کاظمی‌پور: مسائل فرهنگی در نسل جدید ورزشکاران گم شده است

تهران -ایرنا- اولین گردهمایی روسای کمیته های فرهنگی فدراسیون های ورزشی صبح امروز با حضور مریم کاظمی پور معاون توسعه ورزش بانوان و سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.

به گزارش ایرنا،‌ اولین گردهمایی روسای کمیته های فرهنگی فدراسیون های ورزشی صبح امروز با حضور محمدشروین اسبقیان مدیرکل حوزه وزارتی و مشاور وزیر، سید محمدپولادگر معاون ورزش حرفه ای و قهرمانی، سینا کلهر معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی، مریم کاظمی پور معاون توسعه ورزش بانوان، مهدی میرجلیلی رئیس سازمان بسیج ورزشکاران و حجت الاسلام علی احدی مدیرکل دفتر فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در سالن استاد فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد.

این گردهمایی با برنامه ریزی دفتر فرهنگی وزارت ورزش و جوانان به منظور رسیدگی، بررسی و پیشبرد مسائل و فعالیت های فرهنگی فدراسیون های ورزشی با حضور روسای فرهنگی فدراسیون های ورزشی برگزار شد.

سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در این نشست گفت: کمیته فرهنگی قدرت اختیار و منابع مالی را ندارد لذا ما زیرساخت لازم را باید مهیا می کردیم.

وی افزود: دستورالعمل فرهنگی قانونی آماده شد و جزو معدود دستورالعمل هایی است که مستند به منابع و مراجع قانونی و با دقت و نکته بینی و ظرافت است. همین که شرایط احراز برای مسئول کمیته فرهنگی فدراسیون های ورزشی گذاشتیم ما زیربنا را فراهم کردیم درعین حال باید خودتان هم تلاش کنید تا کارهای فرهنگی فدراسیون ها بهتر پیش برود.

وی خاطرنشان کرد: بین کارهایی که درحال حاضر انجام می شود و کارهایی که باید انجام شود فاصله وجود دارد.

کلهر درخصوص دوره اخلاق محوری گفت: دوره آموزشی نبوده است. ما گفتیم اردو برگزار شود چون فرهنگ اهالی ورزشی شفاهی است و رفاقت و رابطه انسانی که شکل می گیرد و تاثیر متقابلی که بر روی هم می گذارند.

وی به سه پروژه مهمی که معاونت فرهنگی وزارت ورزشی در دستور کار خود دارد اشاره و تصریح کرد: سه پروژه را پیگیری کردیم اولین پروژه، چهره های فرهنگی است تا آنها به عنوان حلقه های میانی صحبت کنند که در قالب بنیاد نجوا انجام می شود. مربیان فرهنگی پروژه دوم ما است. شبکه فرهنگی ما فعال است و شما می توانید در تقویت آن نقش داشته باشید. پروژه سوم هم هواداران رشته های ورزشی است. امیدوارم از این پروژه ها اتفاقات خوبی رخ دهد.

مریم کاظمی پور معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان هم ضمن تبریک به کلهر برای احیای کمیته فرهنگی فدراسیون های ورزشی گفت: احیای این کمیته که مدتی است کمرنگ شده و با اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی نادیده گرفته شده اتفاق خوبی است. از دکتر هاشمی به عنوان یکی از مشاوران معاونت دعوت کرده ایم تا روی ظرفیت کمیته فرهنگی فدراسیون های ورزش حساب ویژه ای باز کنیم.

کاظمی پور به بحث طرح ستاد حجاب و عفاف در وزارت ورزش اشاره و اظهار کرد: وزیر ورزش برای اجرایی شدن این طرح تاکید کرد تا اجرایی شود و این طرح توسط معاونت فرهنگی و بانوان به دو صورت درون ستادی و برون ستادی انجام می شود. در همین راستا قرار است معاونت توسعه بانوان به عنوان بخش درون ستادی در فدراسیون ها انجام وظیفه کند که این امر باعث می شود تکلیف مشخصی برای معاونت بانوان ایجاد شود.

وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی در نسل جدید ورزشکاران گم شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مباحث روز که به چالش های فرهنگی تبدیل شده است مسائل هویتی بانوان است که این موضوع یکی از خلا های مباحث فرهنگی در حوزه تیم ملی محسوب می شود.

معاون توسعه ورزش بانوان خاطرنشان کرد: امیدوارم شما کمیته های فرهنگی به عنوان چشم راست فدراسیون ها در انتخاب مربیان خانم کمک کننده باشید و حتی در انتخاب مربیان نقش داشته باشید.

کاظمی‌پور تصریح کرد: در حوزه بانوان در انتخاب و خیلی موارد دیگر که توقع داریم که یار ما برای رفع مشکل باشیم. از دانش خانم ها که سالها پرورش پیدا کردند و ماهم اعتقاد داریم که راهکارهایی را می توانیم داشته باشیم تا بانوان از دانش آقایان عقب نمانند تا از بانوان حفاظت کنیم.

وی در پایان به نقش نواب رئیس بانوان در فدراسیون های ورزشی اشاره کرد و گفت: نواب رئیس بانوان فدراسیون ها در مباحث فرهنگی ورزشکاران باید نقش پررنگ و اختیارات کافی داشته باشند.

حجت الاسلام علی احدی نیز در این گردهمایی، اظهار داشت:  این جلسه آغازی برای کارهای بزرگ فرهنگی در ورزش است که در آن ضمن مرور دستوالعمل و برنامه های محوری فرهنگی ورزشی برای ادامه دار بودن تعاملات و برگزاری گردهمایی برنامه ریزی خواهیم کرد.

وی گفت: فرهنگ در ورزش یکی از موارد بسیار مهمی است که متاسفانه آن طور که لازم است تقویت نشده و این وظیفه مسئولین فرهنگی ورزشی است که زیرساخت های لازم را در راستای رشد و تقویت فرهنگ در ورزش را فراهم کنند.

احدی گفت: علاوه بر تقویت فرهنگ در ورزش، وظیفه ی ما این است که زمینه را برای توسعه فرهنگ در میان مردم نیز فراهم کنیم که در آن صورت دیگر شاهد رفتارهای غیرفرهنگی در استادیوم ها و اماکن ورزشی نخواهیم بود.

مدیرکل دفتر فرهنگی وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: برنامه اصلی ما در فرهنگ ورزشی، توجه و تمرکز بر روی اخلاق حرفه ای با توجه به منشور اخلاق حرفه ای، هواداری و تربیت مربی است که از مسئولان فرهنگی فدراسیون ها ورزشی درخواست دارم در این راستا فعالیت و برنامه ریزی های لازم را داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha