به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، در کتاب حکمرانی دیجیتال در جهان متصل، به قلم سید تقی کمالی نویسنده میکوشد با بهرهگیری از مطالعات و تحقیقات جهانی و مبتنی بر تحلیل و اندیشه ورزی بر روی واقعیتهای عصر حاضر به عنوان یک جهان متصل مروری بر بنیانها و عناصر سازنده آن بر پایه اصول و قواعد حکمرانی داشته باشد که مشتمل بر فصول نهگانه است و هر یک ضمن ارتباط موضوعی با یکدیگر از ابعاد و زوایای مختلف اعم از سیاست و امنیت، علم و فناوری، اقتصاد و مدیریت، فرهنگ و جامعه مباحث عصر اطلاعات را مورد واکاوی قرار میدهد و در مجموع بینش دقیقی از تحولات اطلاعاتی و ارتباطی را برای مخاطب به وجود میآورد.
ویژگیهای برجسته کتاب این است که ترمینولوژی حکمرانی و ابعاد معرفتی و سیاستی آن را تشریح و تبیین کرده، متناسب با تحولات روز جهانی و سیاستهای کلان ملی تحلیلهای علمی را ارائه میدهد و ضمن اینکه بنابر اقتضائات بومی و نیازهای جامعه ایران نگاشته شده است، آثار و نتایج و برهمکنش روندها، سیاستها و تصمیمها در زمینه جامعه شبکهای را بررسی میکند.
کتاب «حکمرانی دیجیتال در جهان متصل» یک اثر پیشگام در زمینه حکمرانی دیجیتال در کشور محسوب میشود که به منظور مطالعات و بررسیهای علمی و اشاعه دانش مرتبط با آن میتواند برای جامعه علمی، سیاستگذاری، قانونگذاری و اجرایی کشور راهگشا و مفید باشد. تحقق اهداف و برنامههای توسعه همهجانبه در عصر جدید مستلزم شناخت و درک صحیح جنبهها و زمینههای متنوع و درعینحال پیچیده آن است. هنگامی این فهم و ادراک حاصل میشود که مباحث مرتبط رویکرد اجتماعی و مردمی پیدا کند و وارد متن جامعه شود.
بر همین اساس گفتمان سازی و توسعه و ترویج آن از ملزومات نهادینه شدن و توسعه اطلاعاتی و فناوری در جامعه است و بر همین مبنا نظریهپردازان جامعه اطلاعاتی و نهادها و مجامع بینالمللی میکوشند با مفهومسازیهای هوشمندانه و هدفمند در ارتباطگیری و پیوند موضوعات با بدنه جامعه و گروههای ذینفع نقش مؤثری را داشته باشند و این موضوعی است که در کتاب مورد توجه قرار گرفته است.
نظر شما