به گزارش ایرنا از وزارت آموزش و پرورش، معصومه نجفی پازوکی روز دوشنبه درباره طرح روز بدون کیف برای دانش آموزان دوره ابتدایی اظهار داشت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، برای آموزش دانش آموزان به ویژه در دوره عمومی که دوره ابتدایی طلاییترین این دوران است، میخواهد که دانش آموزان در ساحتهای شش گانه (ساحت زیستی بدنی، هنری زیبایی شناسی، علمی، اجتماعی، اقتصادی..) تربیت شوند.
وی ادامه داد: آنچه در سالها رخ داده این است که کتاب درسی به عنوان تنها محور اصلی آموزش پذیرفته شده و معلم به کتاب درسی به عنوان یک جهت دهنده به کل مسیر آموزش نگاه کرده است در حالی که باید یکی از ابزارهای تربیت باشد.
وی با بیان این که آموزش با رویکرد فعلی تنها به سمت حافظه محوری میرود، افزود: روز بدون کیف میگوید معلم باید موقعیتهای یادگیری خلق کند. روز بدون کیف خلاقترین روز برای معلمان است که میتواند طراحی آموزشی درستی داشته باشند تا موقعیت یادگیری را مانند زندگی واقعی به گونهای خلق کند که دانش آموز زندگی کردن را بیاموزد و در او شایستگیهای پایه ایجاد شود.
نجفی در پایان تصریح کرد: این روز بدون کیف ضمن اینکه یک فضای جذاب و شاد را برای دانش آموزان رقم میزند؛ یک تمرین برای معلمان است که چطور موقعیتهای متنوع یادگیری را بدون کتاب و در ساحتهای ۶گانه تربیتی خلق کنند.
به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام آموزش و پرورش، دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر تهران روز سهشنبه ۳۰ آبان ماه بدون کیف به مدرسه میروند.
ارتقای توانمندی فکری و شناختی، خودآگاهی درباره نیازهای بدنی، تقویت قوه تخیل، توسعه فرهنگ کارگروهی و رشد اجتماعی و تسهیل جامعهپذیری کودکان و نوجوانان در بازیهای گروهی، رشد عواطف واحساسات، کسب مهارت ابراز هیجان، ایجاد فرصت تعدیل انرژی روانی و جسمانی از کارکردهای این برنامه است.
به گفته مسئولان، در روز بدون کیف آموزش تعطیل نمیشود» و با توجه به ساحتهای تربیتی فضای بیشتری برای بازی و یادگیری، پرداختن به مهارتهای مختلف، خلق تجارب جدید و... برای دانشآموزان فراهم میشود.
نظر شما