علی رستمی روز شنبه در کارگروه ترویجی کشاورزی با تاکید بر اینکه طرح مزارع نوآور از سیاستهای وزارتخانهای است اضافه کرد: ۱۲ مزرعه از ۱۰۴ مزرعه نوآور کشور، سهم استان همدان است که با هدف برنامههای ترویجی و ارتقای بهرهوری دنبال میشود.
وی با بیان اینکه به واسطه سازههای ترویجی آموزشهای ترویجی به کشاورزان با قوت پیگیری میشود اظهار کرد: ۵۱ سایت الگویی و ۳۷ کانون یادگیری از ابتدای سال تاکنون در راستای ترویج اجرا شده است.
مدیر هماهنگی و ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: آموزشهای ترویجی به ۲ روش گروهی و انفرادی انجام میشود و در حوزه آموزشهای تحقیقات محور ترویجی از محققان و مرکز تحقیقات کشاورزی بهرهمند خواهیم شد.
رستمی یادآور شد: پل ارتباطی محقق، مروج و کشاورز در کارگاههای ترویجی برقرار میشود به طوری که آخرین دستاوردها و یافتههای تحقیقاتی به کشاورز منتقل شود.
وی با تاکید بر اینکه از ابتدای سال تاکنون ۲۰ هزار نفر روز آموزش ترویجی محقق شده است گفت: چهار هزار و ۵۰۰ نفر روز دوره مهارتی در راستای به زراعی و به نژادی در استان برگزار شده است.
رستمی به آموزش ۱۲۴ هزار و ۸۲۶ نفر روز به منظور ارتقای بهرهوری و تولید بیشتر در طرح جهش تولید در دیمزارها اشاره کرد و افزود: طرح جهش تولید تبدیل آیش زرد به آیش سبز و کشت گیاهان علوفهای، گیاهان دارویی، حبوبات و دانههای روغنی در مزارع دیم است.
مزرعه نوآور مکانی در محدوده جغرافیایی مشخص تحت مدیریت کشاورز نوآور است که درآن ضمن بکارگیری عملی، یک محصول فرایند با روش های سازماندهی نوآورانه موجب ارتقای بهره وری را فراهم می کند.
به گزارش ایرنا، همدان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است، که این استان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
نظر شما