روایتی از یک خبر| زلزله سیاسی راست افراطی در هلند؛ کابوسی برای اتحادیه اروپا

تهران- ایرنا- «خیرت ویلدرز» رهبر یکی از احزاب راست افراطی در هلند با پیروزی در انتخابات، یک زلزله سیاسی در داخل کشورش و همچنین اتحادیه اروپا به علت مواضع ضد مهاجرتی و ضد اروپایی‌اش به راه انداخته است.

به گزارش ایرنا، تارنمای پولیتیکو در رابطه با روی کارآمدن ویلدرز نوشت: نامزد راست افراطی هلند که از خروج این کشور از اتحادیه اروپا «نکسیت/Nexit» حمایت می‌کند، دوست بروکسل نخواهد بود؛ پیروزی او به بدترین کابوس اتحادیه اروپا تبدیل شده است.

این تارنمای آمریکایی افزود: یکی از موارد خط مشی خیرت ویلدرز برای رای دهندگان هلندی، بروکسل را بیش از هر چیز دیگری آزرده خواهد کرد: همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا.

با گذشت هفت سال از رای انگلیسی‌ها به خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت)، طرح نکیست (Nexit) بخش اصلی پیروزی موفقیت آمیز رهبر راست افراطی هلند است.

با وجودی که ویلدرز از لفاظی‌های اسلام ستیزانه خود در هفته‌های اخیر کاسته است، نشانه ای دال بر کاهش اروپاستیزی بعد از پیروزی شوکه کننده او در انتخابات بروز نکرده است.

هر چند که رای دهندگان هلندی به دنبال پیروی از انگلیسی‌ها برای خروج از اتحادیه اروپا نیستند، به طوری که نظرسنجی‌ها آن را بعید می‌دانند، نشانه‌هایی وجود دارد که دولت تحت امر ویلدرز در هلند کابوسی برای بروکسل خواهد بود.

پیشینه

راست افراطی در کشورهای اتحادیه اروپا پس از یک دوره اختلاف‌های داخلی و فقدان موفقیت، بیش از یک سال است که در حال قدرت گیری هستند و اکنون بر نظام‌های سیاسی این منطقه سیطره پیدا کردند. دومینوی قدرت گرفتن احزاب راست افراطی پس از ایتالیا، آلمان، اتریش و فرانسه حالا به هلند رسیده است.

تیر ماه سال جاری دولت ائتلافی مارک روته در هلند به دلیل اختلاف احزاب تشکیل‌دهنده بر سر سیاست پذیرش پناهندگان سقوط کرد. بیش از یک سال و نیم از عمر دولت ائتلافی روته نمی‌گذشت که اختلاف‌های جدی احزاب عضو ائتلاف درباره سیاست مهاجرت باعث فروپاشی آن شد.

در نتیجه یک انتخابات پارلمانی در هلند برای شکل گیری دولت جدید نیاز بود. این انتخابات هفته گذشته برگزار شد و ویلدرز، سیاستمدار پوپولیست و رهبر حزب راست افراطی «برای آزادی» در این انتخابات اکثریت را به دست آورد و حالا به دنبال شرکایی برای تشکیل دولت ائتلافی است.

روایتی از یک خبر| زلزله سیاسی راست افراطی هلند را در نوردید

حزب «برای آزادی» ۳۷ کرسی از ۱۵۰ کرسی پارلمان هلند را به دست آورده است که بیش از ۲ برابر کرسی هایش در انتخابات گذشته محسوب می شود. این سیاستمدار ضد اسلام وعده‌هایی از جمله توقف مهاجرت به هلند، کاهش پرداخت‌های مالی این کشور به اتحادیه اروپا و جلوگیری از ورود اعضای جدید به این بلوک از جمله اوکراین را داده است.

با این تعداد کرسی ویلدرز نمی‌تواند به تنهایی دولت تشکیل دهد و باید شرکای احتمالی را برای ورود به دولت ائتلافی متقاعد کند. او پیشتر اعلام کرده که از «مدارس اسلامی و مساجد» حمایت نمی‌کند.

سیخرید کاخ وزیر دارایی هلند که تابستان آینده از رهبری حزب لیبرال دموکرات D۶۶ کناره‌گیری می‌کند، با اشاره به "نفرت، ارعاب و تهدیدی" که با آن مواجه شده بود، به رای دهندگان هشدار داد که فریب تلاش‌های پیش از انتخابات ویلدرز برای اینکه خود را کمتر افراطی نشان دهد را نخورند.

اهمیت موضوع

خیرت ویلدرز به مدت چندین دهه یکی از تفرقه انگیزترین شخصیت‌ها در جامعه هلند بوده است. این شخصیت برجسته راست افراطی که نام خود را با لفاظی‌های ضد مذهب بر سر زبان ها انداخت، در تلاش است چهره خود را ترمیم کند.

به علت تاثیر احتمالی که این سیاستمدار پوپولیست - با شباهت ظاهری به دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا - می‌تواند بر زندگی مردم داشته باشد، جامعه هلند دو قطبی شده است. به نوشته شبکه بی‌بی‌سی، در منطقه «اسخیلدرسوک» یکی از مناطق هلند که به لحاظ قومی و مذبی تنوع جمعیتی بالایی دارد، مسلمان‌های نگران در خطر افتادن آزادی‌های مذهبی‌شان هستند.

بااینحال ویلدرز مدعی است که وی می‌تواند یک نخست وزیر برای همه باشد. اما هیچ کس در منطقه نامبرده نمی‌تواند ببیند حزبی که عقاید ضد اسلامی در دی‌ان‌ای خود دارد چگونه می‌تواند نماینده آنها باشد.

یک دهه پیش ویلدرز که نماینده وقت مجلس هلند بود، به علت ترویج نفرت علیه مسلمانان مجرم شناخته شد. در سال ۲۰۰۹ به علت اهانت کلامی به قرآن، دولت لندن ورود این سیاستمدار راست افراطی به انگلیس را ممنوع اعلام کرد و او را تهدید برای امنیت ملی دانست.

اما همانطور که لئونی دی‌یونگه استاد سیاست اروپا در دانشگاه خرونینگن معتقد است، برنامه حزب ویلدرز چیزی به غیر از مواضع اعتدالی است. دی‌یونگه به بی‌بی‌سی گفت که «برای آزادی» یک حزب راست افراطی پوپولیست است که با بومی‌گرایی، اقتدارگرایی و پوپولیسم شناخته می‌شود.

روایتی از یک خبر| زلزله سیاسی راست افراطی هلند را در نوردید

مرام‌نامه (مانیفست) ویلدرز با این وعده به پایان می‌رسد که "هلندی‌ها را در رتبه اول قرار دهد!" این کنایه در پیش از انتخابات که ویلدرز می‌تواند موفقیت حزبش در انتخابات باشد، به واقعیت پیوسته است.

بسیاری از کارهایی که او می‌خواهد در مورد مهاجرت انجام دهد، تحت قوانین موجود قابل انجام نیست. مرام‌نامه او شامل طرحی برای پایان دادن به جابجایی آزاد نیروی کار در اتحادیه اروپا می‌شود، اگرچه برخی از گروه‌ها حق دریافت ویزای کار را خواهند داشت.

ویلدرز می‌داند که تمایل کمی برای خروج از اتحادیه اروپا وجود دارد، اما او متعهد شده است که در مورد این موضوع همه پرسی برگزار کند. برخی از پیشنهادات سیاسی او، مانند بستن مساجد یا ممنوعیت قرآن، آشکارا در تضاد با اصول لیبرال دموکراسی، به ویژه حمایت از حقوق اقلیت‌ها است.

ارزیابی

اقدام‌های ضد اسلامی و مهاجرتی ویلدرز می‌تواند باعث دو قطبی شدید در کشور هلند شود. درحالیکه این مساله ممکن است مسلمانان و مهاجران را به شکل کامل در این کشور اروپایی به شهروندان درجه دو تبدیل کند. همچنین رویکردهای افراطی این سیاستمدار فضا را برای تندروها در هلند به منظور فشار بر شهروندان غیر بومی باز خواهد گذاشت.

همچنین طرح ویلدرز برای خروج از اتحادیه اروپا نیز همانند آنچه انگلیس انجام داد شاید تبعات گسترده اجتماعی و اقتصادی را برای آمستردام در پی داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha