گردشگری و صنایع دستی از پیشران‌های اقتصادی خراسان جنوبی است

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: گردشگری و صنایع دستی از پیشران‌های اقتصادی استان است که در گذشته توجه جدی به این بخش نشده بود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی جواد قناعت روز پنجشنبه در دیدار مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گفت: کارهای زیبنده و ارزشمندی توسط وزارت میراث فرهنگی در استان آغاز شده که از سوی استان نیز در این زمینه کمک می‌شود.

وی افزود: در دولت سیزدهم در کنار صنعت، معدن، کشاورزی، فناوری و مرز؛ حوزه گردشگری و صنایع دستی در استان به صورت ویژه دیده شده و با نگاه عالمانه و دلسوزانه به صنایع دستی و شناخت از مجموعه‌های صنایع دستی و گردشگری استان، ظرفیت‌های این بخش بیش از پیش شکوفا می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه اگر کار خوبی در استان صورت گرفته، نتیجه تلاش‌ اداره کل میراث فرهنگی و حمایت‌های وزارتخانه است گفت: ششمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان فرصت مناسبی برای فعالان حوزه صنایع دستی و مجموعه‌های دیگر است تا صنعتگران همدیگر را شناخته و تعامل برقرار کنند.

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌های اولویت‌دار این است که فعالان خراسان جنوبی در نمایشگاه‌های متعدد شرکت کنند و شعار انگیزه بخش نیز برای این رویکرد تعیین شده که اولین بار در مجموعه میراث فرهنگی شعار «شرق باشکوه» بیان شد و استان با این عنوان در نمایشگاه‌های کشور شرکت می‌کند.

قناعت افزود: قرار شد در هر نمایشگاهی که برگزار می‌شود هر نوبت یک کار نو ارائه شود لذا نمایشگاه کنونی با محوریت هنر دست و سنگ بسیار زیبا و تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی ظرفیت تبدیل شدن به شهرک تخصصی طلا، مس حتی بنتونیت را دارد که یکی از پیوست‌های آن رونق گردشگری است، گفت: باید این ظرفیت‌ها را احیا و به همدیگر متصل کرد.

خراسان جنوبی به میزبانان نمایشگاه صنایع دستی پیوست

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: با توجه به برگزاری با کیفیت نمایشگاه صنایع دستی سال قبل و همگرایی در خراسان جنوبی، این استان به ۹ میزبان برگزار کننده نمایشگاه‌های صنایع دستی کشور افزوده شد.

مریم جلالی از برگزاری همزمان نمایشگاه سراسری صنایع دستی در خراسان جنوبی و گلستان خبرداد و افزود: تاکنون سابقه نداشته ۲ نمایشگاه سراسری به طور همزمان برگزار شود اما این رویداد فرصتی مناسبی برای استان‌ها ایجاد کرد.

وی گفت: مزیت رقابتی خراسان‌ جنوبی در کنار ظرفیت معادن و بخش کشاورزی، صنایع دستی آن است که تمرکز ما بر سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی لحاظ شده و امیدواریم زنجیره ارزش این حلقه تکمیل شود.

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: قرار است زنجیره ارزش صنایع دستی به صورت پایلوت در چند استان کشور تکمیل شود که با توجه به ظرفیت شهرستان خوسف در زمینه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، راه‌اندازی تم‌پارک در این منطقه ضروری است و هفته فرهنگی خوسف با اولویت سنگ‌ها در تهران برگزار خواهد شد.

وی یادآور شد: یکی از تجربه‌های خوب با خراسان جنوبی عاملیت پشتیبانان دستباف‌های استان بود که در این زمینه تمامی شهرستان‌ها آموزش‌های تخصصی پارچه‌بافی را فرا می‌گیرند.

جلالی گفت: از سال گذشته تاکنون با حمایت‌های استاندار، تلاش‌های مدیرکل میراث فرهنگی و با انسجام و همگرایی بین حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع، زمینه‌های خوبی فراهم شده و امیدواریم تا سال آینده در زمینه اشتغال، گردشگری و افزایش آثار ثبت‌ جهانی شده خراسان‌ جنوبی شاهد تحولاتی باشیم.

وی بیان کرد: ظرفیت‌های منحصر به‌فردی در حوزه‌های مختلف استان وجود دارد که مسئولیت ما را بیشتر می‌کند و امیدواریم هم برای اشتغال زنان که ظرفیت بالقوه دارند و هم برای صادرات صنایع دستی بیشتر تلاش کنیم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: باید با کیفیت‌آفرینی و تکمیل زنجیره ارزش در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و توبافی، زمینه صادراتی این محصولات فراهم شود.

وی با بیان اینکه صنایع دستی امری خانواده محور است، تصریح کرد: کل مجموعه حاکمیت شهری و استانی باید همکاری کنند تا زمینه معرفی، تولید و بازاریابی این حوزه به نتیجه مطلوب برسد و با توجه به زیرساخت‌هایی که در حوزه صنایع دستی خراسان جنوبی در حال انجام است خیز بلندی در استان برداشته خواهد شد.

جلالی با تاکید بر اینکه تعاونی تامین سنگ‌های نیمه قیمتی در شهرستان خوسف باید ایجاد شود، گفت: شخصیت‌های حقیقی را باید تبدیل به شخصیت‌های حقوقی کنیم.

وی با اشاره به درخواست استاندار مبنی بر ثبت جهانی مله بافی خوسف افزود: برای جهانی شدن مله خوسف باید پرونده آن تکمیل شود و طرح‌های توسعه‌ای، برندسازی، اتصال به حوزه مد و لباس، تامین معیشت مردم از این طریق مدنظر قرار گیرد تا قدرت چانه زنی برای ثبت جهانی آن را داشته باشیم.

همچنین امشب با حضور استاندار خراسان جنوبی و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پروژه نورپردازی باغ و عمارت رحیم آباد بیرجند افتتاح شد.

معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی امروز (پنجشنبه) وارد بیرجند شد و هدف اصلی از این سفر دو روزه بازدید از ششمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی خراسان جنوبی با محوریت هنر دست و سنگ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی بیرجند است.

جلالی در نخستین روز حضور در خراسان جنوبی با سفر به شهرستان خوسف از روستای خور، کارگاه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی و کارگاه مله‌بافی بازدید کرد.

بازدید از روستای خراشاد بیرجند به عنوان تنها روستای ثبت جهانی خراسان‌ جنوبی در هنر توبافی از دیگر برنامه‌های معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی کشور در این سفر است.

ششمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی خراسان جنوبی با محوریت هنر دست و سنگ با حضور صنعتگرانی از ۲۶ استان کشور ۲۹ آبان افتتاح شد و تا سوم آذر در قالب ۲۱۴ غرفه میزبان علاقمندان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha