، اظهار کرد: تعداد افرادی که از مازندران برای رقابت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پیشثبتنام کردند یکهزار و ۴۶۲ نفر بود که ۱۶۱ نفر از این تعداد را بانوان تشکیل میدهند.
وی افزود: از یکهزار و ۴۶۲ نفری که پیشثبتنام انجام دادند، ۷۴۸ نفر ثبتنام قطعی داشتند که افزایش ۵۱ درصدی تعداد نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در مازندران نسبت به دوره گذشته را نشان میدهد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی مازندران خاطرنشان کرد: از نظر جنسیت داوطلبان نسبت به دوره گذشته شاهد افزایش ۷۱ درصدی مشارکت داوطلبان مرد و رشد ۱۳۲ درصدی تعداد داوطلبان زن هستیم.
عزیززاده گرجی با بیان اینکه ثبتنام کنندگان مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد با ۵۷۱ نفر بیشترین تعداد از نظر مدرک تحصیلی را تشکیل میدهند، گفت: بیشترین میزان ثبتنام در حوزههای انتخابیه ۹ گانه استان با یکهزار و ۴۳۲ نفر مربوط به حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ و کمترین میزان با ۵۳ نفر مربوط به حوزه انتخابیه نوشهر، چالوس و کلاردشت است.
رئیس ستاد انتخابات مازندران درباره فعالیت این ستاد در استان اظهار کرد: تا کنون ستاد انتخابات استان هفت جلسه با بیش از ۶۲ مصوبه تشکیل داد. در شهرستانها هم ستادهای انتخابات حوزههای انتخابیه ۵۹ گانه استان ۲۰۸ جلسه برگزار شد و هیئتهای اجرایی نیز در این حوزهها ۲۴۱ جلسه تشکیل دادند.
وی به عملکرد هیئتهای اجرایی استان در بررسی سوابق و صلاحیت نامزدها اشاره کرد و گفت: ۹۳۶ نفر شامل ۴۸ خانم و ۸۸۸ آقا در حوزههای اصلی و فرعی هیئت اجرایی استان فعالیت داشتند. تعداد استعلامهای انجام شده از مراجع پنجگانه سه هزار و ۷۴۰ مورد است.
عزیززاده گرجی افزود: از کل ۷۴۸ نفر داوطلب ثبتنام شده ۲۰ نفر انصراف دادند و ۸۸ نفر هم از سوی هیئتهای اجرایی تایید نشدند. صلاحیت ۱۱۱ نفر از داوطلبان هم احراز نشد. در مجموع ۵۲۹ نفر یعنی ۷۱ درصد از مجموع داوطلبان تایید شدند.
به گفته عزیززاده گرجی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان از مازندران ۲۲ نفر ثبتنام کردند که چهار نفر سابقه نمایندگی دارند.
وی افزود: نقش و اهمیت انتخابات بر همگان آشکار است و به فرموده امام(ره) و مقام معظم رهبری یک فریضه ملی و انقلابی و مظهر اثرگذاری مردم بر سرنوشت خودشان و نماد مردمسالاری دینی است. بنابرین به عنوان بزرگترین رویداد سیاسی کشور از یک سو سیلی به چهره دشمن از سوی ملت ایران اسلامی است و از سوی دیگر فرصت ایجاد امید و اعتماد و تقویت نظام مقدس جمهوری اسلامی محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، مازندران دارای ۹ حوزه انتخابیه و ۱۲ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است که نمایندگان آن توسط بیش از ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار مازندرانی واجد شرایط رای دهی انتخاب میشوند.
این استان با جمعیت بیش از سه میلیون و ۲۸۰ هزار نفر و وسعت ۲۳ هزار و ۸۰۰ کیلومتر دارای ۲۲ شهرستان، ۵۹ بخش، ۱۳۵ دهستان و ۲ هزار و ۶۵۰ روستا است که چهار نماینده در مجلس خبرگان رهبری و ۱۲ نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.
تعداد متقاضیان حضور در رقابت انتخاباتی مجلس یازدهم از حوزههای انتخابیه مازندران ۴۱۸ نفر بود که در نهایت پس از بررسی صلاحیتهای متقاضیان، ۱۲۱ نفر صلاحیت و مجوز حضور در یازدهمین دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی را کسب کرده بودند.
نظر شما