۵ آذر ۱۴۰۲، ۱۴:۵۵
کد خبرنگار: 1162
کد خبر: 85303531
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دستگاه قضایی پیگیر رفع مشکلات محیط زیستی ساوه است

ساوه - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب ساوه گفت:  دستگاه قضایی در راستای پیگیری رفع مشکلات زیست محیطی در این شهرستان با هرگونه ترک فعل محیط زیستی برابر قانون و مقررات بر خورد می کند.

به گزارش ایرنا، محمودرضا سازنده روز یکشنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم با موضوع بررسی موضوعات زیست محیطی ساوه اظهار کرد: پیگیری مشکلات زیست محیطی از مهمترین دغدغه‌های دستگاه قضایی است و کوتاهی در عمل به وظایف قانونی دستگاههای اجرایی پذیرفتنی نیست.
وی افزود: رهاسازی پساب و فاضلاب شهری در جنوب و جنوب غربی شهر ساوه در اراضی کشاورزی و نیز مدیریت پسماند شهری، رهاسازی پساب شهر صنعتی کاوه و مشکلات مجتمع فناوری پسماند از مهمترین معضلات زیست محیطی ساوه است.
وی با تاکید بر ارائه راهکارهای عملی برای پیشگیری از چالش‌های زیست محیطی در مجتمع فناوری پسماند ساوه تاکید کرد و گفت: یک جلسه به فوریت و حداکثر ظرف مدت یک هفته در محیط زیست استان مرکزی تشکیل تا در یک برنامه زمان‌بندی دقیق سازوکار لازم برای پیشگیری از وقوع تبعات زیست محیطی در این مجتمع اندیشیده شود.
دادستان ساوه در خصوص موضوع بازچرخانی پساب صنایع نیز گفت: جلسه‌ای با حضور مدیریت شهرصنعتی کاوه و شرکت آبفای ساوه تشکیل و در خصوص بازچرخانی پساب صنعتی راهکارهای عملی اتخاذ و اجرایی شود.
معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: ساوه از شهرستان های مهم و تأثیرگذار در منطقه و استان است و فرصت‌ها و استعدادهای بسیاری دارد و در کنار این فرصت‌ها، با تهدیدهای متعددی در حوزه زیست محیطی مواجه است گرچه با پیگیری‌های صورت گرفته اتفاقات خوبی در کاهش تبعات زیست محیطی در سطح شهرستان رخ داده است.
مهدی الیاسی در ادامه فقدان کار کارشناسی را از جمله دلایل بروز چالش‌های زیست محیطی دانست و گفت: اگر در خصوص چالش های زیست محیطی کار کارشناسی انجام نشود قطعا تبعات منفی برجای خواهد گذاشت. برای کاهش معضلات زیست محیطی باید بخشی از عوارض و مالیات باید به رفع این مشکلات اختصاص یابد و در بخش نظارتی نیز کمبود نیروی انسانی مانع بزرگی است که باید تمهیدات لازم برای افزایش نیروی انسانی اندیشیده شود.
وی با اشاره به اینکه در خصوص بهره‌گیری از پساب‌های صنعتی نیز باید بازچرخانی آن بطور ویژه در دستور کار قرار گیرد، اظهار کرد: در حالیکه که شهرک صنعتی شهید چمران ساوه با مشکل شدید کم آبی مواجه است اما در فاصله کمتری از این شهرک پساب شهرصنعتی کاوه رهاسازی می‌شود.
شهردار ساوه نیز به موضوع جاری شدن آب خاکستری در این شهر و کشت برخی محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: شهرداری ساوه برای انتقال آب خاکستری از شهر افزون بر ۲۰ میلیارد تومان در جنوب شهر هزینه کرده تا با لوله گذاری پساب شهر وارد تصفیه خانه شود.
امیررضا یوسفیان افزود: در بخش دیگری از جغرافیای شهری یک رشته آب خاکستری دیگری وجود دارد که در هنگام بارش ها دبی ورودی پساب به ۷۰ لیتر بر ثانیه می‌رسد که در این خصوص نیز حدود ۳۰ میلیارد تومان هزینه شده و بزودی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
رییس اداره حفاظت از محیط زیست ساوه نیز بر پایش مستمر مجتمع فناوری پسماند این شهرستان تاکید کرد و گفت: امحای پسماندهای دریافتی و امحای پسماندهای موجود، رفع نواقص مثل مسقف کردن فضای پسماندها، بهسازی کوره‌ها، افزایش میزان فضای سبز از جمله مواردی است که باید در این مجتمع انجام شود و تاکنون بخشی از این اقدامات انجام شده و نیازمند تکمیل است.
سیدعلی دعایی لنگرودی در ادامه به دفن روزانه ۱۵۰ الی ۱۷۰ تن زباله توسط‌ سایت پسماند شهرداری ساوه اشاره کرد و گفت: بطور متوسط هر تن زباله حدود ۲۵۰ لیتر شیرابه تولید می‌کند و این میزان شیرابه در خاک نفوذ می‌کند.
دعایی لنگرودی در ادامه گفت: برخی نواقص در تصفیه خانه شهر صنعتی کاوه در بازدید اخیر مشاهده شد که مقرر شده است ظرف مدت یک هفته نواقص اصلاح شود. در خصوص آبیاری برخی اراضی کشاورزی با پساب‌های صنعتی نیز باید اقدامات کنترلی در دستور کار قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha