حوزه ترافیک با روش سنتی قابل مدیریت نیست

تهران- ایرنا- جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور با تاکید بر اینکه حوزه ترافیک با روش سنتی قابل مدیریت نیست، گفت: ترافیک حوزه‌ای بسیار ویژه است از این بابت که چند موضوع منحصر به فرد را با خود دارد. مخاطب ترافیک همه کسانی هستند که در یک جغرافیای خاص زندگی می کنند و همه کاربر این سیستم هستند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی رادیو سلامت، سردار «تیمور حسینی» در آیین پایانی دومین جشنواره ملی ترجمان دانش با محوریت ایمنی، حوادث و بلایا با تاکید بر اینکه ویژگی بعدی این سیستم آن است که از دو بخش کاملا مستقل تشکیل شده است، افزود: زیر ساخت این سیستم مبحث کاملا فنی و مهندسی است و کاربران آن عامل انسانی است و به حوزه علوم انسانی از بعد روانشناسی و روانشناختی و مسائل انسانی باز می‌گرد.

وی ادامه داد: سیستمی با این ویژگی با روش سنتی قابل مدیریت نیست و باید از آخرین دستاوردهای علمی و دانش مربوطه بهره مند باشد که این سیستم را مدیریت کنند.

سردار حسینی تاکید کرد: کشورهایی که توانستند در حوزه ترافیک به موفقیت خوبی دست پیدا کنند و جزو کشورهای شناخته شده با حداقل تلفات انسانی و خسارات مالی باشند، کار محرمانه‌ای را انجام ندادند و اقدامات شان مشخص است. بنابراین هم باید این کار را انجام دهیم، اما باید اراده‌ای برای پرداخت هزینه‌های مادی و معنوی این اقدامات را برای ساماندهی و رسیدن به حد استاندارد را بپذیریم.

۲۲ درصد ماموریت‌های اورژانس پیش بیمارستانی را حوادث تشکیل می دهند

معاون فنی و عملیاتی سازمان اورژانس کشور نیز در این آیین با تاکید بر اینکه متاسفانه ۲۲ درصد ماموریت‌های اورژانس پیش بیمارستانی را حوادث تشکیل می دهند که عمده آنها حوادث ترافیکی است، گفت: البته حوادث غیرترافیکی تروماهای عمدی و غیرعمدی نیز بخش قابل توجهی از ماموریت‌های اورژانس پیش بیمارستانی را تشکیل می‌دهند.

حسن نوری افزود: برای مدیریت بیماران ترومای نیازمند تحقیقات وسیع و کاربردی هستیم؛ چرا که علم اورژانس پیش‌بیمارستانی به چند دهه قبل باز می‌گردد و تولید علم نداشته و در حال‌حاضر یکی از شاخه های بسیار در حال رشد در دنیا شاخه اورژانس پیش بیمارستانی و فوریت‌های پزشکی در حوادث و بلایا است.

معاون فنی و عملیاتی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه در حوزه اورژانس تحقیقات زیادی انجام شده است، افزود: به نظر می‌رسد کاربردی سازی این تحقیقات به میزان کافی رخ نداده است. اگر تحقیقات موثر در حوزه هوشمندسازی خدمات برای رسیدگی به بیماران ترومایی انجام دهیم می توانیم شاهد تغییرات شگرف هم در کاهش وقوع حوادث و همچنین در مدیریت و درمان باشیم.

وی با اشاره به تعدد سازمان‌های خدمات رسان در این بخش گفت: سازمان‌های متعددی در حوزه تروما، بحران و مدیریت حوادث مشغول فعالیت هستند، متاسفانه سازمان ها هر یک به طریقی در مسیر خود حرکت می کنند و هم افزایی در این زمینه کم است. امید است در بستر چنین جشنواره‌هایی شاهد رشد تحقیقات و نوآوری در زمینه همراه‌سازی و هم راستا سازی سازمان‌های درگیر در ارائه خدمات بلایا و بحران‌ها باشیم.

نوری در پایان اظهار داشت: امید است بتوانیم خدمات ارزنده ای را ارایه دهیم. البته جای تحقیقات بیش تری در این زمینه وجود دارد. محققان خدمات بیشتری ارائه دهند و با ارائه این خدمات به سازمان‌ها، ما نیز استفاده از این خدمات بتوانیم گام بزرگتری برای هموطنان برداریم.

حوادث ترافیکی میلیاردها تومان زیان اقتصادی به کشور وارد می‌کند

نهضت باهنر مدیر شبکه رادیویی سلامت و دبیر دومین جشنواره ترجمان دانش نیز در مراسم اختتامیه این جشنواره، حوادث ترافیکی را یکی از مهم ترین مسائل اجتماعی دانست و افزود: حوادث ترافیکی، میلیاردها تومان زیان اقتصادی به کشور وارد می‌کند و از عوامل اصلی مرگ و میر و معلولیت‌ها انسان هاست.

وی با بیان اینکه جشنواره ترجمان دانش فرصت ارزشمندی برای اشتراک گذاری پژوهش های دانشگاهی و تحقیقات علمی است، افزود: تلاش شده است در این جشنواره، راهکارهای عملیاتی برای کاهش حوادث و سوانح ترافیکی ارائه شود. امیدوارم این یافته‌های تحقیقاتی، منجر به راهکارهایی برای کاهش این گونه از حوادث باشد.

بیشتر بخوانید

مثلث «انسان، جاده و خودرو» عامل معلولیت ۶۰ هزار هموطن در سال

تقدیر از ۶ اثر برگزیده جشنواره

در ادامه مراسم، علی جعفری دبیر کمیته اجرایی این جشنواره با بیان اینکه جشنواره ترجمان دانش، یک کمیته راهبری و سه کمیته رسانه اجرایی و علمی داشت، گفت: کمیته علمی هشت کارگروه داشت و ۸۰ نفر از اساتید داوری آثار ارسالی را از سراسر کشور بر عهده داشته اند.

وی درباره آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره گفت: ۴۷ اثر در مرحله اول داوری شد. ۲۰ اثر در مرحله دوم و ۱۲ اثر به مرحله داوری نهایی رسیدند، که از این تعداد، در نهایت ۶ اثر در حیطه ترافیک و حوادث و بلایا منتخب شدند.

فرهنگ ترافیکی یکی ازشاخص‌های ارزیابی یک ملت است

در ادامه این مراسم، «حسن واعظی» رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره این جشنواره گفت: این جشنواره جایگزینی انگاره‌های خوب است و در واقع اینجا یکی از عرصه‌هایی است که نشان می‌دهد پیشگیری بهتر از درمان است.

وی با بیان اینکه حوادث ترافیکی خارج از محیط بیمارستانی اتفاق می افتد و در بیمارستان به آنها خدمات می دهیم، ادامه داد: شاید یکی از عرصه‌های ارزیابی یک ملت فرهنگ ترافیکی است.

واعظی اظهار داشت: در جشنواره ترجمان دانش، نکات مختلفی در زمینه‌های فرهنگ و برای بهداشت و درمان وجود داشت. برگزاری جشنواره هایی از این دست می تواند در عرصه محیط فراتر از یک پایان نامه، ارزشمند باشد و ایده را به اجرا نزدیک می کند.

در ادامه نرگس رستمی گوران رئیس اداره همکاری های بین بخشی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت گفت: تصمیم گیران و سیاستگذاران باید تصمیماتی را اخذ کنند که براساس شواهد علمی معتبر باشد. در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که با ریاست رییس جمهور برگزار می شود در آنجا سیاست های فرابخشی سلامت بسیار مهم است و تلاش دبیرخانه شورای عالی سلامت این است که مصوبات مبتنی بر شواهد باشد.

براساس این گزارش، آیین پایانی دومین جشنواره ملی ترجمان دانش با محوریت ایمنی، حوادث و بلایا، امروز پنجشنبه – نهم آذر ماه در رسانه ملی برگزار شد.

همچنین در پایان مراسم، از رتبه های اول تا سوم دومین جشنواره ترجمان دانش در ۲ بخش «سلامت، ایمنی و ترافیک» و بخش «حوادث غیر ترافیکی» تقدیر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha