احمد نامور روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برنامهریزی شد تا کشت ۸۰ هزار هکتار گندم، ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار کلزا، ۳۰۰ هکتار گلرنگ و ۵۰۰ هکتار کاملینا امسال در زمینهای کشاورزی استان انجام شود.
وی افزود: کشت قراردادی سال گذشته در ۲۷ هزار و ۸۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان انجام شد و چهار هزار و ۹۰۰ کشاورز در این طرح مشارکت کردند.
سرپرست ادارهکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: این استان سال گذشته در زمینه اجرای طرح کشاورزی قراردادی در رده ۲۴ استان های کشور قرار داشت.
وی اظهار کرد: اجرای کشت قراردادی در محصولات گندم و دانههای روغنی از جمله گلرنگ، کلزا و کاملینا در زمین های آبی و دیم میسر است و این طرح با توجه به اقدامات انجام شده و زیرساخت های موجود در خراسان شمالی هم اجرا می شود.
نامور گفت: کشاورزان برای اجرای طرح کشاورزی قراردادی می توانند به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه و نسبت به ثبت اطلاعات در سامانه جامع پهنهبندی کشاورزی اقدام کنند.
وی افزود: کشاورزان همچنین میتوانند با نصب برنامه کاربردی کشت قراردادی با استفاده از گوشی تلفن همراه و یا رایانه از طریق نشانی gtc.ir و Farm.mcinext.com و ثبتنام در برنامه کاربردی کشاورزی بر اساس کد ملی و شماره تلفن همراه خود در این طرح شرکت کنند.
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: پرداخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال کمک هزینه حمل به ازای هر تن گندم تحویلی و صدور بیمه نامه با ۲۰ درصد تخفیف برای کشاورزان توسط صندوق بیمه کشاورزی به صورت الکترونیکی از مزیت های اجرای طرح کشاورزی قراردادی است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور قرار دارد و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد، اقتصاد این استان بر کشاورزی استوار است و این بخش با ۸۰ هزار بهره بردار دارای بیشترین درصد شاغلین است.
نظر شما