به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از این آژانس خبری، در گزارش اساندپی آمده است که اقتصاد رژیم صهیونیستی در سه ماهه چهارم سال جاری به دلیل افزایش خطرات ژئوپلیتیکی و امنیتی به دلیل درگیری با حماس، پنج درصد رکود داشته است.
این آژانس رتبهبندی در گزارش خود به فعالیتهای تجاری کمتر، کاهش تقاضای مصرفکننده و محیط سرمایهگذاری نامطمئن اشاره کرد.
اساندپی پیشبینی میکند که کسری مالی رژیم اسرائیل ۵.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در مقایسه با برآورد پیشین ۲.۳ درصد تا پیش از جنگ باشد.
به گفته این آژانس بیشتر هزینههای اسرائیل مربوط به جنگ و پرداخت غرامت به شرکتهای نزدیک مرز با غزه و همچنین خانواده های قربانیان است که منجر به کسری بودجه می شود.
بر اساس این گزارش، کسری بودجه در ماه گذشته به ۶ میلیارد دلار رسید. این رقم در مقایسه با یک سال گذشته بودجه این رژیم بیش از هفت برابر افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، تجاوز وحشیانه رژیم اسرائیل به نوار غزه، خسارت های سنگینی را به اقتصاد این رژیم وارد کرده است، به طوری که براساس برآوردهای رژیم صهیونیستی، این جنگ و آثار و پیامدهای آن ۲۰۰ میلیارد شِکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) معادل ۵۱ میلیارد دلار هزینه روی دست صهیونیست ها خواهد گذاشت.
وزارت دارایی رژیم صهیونیستی پیش بینی کرده است که جنگ با مقاومت فلسطین و آثار و پیامدهای ناشی از آن بسیار گسترده تر از کووید-۱۹ و معادل ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی این رژیم است.
براساس برآوردهای رژیم صهیونیستی، جنگ جاری با حماس بدون در نظر گرفتن گسترش درگیری به سایر مناطق از جمله لبنان و نیروهای مقاومت در عراق و سوریه، حتی بین ۸ تا ۱۲ ماه نیز به طول می انجامد.
نظر شما