به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلومبرگ، انتظار میرود هند، بزرگترین صادرکننده برنج جهان، محدودیتهای صادرات خود را تا سال آینده میلادی حفظ کند، اقدامی که احتمالاً غلات را در بالاترین سطح قیمت خود از زمان بحران غذایی در سال ۲۰۰۸ نگه میدارد.
قیمتهای پایینتر و ذخایر فراوان به این کشور کمک کرده است که در دهه گذشته به یکی از برترین صادرکنندگان جهانی تبدیل شود که به تازگی تقریباً ۴۰ درصد از کل کالا را به خود اختصاص داده است. کشورهای آفریقایی مانند بنین و سنگال در میان خریداران بزرگ برنج قرار دارند.
دولت هند بارها محدودیتهای محمولههای صادراتی را تشدید کرده است تا از افزایش قیمتهای داخلی جلوگیری و از مصرفکنندگان محافظت کند.
این کشور عوارض صادراتی و حداقل قیمت ها را اعمال کرده است، در حالی که انواع برنج سفید شکسته و غیر باسماتی قابل صادرات نیست. قیمت ها در ماه اوت (مرداد) به بالاترین حد خود در ۱۵ سال اخیر رسید و خریداران که از آسیبپذیرترین کشورهای واردکننده بودند از خرید جدید خودداری کردند و برخی به دنبال معافیت از این محدودیت بودند.
بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، در ماه اکتبر (مهر/ آبان)، بهای برنج همچنان ۲۴ درصد از سال گذشته بیشتر بود.
ورود پدیده آب وهوایی ال نینو، که معمولاً محصولات زراعی در سراسر آسیا را نابود می کند، ممکن است بازار جهانی برنج را بیشتر محدود کند، به ویژه اکنون که ذخایر جهانی به سمت سومین کاهش متوالی سالانه پیش می رود.
دولت تایلند گفته است که تولید برنج در دومین صادرکنندهاین دانه به دلیل آب و هوای خشک احتمالاً ۶ درصد در سال ۲۰۲۳-۲۰۲۴ کاهش خواهد یافت.
اطمینان از در دسترس بودن منابع برای حمایت از برنامه غذای رایگان هند که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از آن سود می برند، اولویت اصلی دولت این کشور است.
از آنجایی که هزینه های مواد غذایی همچنان در حال افزایش است، کمک ها اهمیت بیشتری پیدا می کنند. بر اساس داده های جمع آوری شده توسط وزارت غذای هند، قیمت خرده فروشی برنج در دهلی نو ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، در حالی که گندم ۱۱ درصد گران تر است.
سیاست این کشور ممکن است در نهایت به نفع مصرفکنندگانی باشد که در پرجمعیتترین کشور جهان با کمبود نقدینگی مواجه هستند اما این موضوع برای جمعیتهای آسیبپذیر در سایر نقاط آفریقا و آسیا خطر آفرین است.
نظر شما