مسعود جمشیدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیشتر حواث آتش سوزی های استان را مربوط به ۲ منطقه رودبار الموت غربی و شرقی دانست و تصریح کرد: بررسی کارشناسان یگان حفاطت منابع طبیعی و آبخیزداری نشان می دهد که بیشتر آتش سوزی ها به دلیل سهل انگاری گردشگران و مسافرانی است که با روشن کردن آتش در مراتع باعث این گونه حوادث شده اند.
وی، دلیل گستردگی آتش در مراتع را کمبود نیروی انسانی و تجهیزات اطفاء حریق در منطقه اعلام کرد و یادآور شد: اگر شرایط مالی مورد نیاز فراهم باشد در فصل تابستان که بیشتر آتش سوزی ها در آن اتفاق می افتد، با استقرار نیروهای یگان حفاظت در نزدیکی مراتع، در صورت بروز هرگونه حادثه بلافاصله وارد عمل شده و از شدت و گستردگی حریق جلوگیری می کنند.
به گفته وی، در حال حاضر تنها یک گروه یگان حفاظت داریم که آن هر در صورت بروز حادثه سعی می کنند تا در اسرع وقت خود را به منطقه تحت آتش سوزی برسانند.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با بیان اینکه انتظار داریم شوراها و دهیاری ها در مراحل اولیه آتش سوزی به کمک نیروهای محلی برای اطفا آتش وارد عمل شوند، خاطرنشا کرد: شهروندان نیز در هر منطقه از استان می توانند تا در صورت مشاهده هرگونه حادثه آتش سوزی، به ویژه در مراتع و جنگل ها موضوع را در اسرع وقت به سامانههای ۱۳۹ یا ۱۵۰۴ اطلاع دهند.
استان قزوین دارای ۱۵ هزار و ۸۲۰ کیلومتر مربع وسعت است که ۸۵۳ هکتار آن را (۶۰ درصد) اراضی منابع طبیعی تشکیل داده و همچنین دارای ۲ ذخیره گاه جنگلی است که حفظ و نگهداری از آن برعهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری می باشد.
قزوین به دلیل وجود مناطق کوهستانی در شمال، جنوب و غرب و مناطق دشتی، از مناطق گردشگری محسوب شده و سالانه شاهد ورود میلیون ها مسافر به آن هستیم که با گرم شدن فصل سال، این استان با وقوع برخی حوادث از جمله آتش سوزی در عرصه های طبیعی و زراعی (که علت آن نیز بیشتر عامل انسانی است)، روبرو می شود.
نظر شما