به گزارش ایرنا، اعزام گروههای جهادی و دانشجویی به روستاها و مناطق محروم و یا عشایری را شاید بتوان از چندین منظر و شاخص مورد ارزیابی قرار داد که یکی از مهمترین مصادیق این حرکتهای امیدبخش، جهادگونه و عدالت خواهانه کمک به توسعه پایدار در این مناطق و ایجاد حس مشارکت جویی مردم در عمران و آبادانی روستاها است.
افرادی هستند که خیرخواهانه و فداکارانه در دورترین و محروم ترین مناطق و روستاهای استان کهگیلویه وبویراحمد مشغول خدمت هستند و این پرستار جهادی از آن دست افراد است که اگرچه هیچ کار دولتی و همچنین وضع مالی چندان مناسبی هم ندارد اما توانسته با کمک و رایزنی با سیستم بهداشت و درمان بسیاری از پزشکان حاذق به ویژه متخصصان حوزه زنان و کودکان و تیم های پزشک خانواده را به دورترین و محروم ترین مناطق روستایی و عشایری ببرد.
پزشک متخصص زنانی که باید هفته ها برای ویزیت آن در شهر یاسوج صبر کرد اما همین پزشک به صورت رایگان و با کوشش جهادی این بانوی فداکار به دورترین منطقه محروم و روستایی می رود و آنجا در خانه های کاهگلی مشغول درمان زنان و مادران دردمند روستا می شود.
کار خانم تندپور و این گروه های جهادی درست است که یک نگرش شخصی و عاملی درونی و خودجوش باعث شده که او به این امر خیرخواهانه سوق داده شود اما به لحاظ جامعه شناختی او هم اینک در زمره یک سرمایه عظیم اجتماعی هم محسوب می شود.
تندپور مسئول گروه جهادی شهید رودحله و گروه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه ۳۳ سال سن دارد و هدف از وارد شدن در عرصه جهادی را خدمت به مردم مناطق محروم و احیای نقش مهم و موثر زنان همگام با مردم سرزمین خود در ارائه خدمت به کشور خود می داند و می گوید با توجه به اینکه در کودکی سختی های زیادی را محتمل شده و زندگی طاقت فرسایی داشتم این راه را برای خدمت به مردم، کودکان و زنان مناطق محروم انتخاب کردم.
طاهره تند پور جهادگر نمونه کشوری در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا از شیرینی و سختی های کارخود در اردوهای جهادی مناطق محروم می گوید.
طاهره تندپور: عاشق حرفه پرستاری هستم و اگر چندین بار دیگر حق انتخاب داشته باشم، باز هم پرستاری را انتخاب میکنم درعین حال شاید هیچ تعادلی بین کار وزندگی برقرار نکردم و همیشه کار من، به زندگیام ترجیح داشته است، شاید این به مذاق برخی از اطرافیان و دوستانم خوش نیاید، ولی من اعتقاددارم آنچه این کشور به آن نیاز اساسی دارد، عشق به خدمت است و اینگونه است که کشور در مسیر خدمت رسانی درست قرار می گیرد.
ایرنا: هدف شما از تشکیل هفتگی جلسات شورای جهادی و چه موضوعاتی در این نشست ها بررسی و اجرایی می شود.
تندپور: مجمع جهادی شهرستان کهگیلویه متشکل رئیس، نائب رییس و زیر مجموعه ی اعضا این جلسات را بصورت هفتگی و ماهانه برگزار می کند و در این نشست ها گروه ها جهادی غربالگری و مستندات و عملکرد مثبت و منفی برای بازدهی بیشتر بررسی و برنامه ریزی لازم برای رفع مشکلات از سوی اعضا انجام خواهد شد.
در این جلسات علاوه بر بررسی مشکلات نیازمندی های مناطق هدف خدمت مصوب و برنامه ریزی برای حضور پزشک، پرستار و دیگر اقلام مورد نیاز برای خدمات رسانی به مناطق محروم انجام می شود.
ایرنا: برای رفتن به مناطق محروم پزشک، پرستار و دیگر اقلام را چگونه تامین می کنید.
تندپور: علاوه بر برگزاری جلسه با بسیج جامعه پزشکی و سپاه ناحیه کهگیلویه طی یک فراخون در فضای مجازی داوطلبان از جمله پزشکان، پرستاران و دیگر مسئولان به صورت خودجوش برای حضور و همراهی با گروه جهادی اعلام امادگی می کنند.
ایرنا: پزشکان و پرستارانی که با گروه جهادی کهگیلویه همکاری دارند چه تعداد هستند.
تندپور: ۱۰ پزشک عمومی، پنج متخصص زنان، چهار متخصص اطفال و متخصصان گوش، حلق و بینی، چشم، مغز و اعصاب، ارتوپد، داخلی، کلیوی، قلب و عروق و بیش از ۶۰ پرستار در برگزاری اردوهای جهادی به مناطق محروم با ما همکاری دارند.
ایرنا: تهیه دارو با توجه به افزیش قیمت باید بسیار سخت باشد ، دارو مورد نیاز را چگونه تامین می کنید.
تندپور: دارو را بیشتر از طریق کمک های مردمی و به صورت قرضی از داروخانه ها تامین می کنیم.
ایرنا: آیا داروخانه ای از خارج از استان هست که با شما همکاری داشته باشد.
تندپور: بله یک پزشک دارو ساز از سیرجان استان کرمان با ارائه مستندات خدمات ارائه شده گروه جهادی ۲ سال است که با گروه ما همکاری دارد و دارو به صورت رایگان ارسال می کند.
ایرنا: در اوردوهای جهادی در مناطق محروم معمولا به چند نفر خدمات رسانی می شود.
تندپور: در اردوهایی که تیم های تخصصی حضور داشته باشند معمولا به بیش از ۲۰۰ نفر خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می شود.
ایرنا: دورترین منطقه ای از شهرستان کهگیلویه که خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شد چه روستایی بوده است.
تندپور: روستا آجم از توابع بخش دیشموک در ۴۵ کیلومتری شهر دیشموک و ۱۳۵ کیلومتری شهر دهدشت بوده است.
ایرنا: شما با گروه جهادی شهید رودحله همکاری دارید؟ به صورت ماهیانه علاوه بر خدمات بهداشتی و درمانی با حضور در مراکز آلوده، مراکز ترک اعتیاد و حتی زندانها برای رهایی افراد از دام اعتیاد حضور فعال دارید همکاری شما چگونه است و تاکنون چد نفر را از این دام نجات دادید.
تندپور: گروه جهادی شهید رودحله علاوه بر خدمات رسانی در حوزه بهداشت و درمان از طریق مشاورین روان و درمان با حضور در مراکز ترک اعتیاد فعالیت دارد با همکاری پزشکان متخصص افراد در روستاها و مناطق آلوده شناسایی و اقدامات لازم برای درمان آنها از دام اعتیاد انجام می شود در سال جاری ۲ نفر که داری مشکلات زیادی بودند از دام سنگین اعتیاد رهایی یافته و با ارایه تسهیلات قرض الحسنه از سوی سپاه ناحیه کهگیلویه برای این افراد اشتغالزایی نیز ایجاد شد.
ایرنا: بخش دیشموک یکی از بخش های محروم استان و حتی شهرستان کهگیلویه محسوب می شود و خبرهای زیادی از خودکشی در این بخش هر ساله انتشار می یابد آیا تاکنون دراین زمینه اقدامی انجام شد.
تندپور: در این بخش با همکاری مراکز بهداشتی، درمانی و پزشکان ماما تاکنون دختران زیادی شناسایی و با ارائه مشاوره های رایگان درمان شده و به زندگی عادی برگشتند.
ایرنا: بیمار حادی که نیاز به عمل جراحی و برای تکمیل دوره درمان باید به دیگر استانها مراجعه کند، را چطور کمک می کنید.
تندپور: در سطح شهرستان پزشک متخصی قلب و عروق دکتر یغمایی و دکتر شفایی داخلی همکاری بسیار خوبی با گروه جهادی دارند و تاکنون بیماران قلبی و عروقی زیادی را به صورت رایگان ویزیت و درمان کردند و در صورت ارجاع به استان فارس با همکاری خیرین هزینه آنها تامین و رایگان درمان خواهند شد به عنوان نمونه یک بیمارسرطانی با تامین هزینه ۶۰۰ میلیون ریالی از سوی خیرین دوره تکمیلی درمان این فرد در شیراز انجام شد.
ایرنا: طاهره تندپور پرستار نمونه در موکب شهدای شهرستان کهگیلویه در اربعین حسینی با توجه به خدمات ارائه شده از سوی مسئولان کشوری مورد تقدیر قرار گرفت به چند زائر خدمات رسانی شد.
تندپور: به عنوان یک پرستار خدمات رسانی به مردم و بخصوص زائرین حسینی یک افتخار بزرگ است که نصیب هر کس نمی شود در این ایام به بیش از چهار هزارو ۸۰۰ زائر خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شد.
ایرنا: حمایت مسئولان استان از طاهره تندپور به عنوان پرستار نمونه کشوری در چه سطحی است.
تندپور: تاکنون هیچ مسئولی از گروه جهادی حمایت نکرد و قول می دهند و عمل نمی کنند نیاز است با توجه به اینکه گروه های جهادی کمک کار مسئولان در خدمات رسانی هستند به حرف و قولی که می دهند عمل کنند.
ایرنا: آیا تاکنون طاهره تندپور و گروه جهادی ۶۰ نفره آن از این کار خسته هم شده ؟
تندپور: نه، شاید در حد یک روز بعدش اوکی میشم.
ایرنا: تا کی می خواهی به این کار ادامه بدهید؟
تندپور: تا وقتی که از لحاظ قانونی اجازه کارکردن داشته باشم و تا زمانی که مجرد باشم به این خدمت مردمی ادامه خواهم داد.
ایرنا: پرستار نمونه کشوری چه انتظاری از دولت و نهاد رئیس جمهوری دارد.
تندپور: دوست دارم دولت از پرستاران گروه های جهادی که بدون هیچ گونه هزینه ای سالها عاشقانه در این راه خدمت کردند و سختی های زیادی را متحمل شدند حمایت کند و از ظرفیت آنها در حوزه های مختلف بهداشتی و درمانی استفاده کنند دوست دارم آیت الله رئیسی، رئیس جمهور دولت مردمی با ارسال یک لوح تقدیر قدردان زحمات ما باشد.
ایرنا: صحبت آخر
تندپور: اول از زحمات خبرنگار ایرنا که از مرکز استان خطرات این مصاحبه را به جان خرید تشکر دارم و دوست دارم با انتشار این خبر نتیجه خوبی برای طاهره تندپور پرستار نمونه کشوری در پی داشته باشد.
مجمع گروه های جهادی کهگیلویه و بویراحمد در بهمن سال ۱۳۹۸ تشکیل و نزدیک به ۷۰۰ گروه جهادی خدمات مختلف عمرانی،آموزشی،بهداشتی و سایر حوزه ها را در این استان انجام می دهند
نظر شما