حسین میرزایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هر هکتار عملیات آبخیزداری به طور متوسط منجر به ذخیره ۵۳۰ متر مکعب آب، بین ۲ تا ۹ تن در هکتار کنترل فرسایش خاک، جذب ۵.۵ تن رسوب و تولید ۱۲۰ کیلوگرم علوفه می شود.
وی یادآور شد: طی سال های ۹۷ تا ۹۹ از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی با اولویت اجرای عملیات آبخیزداری بیش از یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به لرستان اختصاص یافت، آبخیزداری در بیش از ۷۰ حوضه آبخیز انجام و بیش از ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب استحصال شد که سد مستحکمی در مقابل خسارات سیل شد، همچنین در ۲ سال گذشته نیز اقدامات مستمری برای این حوزه در لرستان صورت گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان بیان کرد: ۶۲۰ هزار هکتار اجرای عملیات آبخیزداری، آبخوانداری و پخش سیلاب با هدف مهار سیلاب در استان تاکنون انجام شده که حجم سازه های عملیات کنترل فرسایش، سیل و رسوب در سطح فوق بیش از ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.
اجرای حدود ۱۳ هزار هکتار عملیات آبخیزداری
میرزایی اضافه کرد: ۱۲ هزار و ۷۵۶ هکتار عملیات آبخیزداری با حجم کنترل ۳۲ میلیون مترمکعب سیلاب از ابتدای امسال تاکنون در استان اجرا و موجب تغذیه سفره های آب زیرزمینی، کنترل سیل و رسوب در استان شده است که منجر به کنترل و جمع آوری آب های حاصل از بارش های امسال می شود.
وی تاکید کرد: سال گذشته نیز ۴۱ هزار و ۷۵۰ مترمکعب عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در استان انجام شد و اکنون نیز ۱۰ پروژه با اعتبار ۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال با حجم سازه ۱۸۲ هزار و ۶۰۰ متر مکعب در سطح ۱۳۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از حوضه های آبخیز استان در دست انجام است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان یادآور شد: ۱۴ پروژه از امسال و سال های قبل با اعتبار ۲ هزار و ۴۴۲ میلیارد ریال و حجم سازه ۷۸ هزار و ۳۵۰ مترمکعب نیز در سطح ۲۰۶ هزار و ۳۰۰ هکتار از حوضه های آبخیز استان تا پایان امسال تکمیل و بهره برداری می شود.
شناسایی ۵۵۲ نقطه سیل خیز در لرستان
به گفته میرزایی فرسایش و رسوب خاک به طور متوسط در ایران ۱۶.۷ تن در هکتار می باشد، در حالیکه این رقم در برخی مناطق این استان به ۷۰ تن در هکتار رسیده است.
وی افزود: متوسط فرسایش خاک در لرستان ۲۵ تن در هکتار است، اما در برخی نواحی به ۵۰ و مناطقی مانند نوژیان به ۷۰ تن در هکتار هم افزایش یافته است که این رقم بیانگر مستعد بودن استان برای بروز سیلاب و ضرورت اجرای طرح های آبخیزداری می باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به شناسایی ۵۲۲ نقطه سیل خیز در استان تاکید کرد: آبخیزداری مجموعه عملیاتی است که بر اساس اصول مدیریت یکپارچه حوضه آبخیز به منظور حفاظت از منابع آب و خاک اجرایی میشود و در آبخوانداری نیز با مهار و نفوذ سیلاب روی عرصههای آبخوان از بروز سیلابهای مخرب جلوگیری و موجب احیای منابع آب و خاک میشود.
میرزایی اظهار داشت: اجرای پروژههای آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از سیل، ذخیره آب و تغذیه سفرههای زیر زمینی، آثاری از جمله بهبود اشتغال، ارتقای سطح درآمد روستاییان و آبخیزنشینان و افزایش ارزش تفرجگاهی مناطق تحت پوشش را به دنبال دارد.
نظر شما