قاسم عسکرینسب روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: بندرشهیدبهشتی چابهار در چهار حوزه تخلیه و بارگیری کانتینرهای خشک و یخچالی، کالای اساسی و صادرات مواد معدنی و مشتقات نفتی فعال است.
وی بیان کرد: امسال ۳۴ هزار کانتینر خشک و یخچالی از بندر چابهار صادرات و واردات انجام شده که رشد ۱۴۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را نشان می دهد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: صادرات مواد معدنی نیز ۷۰۰ هزار تن صادر شده و سهم ۳۰ درصدی ورود کالای اساسی نیز به دلیل پذیرش کشتی بزرگ بیش از ۱۰۰ هزار تن با آبخور منفی ۱۶ متر را داشته ایم که این موارد نشان دهنده رونق در توسعه این خطه از ایران اسلامی است.
وی اظهار کرد: کالای نفتی نیز یک میلیون و ۲۰۰ هزار بوده و بنا داریم با توجه به ظرفیت بیش از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تنی تخلیه و بارگیری سالانه کالا براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در توسعه اقتصاد دریامحور و استفاده بیشتر از ظرفیت دریا نقش موثری در توسعه ایران اسلامی داشته باشیم.
عسکرینسب از جمله مشوق های در نظر گرفته شده را تخلیه کانتنر ۳۰ درصد، تخفیف ۸۰ درصدی برای حقوق و عوارض وارده بر کشتی ها، ۸۰ درصد هزینه توقف وارد بر کشتیها، ۶۰ درصد هزینه های راهنمایی، یدک کشی و لایروبی وارد بر کشتیها، تخفیف ۸۵ درصدی در انبارداری کانتینرهای صادراتی و ترانزیت خارجی، تخفیف ۷۵ درصدی برای انبارداری کانتینر خالی، کانتینرهایی که برای صادرات استفاده شوند ۱۰۰ درصد تخفیف و صادرات کالای معدنی ۲ ماه تخفیف در انبارداری و بعد از آن نیز ۵۰ درصد و ترانزیت نیز ۵۰ درصد در بندر چابهار عنوان کرد.
وی ادامه داد: خط مستقیم کشتیرانی بین بندر چابهار و جبلعلی امارات متحده عربی با ورود نخستین کشتی به چابهار،به طور رسمی راهاندازی شده و این امر به توسعه روابط با کشورهای همجوار کمک می کند.
عسکری نسب اظهارکرد: بندرچابهار با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه بیش از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن فرصت بی نظیری برای استفاده سرمایه گذاران و تجار کشور دوست و همسایه افغانستان است.
وی گفت: بندر راهبردی چابهار موقعیت مناسبی برای حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ(حمل و نقل دریایی) کالا دارد و بهترین و کم هزینه ترین مسیر ترانزیت به کشورهای آسیای میانه به ویژه افغانستان است.
نظر شما