آغاز طرح ارتقای تغذیه کودکان زیر پنج سال در کشور/ شیر رایگان در مدارس توزیع شد 

تهران _ ایرنا_ معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز طرح ارتقای تغذیه کودکان زیر پنج سال در کشور خبر داد و گفت: در راستای این طرح، ۱۲۳ هزار و ۷۵ کودک زیر پنج سال در دهک اول تا پنج در کشور شناسایی شده و ماهانه یک میلیون تومان کالا برگ برای خرید گوشت، برنج، تخم‌مرغ، حبوبات و لبنیات با همکاری وزارت رفاه به خانواده‌های آنها پرداخت می‌شود.

به گزارش ایرنا، حسین فرشیدی روز شنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به تخصیص ۱۲۲ میلیارد تومان ماهانه برای اجرای این طرح از سوی سازمان برنامه و بودجه، اظهار داشت: ۱۸ هزار کودک زیر پنج سال نیز در دهک‌های پنج به بعد شناسایی شدند و ماهانه ۶۰۰ هزار تومان کالا برگ برای خرید اقلام مورد نیاز غذایی پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: اجرای این طرح، برای ارتقای تغذیه کودکان به منظور افزایش یادگیری، پیشگیری از سوءتغذیه و ابتلا به بیماری‌ها اجرا می‌شود و در عین حال توزیع شیر رایگان مدارس نیز در دستور کار قرار دارد.

فرشیدی تاکید کرد: دولت مردمی ۳.۸ همت برای توزیع شیر رایگان در مدارس تخصیص داده است و اکنون در بسیاری از مدارس ابتدایی ۲ بار در هفته شیر رایگان توزیع می‌شود.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در ۱۶ استان، شیر در مدارس ابتدایی توزیع می‌شود، افزود: سعی داریم شیر تازه و سالم در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد و بر اساس اولویت برنامه‌های دولت، سال آینده نیز تداوم خواهد داشت.

اجرای طرح سلامت خانواده در ۱۸۲ شهر

فرشیدی با بیان اینکه طرح سلامت خانواده اکنون در ۱۸۲ شهر اجرا می‌شود، ادامه داد: حدود ۲۰ میلیون نفر از اول دی به طرح سلامت خانواده می‌پیوندد و از اردیبهشت سال آینده نیز سراسری خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت، ارتقای سلامت مردم و عوامل پرخطر از جمله دیابت، پرفشاری خون و تشکیل پرونده سلامت، را از اهداف اجرای طرح سلامت خانواده بیان کرد و گفت: پویش ملی سلامت با عنوان کنترل دیابت و پرفشاری خون نیز در حال اجرا است و از مردم می‌خواهیم به پایگاه‌های سلامت مراجعه کرده و در این پویش مشارکت کنند.

به گفته وی، بیماری ۲۴.۵ درصد جمعیت کشور از لحاظ ابتلا به فشارخون بالا از طریق دارو درمانی در حال کنترل است که باعث می‌شود بیش از ۵۰ درصد از بروز و ابتلا به بیماری‌های قلبی، نارسایی کلیه و بیماری‌های مغزی پیشگیری کند.

ارسال پیامک برای پویش ملی سلامت

فرشیدی افزود: در این پویش، قرار است پیامک به افراد ارسال شود و سامانه‌ای نیز راه اندازی می‌کنیم تا به‌صورت سیستمی به کنترل فشارخون بالا و دیابت اقدام کنیم و از مردم می‌خواهیم در این زمینه با وزارت بهداشت همکاری داشته باشند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه در دغدغه وزارت بهداشت تامین مواد کافی برای رشد کودکان است، گفت: طرح ارتقای تغذیه کودکان زیر پنج سال با هدف شناسایی کودکان دچار مشکلات تغذیه‌ای توسط ۵۰۰ هزار کارشناس تغذیه انجام شده و با همکاری وزارت تعاون و سازمان برنامه و بودجه انجام می شود.

احمد اسماعیل‌زاده با اشاره به اینکه تمرکز وزارت بهداشت به حداقل رساندن عقب ماندگی رشد کودکان در کشور است، افزود: بیش از ۹۰ درصد کودکانی که دچار عقب ماندگی رشد می‌شوند در این طرح تحت پوشش قرار می‌گیرند و آمار سوءتغذیه در استان‌های مختلف متفاوت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha