به گزارش ایرنا، فرشید شبانی روز پنجشنبه در خصوص کنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانهای در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این اقدام بهمنظور کاهش مصرف آفتکُشهای شیمیایی و تولید محصول سالم با رویکرد صادرات ، بهصورت رهاسازی سه شکارگر و دشمن طبیعی آفات گلخانهای بهویژه کَنه تارتن تریپس گل مغربی و سفید بالکها در سطح سه هکتار از گلخانههای فلفلدلمه و گل رُز استان اجرایی خواهد شد.
وی افزود: اعتبار مورد نیاز این طرح از محل اعتبارات دولتی و مشارکت بخش خصوصی فعال در گلخانههای چهارمحال و بختیاری تامین و هزینه میشود.
شبانی آفات و حشرات مزاحم را یکی از اصلیترین عوامل در تخریب محصولات کشاورزی و آسیبزدن به آنها اعلام و تصریح کرد: در این طرح هشت واحد گلخانهای در چهار شهرستان زیرپوشش این روش قرار میگیرد.
وی یادآور شد: کشاورزان از دیرباز تاکنون بهدنبال راهی برای از بین بردن آفات بودهاند اما امروزه ثابت شده که سموم شیمیایی بهعلت خطرهایی که برای سلامتی انسان و محیطزیست دارند، راهحل مناسبی برای از بین بردن آفات کشاورزی نبوده است و آسیبهای زیادی را به سلامت این محصولات وارد میکنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بههمین علت گلخانههای پیشرفته از شیوههای مبارزه بیولوژیک با آفات استفاده کردهاند.
وی گفت: با توجه به تاثیرهای منفی سموم شیمیایی بر روی سلامت انسان و محیطزیست، کشاورزی پیشرفته برای مبارزه با آفات شیوه دیگری را پیش گرفته است و در این شیوه حشرات به مقابله با حشرات میروند.
شبانی تاکید کرد: بهعبارت بهتر تمامی حشرات در کشاورزی مضر نیستند و بسیاری از آنها برای اهداف مختلفی مانند گردهافشانی یا از بین بردن آفات مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به بهرهگیری از حشرات شکارگر در مبارزه بیولوژیک با آفات افزود: ماهیت طبیعی این روش باعث شده که هیچ تاثیر منفی بر روی کیفیت محصولات کشاورزی به جای نماند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در همین راستا فرآیند کشاورزی و دفع آفات دیگر برای طبیعت مضر نیست، بلکه جزیی از یک چرخه طبیعی است که میتواند به حفظ سلامت محیطزیست کمک کند.
شبانی یادآور شد: همچنین استفاده از این شیوه سلامت انسان را تحت تاثیر قرار نمیدهد و همواره محصولاتی اُرگانیک را تولید خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
نظر شما