به گزارش خبرنگار ایرنا زهرا عبدالهی روز پنجشنبه در سومین نشست مجمع سلامت استان همدان افزود: اجرای این برنامه ها با تشکیل کمیته فنی "نان کامل و غذای سالم در سفره مردم" دنبال و پیگیری می شود.
وی افزود: ارکان اصلی امنیت غذایی شامل ایمنی، سلامت، کیفیت، اصالت و حلیت غذا است چرا که تامین پایداری غذا سالم و اقتدار غذایی، ارتقای سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی به همراه دارد.
رییس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی علل ناامنی غذایی را شوک های اقتصادی، نوسانات و افزایش قیمت غذا، بحران های آب و هوایی، تحریم و کاهش واردات غذا، انرژی و نهاده های کشاورزی، کاهش کمک های غذایی بین المللی و بشر دوستانه، ضایعات و تلفات در کل زنجیره غذا و ناسالم بودن غذا برشمرد.
عبدالهی درباره تبعات ناامنی غذا و تغذیه را سوء تغذیه در مادران باردار و در گروه های مختلف سنی دانست و افزود: افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر، تضعیف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری، افزایش مرگ و میر در اثر تکرار ابتلا به بیماری های واگیر، افزایش بار مراجعات به پزشک خانواده، کاهش امید به زندگی از تبعات سلامتی ناامنی غذایی است.
وی افزود: تغییرات میران بارش ها، کاهش بارندگی، خشکسالی و کاهش منابع آبی و اثرات آن بر میزان تولیدات مواد غذایی خطر بروز ناامنی غذایی را افزایش می دهد.
رییس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اضافه کرد: افزایش ۱.۱ درجه ای دمای کشور سبب افزایش تبخیر و تعرق و از دسترس خارج شدن منابع آبی محدود کشور می شود.
عبدالهی تاکید کرد : شدت فرسایش خاک در ایران ۱۶ تن در هکتار معادل چهار برابر میانگین جهانی است و فرسایش خاک پدیده تاثیر گذار بر تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی و اقتصاد کشور است.
وی بیان کرد: الگوی مصرف فعلی بر اساس نتایج بررسی های ملی مصرف خانوارها گویای این است که میزان مصرف غذاهای نشاسته ای، مواد قندی و شیرین،نمک، فست فودها رو به افزایش و سبزی و میوه، حبوبات، شیر، لبنیات و ماهی رو به کاهش است.
رییس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اظهار کرد: پیامد وضعیت کنونی الگوی مصرف غذایی شیوع چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، مشکلات مفصلی استخوانی، پوک استخوان، سو تغذیه است.
عبدالهی افزود: تنها فقر و درآمد اندک، عامل سو تغذیه و ناامنی غذایی نیست بلکه دانش ناکافی، نا آگاهی های تغذیه ای، عادات و رفتارهای غذایی نامناسب از علل مهم این موضوع است.
وی با عنوان اینکه امنیت غذایی زیر بنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و از وجوه مهم امنیت ملی کشور محسوب می شود و جامعه ای که غذای سالم دارد هزینه های درمانی آن کم تر است، بیان کرد: مطالعات نشان داده است که هزینه های بهداشت و درمان در جوامع مواجه با ناامنی غذایی خفیف ۱۹ درصد، ناامنی غذایی متوسط ۳۲ درصد و ناامنی غذایی شدید بیش از ۷۶ درصد است.
رییس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد: سالانه بیش از ۳۰ میلیون تن از محصولات کشاورزی تولید شده در داخل کشور معادل ۳۰ درصد تولید کشاورز به دلیل ضایعات و تلفات از دسترس خارج می شود.
عبدالهی ار دیگر تلفات و صایعات غذایی کشور را هدر رفت ۳۴ درصد از کل سطح زیر کشت، ۳۲ درصد از کل آب اختصاصی بخش کشاورزی و غذای ۱۸ میلیون نفر در کشور دانست.
نظر شما