به گزارش ایرنا، آیین بزرگداشت مقام دکتر منوچهر دوایی چهره ماندگار و استاد برجسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور و سخنرانی محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی، محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از استادان و دانشجویان، در تالار امام خمینی(ره) دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی(ره) برگزار شد.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این مراسم طی سخنانی اظهارداشت: نکته مهم در حیات علمی و عملی دکتر دوایی آن است که آن مرحوم، طبیبِ حکیم بود و اگر طبابت با حکمت همراه شود و طبیب از ظاهر به باطن راه پیدا کند، آن وقت است که فعل او، کارساز و اثر بخش خواهد شد.
شالویی گفت: مرحوم دوایی، پزشکی حاذق، اهل طهارت درونی و به تمامی اهل رعایت اخلاق فردی و اجتماعی بود. او نه صرفا طبیب، که حکیمی بود که به خوبی دلهای آدمیان را با خود همراه میکرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امیدواریم از دانشگاههای پزشکی کشور، چهرههای گرانقدری همچون دکتر دوایی به جامعه پزشکی ایران وارد شوند و الگوهایی همانند آن مرحوم، حتی به خارج از مرزهای ایران نیز سرایت کنند، چرا که با بروز و ظهور جهادگرانی همچون دکتر دوایی، دردِ درمندان، دوا خواهد شد.
دوایی؛ پزشکِ جامع الاطراف
رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در این آیین بیان کرد: مرحوم دکتر دوایی شخصیتی جامع الاطراف بود که به معنی کلمه اخلاق حرفهای پزشکی را در طول حیات طیبه خویش رعایت میکرد.
رئیس زاده گفت: وقتی به خطبه شریف و نورانی متقینِ امیرمومنان(ع) مینگریم و آن را مورد مداقه قرار میدهیم، متوجه میشویم که یکی از مصادیق، متقین، مرحوم دکتر دوایی بودند. ایشان چهرهای متواضع، خیرخواه و انسان دوست بودند که در طول عمر خود حتی کسانی که به ایشان ظلم کردند را هم با بزرگواری مورد بخشش و لطف قرار دادند و خود نیز هیچ وقت به بندگان خدا ظلمی روا نداشتند. این مهم در حقیقت حاکی از اخلاق والا، و درجات بالای انسانی ایشان بود.
رئیس سازمان نظام پزشکی اظهارداشت: به یقین دکتر دوایی یکی از مهمترین الگوهای برجسته ایران برای جامعه پزشکی، خاصه دانشجویان اند که باید همیشه محل توجه و مطمح نظر ما باشند.
شخصیت مومن و خداباورِ دکتر دوایی
در ادامه این جلسه، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دکتر دوایی عمری دستگیر مردم بود. آنجا که کلاس درس بود، آنجا از دانشجو دستگیری میکرد، آنجا که در خدمت بیمار بود به گونهای دیگر و اگر مواجه با رنج دیگران بود، دست روی دست نمی گذاشت، همین سلوک و عمل بود که از وی چهرهای اسطورهای ساخته بود.
وی افزود: دکتر دوایی مردی مومن بود و از عمق وجودش به خدا باور داشت و هنر وی عمل صالح و خالصانه بود و اینکه از علم و دانش به عنوان ابزاری برای بسط و گسترش سلامتی مردم، استفاده میکرد.
چهره ماندگار عرصه پزشکی ایران
در بخش دیگری از این مراسم نیز رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی طی سخنانی اظهارداشت: دکتر دوایی، اسوه جامعه پزشکی ایران هستند که اخلاق، علم و ادب را توامان در شخصیت خویش به منصه ظهور رسانده بودند.
زالی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتخار دارد که با حضور مرحوم دکتر دوایی، دانشجویان گوناگونی را در این دانشگاه پرورش و تربیت کرده است که هم اکنون در مقام پزشک، به مردم ایران خدمت رسانی میکنند.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی افزود: مرحوم دکتر دوایی چهره ماندگار عرصه پزشکی ایران است که دانش، شخصیت و جایگاه او تکرار ناپذیر است اما امیدواریم دانشجویان و شاگردان ایشان به بهترین شکل ممکن راه وی را ادامه دهند و در خدمت دردمندان جامعه باشند.
در پایان این آیین، پس از اهدای لوح تقدیر و هدایای انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از سوی رئیس انجمن به همسر مرحوم دکتر منوچهر دوایی، نماینده انجمن اسلامی دانشجویان پزشکی دانشگاه شهید بهشتی متن ارج نامه دانشجویان خطاب به خانواده این پزشکِ فقید را قرائت کرد و در ادامه با حضور استادان و سخنرانان، از کتاب زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر منوچهر دوایی که به کوشش محمدحسن رجبی دوانی تدوین و از سوی انتشارات انجمن به زیور طبع آراسته شده است، رونمایی شد.
نظر شما