به گزارش ایرنا، حسین ساجدی فر روز سه شنبه در حاشیه نشست عقد قرارداد حفر فیبرنوری در شهرستان بم در جمع خبرنگاران افزود: عملیات اجرایی این طرح که بستر بسیاری از فعالیتها خواهد بود با برنامه زمانبندی مشخص در شهر کرمان آغاز شده و بعد از سالروز زلزله پنجم دی ماه در بم نیز آغاز می شود که امیدواریم تا پایان دی ماه نیز به پایان برسد.
وی ادامه داد: این عملیات در بم به طول ۱۱۰ کیلومتر است و در همین راستا تفاهم نامه ای با شهرداری های بم و بروات مبنی بر آغاز عملیات در شهرستان بم منعقد شده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان اظهار داشت: با اجرای این عملیات شهر بم هآب یا مرکزیت منطقه شرق این استان می شود، یعنی تمام فیبر شهرهای شرقی کرمان باید به مرکز پی سی pc بم متصل شود.
وی عنوان کرد: بم به لحاظ فنی و موقعیت زیرساختی، مرکز شهرهای شرقی قرار میگیرد و حتی با ظرفیت ایجاد شده، این شهرستان شاید بخشهایی از استان سیستان و بلوچستان را هم حمایت کند.
ساجدی فر تاکید کرد: بعد از عملیات حفاری مراحل فنی طرح انجام می شود و شهروندان می توانند در سال آینده از سرویس دهی آن استفاده کنند.
وی در پاسخ به چرایی تاخیر در اجرای این طرح و اینکه قرار بود این عملیات سال گذشته در بم انجام شود گفت: یکسری تعهدات در سایر استان ها اضافه شد که همین امر موجب شد در اجرای این پروژه تاخیر ایجاد و کار در استان کرمان دیرتر آغاز شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری استان کرمان همچنین در پاسخ به اینکه مخابرات نیز تقاضای انجام عملیات فیبرنوری در شهرستان بم را دارد، گفت: اختیار با شهرداران است که با چه شرکتی کار را انجام دهند زیرا این پروژه متعلق به دولت است و مخابرات به عنوان بخش خصوصی و همچنین سایر اپراتورها می توانند با شهرداری ها قرارداد ببندند و همچنین سایر اپراتورها می توانند در پروژه های مشابه ورود کنند.
در ادامه سید ایمان میری مدیرعامل شرکت های وب که این طرح را در استان کرمان انجام می دهد گفت: حفاری این عملیات به صورت زمینی و تا شعاع ۳۰۰ متری و براساس استاندارد کمیسیون تنظیم مقررات است.
وی افزود: پیش بینی ما براساس طرح اولیه ۱۱۰ کیلومتر است و امیدواریم قبل از پایان دی ماه به انجام برسد تا مردم بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن با برنامه دولت از این سرویس خوب بهره مند شوند.
میری عنوان کرد: عرض حفاری بین هشت تا ۱۰ سانتی متر و ارتفاع آن نیز ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر است که حفاری، پرکردن و بتن کردن بر عهده ما است اما ترمیم و آسفالت حفاری ها برعهده شهرداری ها است.
مدیرعامل شرکت های وب بیان کرد: شهرداری ها در ۲ قالب می توانند از این طرح بهره مند شوند و این طرح یک مدل مشارکتی است که مراکز شهرستان تا سه درصد و شهرهای کوچک تا ۲ درصد از درآمد می توانند بهره مند شوند و مدل دیگر اینکه شهرداری ها می توانند به صورت هزینه ای که کمیسیون مشخص کرده به ازای هر مترطول ۵۰۰ هزار ریال دریافت کنند.
میری می گوید شهرداری بم براساس طرح بلندمدت و مشارکتی یعنی سه درصد از درآمد و شهرداری بروات نیز براساس مشارکت و ۲ درصد درآمد را در این طرح انتخاب کرده است.
نظر شما