به گزارش روز دوشنبه ایرنا از کره شمالی نیوز، یک مقام بنگلادشی روز دوشنبه به اخبار کره شمالی گفت: سفارت کره شمالی در بنگلادش بسته شده است که آخرین مورد از بسته شدن سفارت های کره شمالی طی ماه گذشته میلادی است.
سفارت داکا ششمین نمایندگی دیپلماتیک کره شمالی است که پس از نمایندگیهای اسپانیا، هنگ کنگ، اوگاندا، آنگولا و نپال از اواخر اکتبر سال جاری میلادی بسته شده است، یک رسانه ژاپنی پیشتر گزارش داده بود که پیونگ یانگ قصد دارد در مجموع بیش از ۱۰ سفارت را ببندد.
توفیق حسن، مدیر کل آسیای شرقی وزارت خارجه بنگلادش، به اخبار کره شمالی گفت: مقامات پیونگ یانگ از تعطیلی سفارت خود خبر دادند اما آنها گفتند که در آینده، برنامه هایی برای بازگشایی مجدد سفارت خود در بنگلادش دارند.
به گفته این مقام بنگلادشی، پاک سونگ یوپ سفیر کره شمالی و سه دیپلمات دیگر که قبلاً در این کشور مستقر بودند، روز ۲۰ نوامبر عازم گوانگژوی چین شدند.
هیئت کره شمالی در دهلی نو هم اکنون مسئولیت تمامی امور کره شمالی در بنگلادش را بر عهده خواهد گرفت، همان طور که پس از بسته شدن سفارت این کشور در نپال، مسئولیت ها به دهلی واگذار شد.
حسن گفت: بسته شدن سفارت بعید است تاثیری بر روابط کره شمالی و بنگلادش داشته باشد، زیرا تعامل چندانی با کره شمالی وجود نداشت، تنها گفتمان این دو کشور مربوط به رای گیری در سازمان ملل بوده است.
در اوایل ماه جاری میلادی، رسانه دولتی کره شمالی تصمیم به تعطیلی سفارتخانه ها را به «محیط بین المللی و سیاست خارجی دولت کره شمالی» نسبت داد، در همین بیانیه آمده است که سفارت های جدید کره شمالی در کشورهای دیگر افتتاح خواهد شد.
در ماه اوت، روزاریو موریلو معاون رئیس جمهور نیکاراگوئه به رسانه های این کشور گفت: کره شمالی قصد دارد پس از ارسال درخواست رسمی برای استقرار سفیر خود در پیونگ یانگ، سفارتی در پایتخت ماناگوئه ایجاد کند اما هنوز هیچ سفارتخانه جدیدی تایید نشده است .
با این حال، ریو هیون وو و تائه یونگ هو، دیپلماتهای سابق کره شمالی در اکتبر به اخبار کره شمالی گفتند: مشکلات اقتصادی کره شمالی و تأثیر تحریمهای سختگیرانه سازمان ملل، احتمالاً پشت سر گذاشته شده است.
پیتر وارد، کارشناس اقتصاد کره شمالی، گفت: این ممکن است پایان تعطیلی ها نباشد، شاید کمبود بودجه آنها را هدایت کند، اما به نظر میرسد که پیونگ یانگ به این باور برسد که بسیاری از سفارتها ارزش اقتصادی فعلی یا آتی کمی دارند.
وارد معتقد است: کره شمالی اکنون به مراتب کمتر به همکاری با کشورهای در حال توسعه علاقه مند است و با توجه به تحریم ها شانس کمی برای تعامل اقتصادی مفید می بیند.
کره شمالی و بنگلادش در سال ۱۹۷۳، اندکی پس از پایان سیاست کره جنوبی مبنی بر نداشتن روابط دیپلماتیک با کشورهایی که کره شمالی را نیز به رسمیت می شناسند، روابط دیپلماتیک برقرار کردند اما این روابط پرچالش بوده است.
نظر شما