به گزارش ایرنا، پیتر استانو در گفتوگو با خبرنگاران در بروکسل عنوان کرد که موضع اتحادیه اروپا در خصوص تحولات فلسطین تغییری نکرده است. وی بر همین اساس سخنان نخست وزیران اسپانیا و بلژیک علیه کشتار فلسطینیها را یک موضعگیری دوجانبه توصیف کرد و مدعی شد: ما در این رابطه نظری نمیدهیم.
اتحادیه اروپا ضمن محکوم کردن عملیات اخیر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و حمایت از حق ادعایی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود اصرار دارد که موضع ۲۷ کشور این بلوک، مشترک و متحد است.
این درحالی است که اعتراض دولتهای اروپایی علیه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین رو به افزایش است. رئیس جمهوری ایرلند در روزهای اخیر واکنش تندی را به جنایات وحشیانه صهیونیستها در غزه نشان داد و خواستار تحقیقات مستقل بینالمللی درباره جنایات جنگی در این منطقه شد.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا نیز جمعه گذشته تصریح کرد که مادرید آماده به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین است، «حتی اگر این اقدام مخالف نظر اتحادیه اروپا باشد.»
سانچز در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در گذرگاه مرزی رفح در مصر، به رسانهها گفت: بهنظرم زمان آن فرا رسیده است که جامعه بین المللی به ویژه اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.
وی افزود در حالت ایده آل، به رسمیت شناختن فلسطین یکباره و با مشارکت حداقل چندین کشور عضو اتحادیه اروپا انجام خواهد شد. «اما اگر اینطور نباشد، به طور قطع اسپانیا تصمیمهای خود را خواهد گرفت».
الکساندر دی کرو، نخست وزیر بلژیک هم با حمایت از موضع سانچز، تصریح کرد که باید درباره شناسایی کشور مستقل فلسطین بحث شود.
این درحالی است که رژیم صهیونیستی، شناسایی کشور و ارتش مستقل فلسطین را در تضاد با منافع خود میداند و مخالف چنین تحولی است. برهمین اساس وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی هفته پیش سفیران اسپانیا و بلژیک را احضار و ادعا کرد که سخنان رهبران این دو کشور «حمایت از تروریسم» است. در این بیانیه ادعایی، اظهارات سانچز و دی کرو نادرست و محکوم شده است.
«پیتر استانو» امروز در جمع خبرنگاران گفت که اتحادیه اروپا در تلاش است تا برای خروج از وضع موجود و رسیدن به صلح مسیری را پیدا کند. وی افزود: «اگر بخواهیم در مسیر صلح حرکت کنیم کشورهای عربی و اتحادیه اروپا باید بیشتر تعامل کنند».
ساعاتی پیش هم جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به تبعات عدم حل و فصل مساله فلسطین و خطر گسترش درگیریها در کل منطقه، بر لزوم شناسایی کشور مستقل فلسطین برای تحقق آنچه «راهحل دو دولت» نامیده میشود، تاکید کرد.
وی افزود: ما باید با شرکای خود در منطقه و در سراسر جهان تلاش کنیم تا به یک راه حل سیاسی پایدار به نفع اسرائیل، فلسطین و منطقه برسیم. این مقام اروپایی عنوان کرد: اتحادیه اروپا، همراه با برخی کشورهای عربی، تلاشهایی را برای رسیدن به این هدف از طریق ابتکار روز صلح آغاز کرده است. ما مصمم هستیم که به کار در راستای این هدف ادامه دهیم.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی پس از ۴۸ روز جنگ در غزه و بمباران مناطق مسکونی، درمانی و آموزشی نوار غزه نتوانست به هیچ یک از اهداف ادعایی خود دست یابد، از این رو روز جمعه آتشبس چهار روزه با حماس را با میانجیگری قطر و مصر پذیرفت.
مقاومت فلسطین، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و تجاوز رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و دیگر مناطق سرزمین های اشغالی، در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) گذشته عملیات طوفان الاقصی را علیه این رژیم آغاز کرد. رژیم صهیونیستی مطابق معمول با قتل عام غیرنظامیان و بمباران مناطق مسکونی به عملیات رزمندگان مقاومت پاسخ داد. این رژیم در نهایت، شکست در عملیات خود برای آزادسازی اسرایش را پذیرفت و تسلیم مقاومت شد.
نظر شما