به گزارش ایرنا، سایمون موری که از اکتبر پارسال به سمت معاون وزیر کشور منصوب شد، در جریان ترمیم کابینه دولت ریشی سوناک اخراج شد. گفتنی است که نخست وزیر انگلیس علاوه بر تعیین وزرا، مسئولیت تعیین معاونان آنها را نیز برعهده دارد.
موری که عضو مجلس اعیان انگلیس است اکتبر سال گذشته به عنوان معاون سوئلا برآورمن انتخاب شد. او از طرفداران سرسخت طرح ضد مهاجرتی دولت سوناک درباره اخراج پناهجویان به کشور آفریقایی روآندا و یکی از سه امضاء کننده نامه خانم برآورمن درباره خروج انگلیس از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر بود.
نزدیکان خانم برآورمن معتقدند که نامبرده به دلیل امضاء این نامه برکنار شد، اما منابع دولتی میگویند که رابرت جنریک، معاون امور مهاجرتی وزارت کشور که نامه یادشده را امضاء کرد همچنان در سمت خود فعالیت میکند.
دولت انگلیس قصد دارد تا با اعزام پناهجویان به روآندا، مهاجران را از عبور غیرقانونی از کانال مانش منصرف کند. اجرای این طرح در لحظه آخر، به دلیل مداخله دادگاه اروپایی حقوق بشر متوقف و نخستین پرواز انتقال پناهجویان لغو شد. وزارت کشور انگلیس تحت رهبری خانم برآورمن اصرار داشت که این کشور برای پیشبرد اهداف ضد مهاجرتی، باید از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر خارج شود.
موری و جنریک معاونان خانم برآورمن، امضاء کنندگان نامهای بودند که او درباره ضرورت توقف اجرای کنوانسیون اروپایی حقوق بشر نوشته بود. هفته پیش نخست وزیر انگلیس در تداوم سیاستهای ضد مهاجرتی این کشور اعلام کرد که دولت طرح جدیدی را به اجرا خواهد گذاشت که اجازه دخالت دادگاههای خارجی در امور داخلی این کشور را سلب خواهد کرد.
از این منظر بعید به نظر میرسد که موضع آقای موری درباره مسائل مهاجرتی عامل اخراج وی از دولت باشد و این مساله گمانهزنیها درباره طرفداری وی از موضع خانم برآورمن علیه حامیان فلسطین را تقویت میکند.
برآورمن طی یک ماه گذشته، اظهارات تندی را علیه تظاهرات ضد اسرائیلی در انگلیس مطرح کرد و خواستار لغو راهپیمایی حامیان فلسطین شده بود.
او ۲ هفته پیش طی یادداشتی برای روزنامه تایمز مدعی شد که رئیس پلیس لندن با حامیان فلسطین مدارا و نسبت به حضور عناصر اسلامگرای افراطی در تظاهرات ضد اسرائیلی چشمپوشی میکند. این اظهارات با موجی از خشم و عصبانیت احزاب سیاسی مخالف مواجه شده بود و حامیان فلسطین نیز در تظاهرات خود خواهان برکناری وی شدند.
سخنگوی ریشی سوناک ۱۹ آبان ماه در جلسه توجیهی با خبرنگاران گفت که مقاله خانم برآورمن به تائید نهایی دفتر نخست وزیری نرسیده و محتوای آن در دست بررسی است؛ نامبرده سه روز بعد یعنی ۲۲ آبان از کار برکنار و به یکی از مخالفان دولت سوناک تبدیل شد.
نظر شما