وقتی اسرائیل با واقعیت می جنگد!

تهران- ایرنا- با اتمام آتش بس موقت ارتش اسرائیل حملاتش به غزه را از سرگرفته است تا همچنان در جستجوی یک امتیاز واقعی و دستاوردی عینی باشد تا جنگ ۲۰۲۳ غزه یک پایان تلخ برایش رقم نزند اما سیلی واقعیت اینبار شاید سنگین تر به صورت نتانیاهو و اسرائیل بخورد!

به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا؛ درک این موضوع که رژیم صهیونیستی و به خصوص کابینه راست افراطی حاکم بر سرزمین های اشغالی شکست اولیه را با برداشتن گام های اشتباه بعدی و سنگین تر کردن ابعاد آن بپذیرند، تقریبا در دینامیسم موجود در ساختارهای سیاسی-نظامی صهیونیستی یافت نمی شود.

بنیامین نتانیاهو تلاش دارد بگوید این مسیر را تا انتها و به بهای اینکه همه بازنده باشند ادامه می دهد اما واقعیات میدانی کمترین حساسیتی به سیگنال های بی بی نشان نمی دهد. نخست وزیر صهیونیست ها در باتلاقی فرو رفته است که نه می تواند به عقب برگردد و نه توان پیشروی دارد.

تقریبا هیچ!

با گذشت بیش از ۵۰ روز از طوفان الاقصی، تل آویو جز ویران کردن غزه و کشتار غیرنظامیان، به یکی از اهداف خود حتی نزدیک هم نشده است چه برسد به اینکه آنها را محقق کند. همه می دانند هدف قرار دادن شهروندان بی پناه فلسطینی، واجد هیچ ارزش راهبردی و استراتژیک نظامی نیست.

رژیم صهیونیستی در تمامی جبهه های نظامی و غیرنظامی متحمل بی سابقه ترین شکست در تاریخ ۷۸ ساله خود شده است. دولت صهیونیستی از همان فردای طوفان الاقصی اعلام کرد سازمان حماس تروریستی است بنابراین هدف اعلامی خود را نابودی این گروه فلسطینی با عملیات زمینی در غزه عنوان کرد. نتانیاهو و دیگر سران نظامی این رژیم با پروپاگاندا و تصویرسازی تلاش کردند انگاره داعشی بودن رفتار حماس را القا کنند.

در کنار این اتفاق، راهبردکلان صهیونیست ها، کوچاندن اجباری مردم غزه از شمال این باریکه بود تا میدان به نفع صهیونیست ها رقم بخورد، در واقع تمام بمباران های وحشیانه با هدف شکستن مقاومت مردم و ترساندن آنها برای ترک شمال صورت گرفت اما ترک غزه آخرین چیزی بود که فلسطینی های ساکن نوار غزه به آن فکر کردند. با آغاز آتش بس ۴ روزه هم کسانی که به جنوب رفته بودند دوباره به شمال برگشتند تا تل آویو را درست به نقطه ۸ اکتبر پرتاب کنند و بافته های اسرائیل در ۴۰ روز رشته شود.

پذیرش شکست از سوی اسرائیل

«دولت اسرائیل امشب در آستانه اتخاذ تصمیمی سخت است»؛ این جمله‌ای بود که نتانیاهو شب قبول آتش‌بس با حماس به زبان آورد؛ عبارتی که قطعا بیان کردنش برای «بی‌بی» بسیار سخت و ناگوار بود. این به معنای پذیرش شکست برای کسی بود که نزدیک ۵۰ روز قاطعانه، چنین ایده‌ای را تا پیش از نابودی حماس رد کرده بود.

صهیونیست‌ها برای آتش‌بس مجبور شدند با حماسی مذاکره کنند که آنها را تروریستی و داعشی می خواندند، تا جایی که حتی نتانیاهو طبق گزارش هفته گذشته پایگاه خبری آکسیوس، بازوی «یرت مک گرگوک» یک مقام دولت جو بایدن را که مامور پیگیری پرونده تبادل اسرا بوده گرفته و گفته «ما به این توافق نیاز داریم». طبق نوشته آکسیوس، یک مقام آمریکایی گفته در یکی از جلسات مک‌گورک با نتانیاهو، هنگامی که مک‌گورک داشت جلسه را ترک می‌کرد، نتانیاهو بازوی او را گرفت و گفت: «ما به توافق با حماس نیاز داریم». او سپس از مک‌گورک خواسته بایدن یک بار دیگر با امیر قطر تماس بگیرد تا بتواند توافق تبادل اسرا را به سرانجام برساند.

نخست‌وزیر درمانده اسرائیل که شریک بن گوریون در کسب طولانی ترین دوران تصدی سمت نخست‌وزیری اسرائیل شده است، شاید هرگز گمان نمی‌کرد پایان حیات سیاسی‌اش اینگونه فضاحت‌بار رقم بخورد. آتش‌بس، تازه شروع تیره‌بختی‌های نتانیاهو است و باید خود را آماده نبرد در جبهه خشمگین داخلی کند.

بنیامین نتانیاهو همچنان مجبور است بگوید پس از تبادل اسرا، جنگ در غزه ادامه خواهد داشت اما غافلگیری طوفان الاقصی موضوعی نیست که دست از سر نتانیاهو بردارد و تبعات آن شاید خیلی زود منجر به کناره‌گیری او از قدرت شود. چرا که می داند، سلف خود گلدامایر حتی با جود پیروزی نهایی در جنگ ۱۹۷۳ یوم کیپور، تنها به خاطر غافلگیری اولیه و شکست در روزهای نخست جنگ با مصر و سوریه از سمت خود برکنار شد.

زمین سفت غزه

رژیم صهیونیستی رسوایی و بدنامی در جنگ غزه را با کشتار غیرنظامیان و انجام شنیع‌ترین رفتارهای جنگی به جان خرید تا دستاوردی عینی در شکستن توان مردم غزه و نابودی مقاومت و حماس به دست آورد اما طی ۳ هفته عملیات زمینی در غزه اسرائیل چه چیزی به دست آورد؟ ارتش رژیم صهیونیستی ده‌ها نظامی و صدها تانک و ادوات زرهی خود را از دست داد اما در مقابل کمتر از انگشتان ۲ دست هم نتوانست از مبارزان فلسطینی تلفات بگیرد و کوچک‌ترین خللی به زیرساخت نظامی حماس و جهاد اسلامی وارد آورد. در این میان رژیم صهیونیستی با دروغ های خود پس از فاجعه آفرینی در بیمارستان الشفا، یک رسوایی بزرگ جنگی دشت کرد.

نتانیاهو و کابینه جنگی تل آویو بارها اعلام کردند حماس سیطره خود در غزه را از دست داده است اما در نهایت مذاکره و اجرای عملیات آتش بس و تبادل اسرا با حماس نشان داد که ادعای عدم سیطره حماس بر غزه دروغی بیش نبوده است، حتی مبارزان القسام در جریان تبادل اسرای صهیونیستی و آزاد کردن آنها از شمال و مرکز غزه برای اسرائیل قدرت نمایی کرده و یک ضربه مهلک دیگر بر پیکره رژیم صهیونیستی در مقابل دیدگان جهان وارد آوردند.

وضعیت طوفانی است!

تشدید بحران در سرزمین‌های اشغالی گزاره‌ دیگری است که ادامه روند فعلی را برای رژیم صهیونیستی وکابینه نتانیاهو غیرممکن خواهد کرد. این مساله خود را در عوارض اقتصادی و اجتماعی فلسطین اشغالی نشان داده است. نزدیک به یک ماه قبل بنی گانتس، عضو کابینه جنگ اسرائیل اعلام کرد مدت زمان زیادی - شاید چند سال - طول خواهد کشید تا شهرک‌های اطراف غزه به وضعیت عادی بازگردد. جروزالم‌پست دو هفته قبل در گزارشی نوشت جنگ با حماس نیم میلیون اسرائیلی را به پناهجو تبدیل کرده است. روزنامه یدیعوت آحارانوت روز پنجشنبه اول آذر به نقل از وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نوشت جنگ علیه غزه هزینه‌های بسیار سنگینی را به این رژیم تحمیل خواهد کرد و این رژیم تا ده‌ها سال کسری بودجه خواهد داشت.

در خارج از مرزهای سرزمین اشغالی هم صهیونیست ها با موانع غیرقابل حلی روبرو هستند، عملیات شبکه هماهنگ مقاومت در صورت تداوم حملات اسرائیل به غزه بر حجم آن افزوده خواهد شد؛ چه اینکه اقدامات ارتش ملی یمن در دریای سرخ جنوب سرزمین های اشغالی از کار انداخته است و بازیگر آمریکایی که سقف هزینه هایش در پرداخت پیامدهای دیوانگی نتانیاهو برای نجات خود از غرق شدن را پر شده می بیند، مولفه های تاثیرگذاری هستند که دیر یا زود ترمز نتانیاهو و رژیم صهیونیستی در ادامه حملات به غزه را خواهد کشید. سیلی واقعیت اینبار شاید سنگین تر به صورت نتانیاهو و اسرائیل بخورد!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha