سرلشکر رحیم صفوی: نتیجه گفتمان مقاومت شکست اسراییل است

تبریز - ایرنا - دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با تاکید بر توسعه فرهنگ و گفتمان ایستادگی در سراسر جهان، گفت: نتیجه « گفتمان مقاومت» بی تردید شکست اسراییل و پیروزی گروه های مقاومت است.

به گزارش ایرنا، سرلشکر پاسدار « سید یحیی رحیم صفوی» روز چهارشنبه در اجلاسیه کمیته دانشگاهیان کنگره سراسری ۱۰ هزار شهید آذربایجان شرقی، با تحلیل گفتمان مقاومت خانواده های شهدا و ایثارگران گفت: کالبدشناسی و آناتومی قدرت و تغییر و تحولات سیاسی اجتماعی و رخدادهای منجر به انقلاب اسلامی طی ٢٠٠ سال گذشته در ایران و حتی کشورهای غرب آسیا نشان دهنده سه گفتمان "سازش، گفتمان التقاطی و گفتمان مقاومت" است.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در تشریح گفتمان سازش گفت: گفتمان سازش و کنار آمدن و تسلیم شدن در برابر ظالمین و قدرت های بزرگ جهانی و به طور خاص قدرت های غربی توسط برخی از روشنفکران دوره قاجار و پهلوی دنبال می شد که معتقد بودند ما از سر تا پا باید غربی شویم تا پیشرفت کنیم.

سرلشکر صفوی در بیان گفتمان التقاطی اظهار داشت: مفهوم این گفتمان آن است که برخی از سیاستمداران ایران و دیگر کشورهای منطقه می گفتند غربی ها از صنعت، کشاورزی، علوم پزشکی، ثروت و فناوری بالاتری برخوردارند و ما در کشورهای مان بایستی صنایع مونتاژ و علوم و فنون مختلف را از آنها به عاریت بگیریم و با فرهنگ ملی خودمان ترکیب کنیم تا بتوانیم کشور و ملت را به پیشرفت برسانیم.

وی افزود: این گفتمان را برخی از روشنفکران ملی، مذهبی ایران در بین ملت ها و دانشگاهها ترویج می دادند.

سرلشکر صفوی گفتمان سوم را گفتمان مقاومت یا گفتمان انقلابی توصیف و اظهار کرد: به فضل الهی و توجهات ذوات مقدسه ١٤ معصوم علیهم السلام، رهبران خردمند و حکیم در ایران معاصر با گفتمان مقاومت یا گفتمان انقلابی در صحنه های سیاسی و اجتماعی ایران بروز و ظهور کردند، همچون رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه و تداوم ٣٤ ساله همان اندیشه و خط مشی نورانی توسط مقام معظم رهبری که مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی است.

وی فرهنگ جهاد و مقاومت را فرهنگ آزادیخواهی و استقلال طلبی و عدالت خواهی دانست و اظهار کرد: این گفتمان مبتنی بر فرهنگ معنویت و عقلانیت و کارآمدی، مردمداری و مردمیاری و حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان است.

سرلشکر صفوی تاکید کرد: این گفتمان عصر جدیدی را نه تنها برای ملت بزرگ ایران بلکه برای ملت های زیر ستم در غرب آسیا مثل ملت مظلوم فلسطین پایه گذاری کرد.

وی با اشاره به تأثیرگذاری این گفتمان در مقاطع حساس پس از انقلاب به ویژه در عرصه دفاع مقدس و جبهه بین الملل مقاومت اسلامی گفت: آموزه ها و تجارب ۲ رخداد بزرگ پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به دیگر ملت های لبنان، فلسطین، سوریه، عراق، یمن و افغانستان منتقل شد.

وی با اشاره به شکل گیری گروههای مقاومت اسلامی در این کشورها افزود:جبهه مقاومت از شرق مدیترانه تا غرب آسیا تحت تأثیر انقلاب اسلامی و آموزه های شهدای ایران قدرت گرفت یعنی فلسفه شهادت و آرمان شهدای دفاع مقدس، جبهه مقاومت را تشکیل داد و محصول و کارکرد جبهه مقاومت شد.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان اینکه شکست رژیم صهیونیستی در جنگ های ٣٣ روزه و ٥٥ روزه و هم اکنون شکست در عملیات طوفان الاقصی محصول جبهه مقاومت است، افزود: پیروزی انصارالله یمن و بیرون کردن متجاوزین به سرزمین یمن نیز محصول جبهه مقاومت است.

وی با بیان اینکه مقاومت ملت و دولت های عراق و سوریه باعث شکست داعش، این مزدوران امریکایی و صهیونیستی شد، ادامه داد: مقاومت ملت افغانستان باعث شکست امریکا در افغانستان و فرار ذلت بار آنها همچنین باعث شکست امریکا در طرح های سرنگونی دولت سوریه شد.

سرلشکر صفوی با اشاره به کاهش نیروهای نظامی امریکا در غرب آسیا تأکید کرد: آنچه باعث کاهش نیروهای امریکایی در عراق و سوریه شده، همین گروههای مقاومت مردمی در عراق و سوریه هستند و به فضل الهی سرنوشت فرار از افغانستان، سرنوشت آینده امریکایی ها یعنی فرار از سوریه و عراق خواهد شد.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا تأکید کرد: گفتمان مقاومت در جهان اسلام کلید رمز وحدت مسلمین برای آزادی قدس شریف است.

وی با اشاره به کنگره ۱۰ هزار شهید آذربایجان گفت: فلسفه برگزاری این گونه یادواره ها این است که شاید بتوانیم نسل حاضر و آینده به خصوص جوانان و دانشجویان عزیز را با اندیشه و تفکر، اخلاق و رفتار و عملکرد شهیدان آشنا کنیم.

وی با اشاره به خاطرات دوران دانشجویی خود طی سالهای ١٣٥٠ تا ١٣٥٤ در دانشگاه تبریز اظهار کرد: طی این سالها در میان مردم مؤمن و انقلابی تبریز زندگی کردم و درس شجاعت، ایمان و صبر و استقامت از آنها فرا گرفتم.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به اینکه در طول تاریخ، هر ملت و هر شهری را به واسطه بزرگان، عالمان و قهرمانان آن شهر می شناسند، گفت: تبریز خود به تنهایی یک تاریخ و نمادی از تمدن ایرانی و اسلامی است و سرزمینی است که گوهر وجودی آن عالمان با فضیلت و مجاهدانی عارف و شهدای بزرگی همچون حسن شفیع زاده، یاغچیان، علی تجلایی، آقا مهدی و اقا حمید باکری و ١٠ هزار شهید گمنام و نامدار استان و بیش از ١٤٢ شهید دانشگاه تبریز هستند.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان اینکه مراحل صعود و رسیدن به قله های سعادت و پیشرفت مادی و معنوی، زمانی حاصل می شود که یک ملت از شاخصه هایی برخوردار باشد، خاطرنشان کرد: اولین و مهمترین شاخصه پیشرفت ملت ها در ابعاد مختلف مادی و معنوی، وجود رهبرانی خردمند، حکیم، شجاع و عادل است که با در دست گرفتن قدرت یک نظام متعالی برای افزایش سعادت و ثروت و عدالت، ملت ها را رهبری کنند.

وی با تأکید بر ضرورت تربیت مدیرانی کارآمد، لایق و با تدبیر گفت: تعلیم و تربیت و آموزش مدیرانی کارآمد، لایق، با شخصیت و مدبر که ساختار مدیریتی و برنامه ریزی و آمایش سرزمینی و عدالت اجتماعی را در یک کشور ساماندهی کنند شاخصه دوم پیشرفت است.

سرلشکر صفوی افزود: شاخصه سوم وجود جوانان مؤمن و شجاع، همراه با روحیه جهادی و خلاق است که پیشران حرکت یک ملت باشند و اگر تهدیداتی مثل جنگ، آن ملت و حکومت را تهدید کرد آن جوانان شجاع، مؤمن و خردمند بتوانند دشمن را شکست بدهند.

وی در تشریح شاخصه چهارم پیشرفت به وجود ظرفیت فرهنگی و روحیه مقاومت ملی پرداخت و خاطرنشان کرد: انسجام و وحدت ملی همه اقوام یک کشور برای استفاده از فرصت ها و مقابله با انواع تهدیدات از جمله جنگ های ترکیبی و شناختی، بزرگترین سرمایه یک کشور و یک ملت برای رسیدن به عزت و عظمت و منزلت بین المللی است.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در بیان شاخصه پنجم گفت: همکاری و هم افزایی همه ملت و کارگزاران حکومت و نیروهای نظامی با یکدیگر برای پیشرفت همه جانبه ملت و دسترسی به اهداف و آرمان های بزرگ آن ملت و حکومت یک شاخص محسوب می شود.

دومین کنگره ملی بزرگداشت ۱۰ هزار شهید آذربایجان شرقی اواخر ماه جاری در تبریز برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha