رآکتوری که مبنای همکاری علمی روسیه و ایران خواهد شد

مسکو- ایرنا- معاون مرکز تحقیقات ملی کورچاتوف روسیه گفت: پروژه راکتور هسته‌ای تحقیقاتی PIK روسیه که ایران به آن پیوسته است، مبنای همکاری علمی و فناوری مسکو و تهران خواهد بود.

به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا از اسپوتنیک، الکساندر بلاگوف افزود: مشارکت در این پروژه فرصت های جدیدی را در زمینه پزشکی هسته ای برای ایران فراهم می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: ایران در حال حاضر یک برنامه بسیار بزرگ و جدی در زمینه ایزوتوپ‌های پزشکی و در زمینه توسعه تکنیک‌های پزشکی هسته‌ای دارد.
معاون مرکز تحقیقات ملی کورچاتوف روسیه گفت: ایران و روسیه از نظر توانایی های رآکتور و امکاناتی که به عنوان بخشی از توسعه مراکز پزشکی هسته ای خود برای تولید ایزوتوپ ایجاد می‌کنند،‌ مکمل یکدیگر هستند.
بنا بر این گزارش، میخائیل کوالچوک رئیس مؤسسه کورچاتوف پیش از این در نشست سومین کنگره دانشمندان جوان اعلام کرد که ایران به عضویت مرکز بین‌المللی تحقیقات سینکروترون، نوترون و لیزر مبتنی بر راکتور PIK درآمده است.
بر این اساس،‌ رآکتور PIK در محل موسسه فیزیک هسته ای سن‌پترزبورگ به نام کنستانتینوف (گاچینا، استان لنینگراد روسیه) واقع شده و بخشی از موسسه کورچاتوف است.
بنا بر این گزارش، این رآکتور یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی رآکتوری پرتویی جهان با توان حرارتی ۱۰۰ مگاوات است.
این رآکتور تحقیقاتی برای انجام تحقیقات در زمینه فیزیک برهم کنش‌های بنیادی، فیزیک هسته‌ای، فیزیک ماده متراکم، علم مواد، بیوفیزیک مولکولی و تولید ایزوتوپ طراحی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha