به گزارش ایرنا، فیلم کوتاه «بزمجه» (VARANUS) به نویسندگی و کارگردانی کیارش بکائیان و تهیهکنندگی کیارش بکائیان و شیما بکائیان در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم ایندیفست آمریکا جایزه قدردانی فیلم کوتاه هیئت داوران (AWARD OF RECOGNITION) این جشنواره را دریافت کرد.
این جشنواره سال ۲۰۰۸ نخستین دوره خود را برگزار کرد و جز صد جشنواره برتر فیلم و وبسایت IMDb است که به معرفی فیلمسازان مستقل دنیا میپردازد.
همچنین این فیلم در جشنواره شِروُودپلیرز آمریکا در چهار بخش بهترین فیلم کوتاه بینالملل، بهترین کارگردانی، بهترین درام و بهترین بازیگر نامزد دریافت جایزه شده است که مراسم حضوری دریافت جایزه این جشنواره ۱۲ دسامبر ۲۰۲۳ در هالیوود، کالیفرنیا برگزار میشود.
فیلم کوتاه بزمجه روایتگر پسر نوجوان کمشنوایی است که تلاش میکند از دست کارفرمای زورگوی خود رهایی یابد. رضا عموزاد و امیرحسین محبیفر از بازیگران این فیلم هستند.
مدیر فیلمبرداری علی شورورزی، تدوین محمد غریبی، دستیار کارگردان و برنامه ریز محمد جواد لشگری و حمید ناصری مقدم، صدابردار مهران بهروزی نیا، صداگذار محمدمهدی جواهری زاده، آهنگساز وحید زردی، طراح صحنه و لباس سینا آقایانی، طراح گریم هادی فکری، مجری گریم سحر دولت آبادی، مدیر تولید محمدرضا بکائیان، اصلاح رنگ مهران دوستی، عکاس حمید سالاری و زهرا رضائی، طراح گرافیک و پوستر حمید سالاری، مشاور رسانه محسن بوالحسنی، مجریان طرح حمید ناصری مقدم، علی شورورزی و محمد غریبی دیگر عوامل فیلم «بزمجه» هستند.
سفر «احمد» به یونان
فیلم مستند نیمهبلند «احمد» به کارگردانی اعظم مرادی و تهیهکنندگی یوسف ترابینژاد به پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «بازتاب معلولیت در هنر» در کشور یونان راه یافت.
جشنواره فیلم «بازتاب معلولیت در هنر» iRoDi Festival، با هدف برجسته کردن هنر از منظر معلولیت و ایده حق مسلم افراد دارای معلولیت برای بیان خود از طریق هنر (به صورت آماتور یا حرفهای) آغاز شده و ادامه یافته است. این جشنواره به دنبال انعکاس مهارتهای افراد دارای معلولیت و فرصتهایی است که جامعه برای این قشر فراهم میکند تا با آن به هویت فرهنگی فرد و جامعه کمک شود.
پنجمین دوره این جشنواره از سوم تا دهم دسامبر ۲۰۲۳ (۱۲ تا ۱۹ آذرماه ۱۴۰۲) در شهر تسالونیکی یونان برگزار خواهد شد.
«احمد»، پیش از این در جشنوارههای فیلم بیگ سین لندن، مستند بنگلادش، مارتینیک فرانسه، بر فراز راین آمریکا و حقیقت ایران نیز حضور داشته است.
مرادی دانشآموخته سینما با گرایش فیلمسازی است. مرادی علاوه بر تجربه کارگردانی فیلمهای مستندهای سینمایی کوتاه و تلویزیونی مثل چهل سرود، عصر طلایی، نغمههای دست، مادران سرزمین من، پدر بلوط، رهایی، زیر پلک شهر و... کارگردانی چندین فیلم کوتاه مثل دوئل، قرنطینه، سارا، ردپا، میان تاریکی و... را نیز در کارنامه دارد.
مستند «احمد» به ترسیم پرترهای از یک شخصیت منحصر به فرد میپردازد که علیرغم محدودیتهای فیزیکی، ذهنی بلندپرواز و همتی بلند دارد؛ به همین دلیل داستان زندگیاش به یک معجزه میماند.
عوامل مستند «احمد» عبارتند از: نویسنده گفتار متن: سوگل مرادی، فرزانه فتحی، تدوین: سوگل مرادی، صداگذار: گیسو آزاد روش، تصویربردار و صدابردار: اعظم مرادی، یوسف ترابینژاد پخش بینالملل: زهرا ترکمنلو و مشاور رسانهای: علی کشاورز.
راهیابی «آسمان دوست داشتنی» به هند
پویانمایی «آسمان دوست داشتنی» آخرین ساخته امیر مهران و از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که تاکنون توانسته است حضورهای بینالمللی بسیاری را در کارنامه خود ثبت کند قرار است در دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن هند (جشنواره انیماتوران صنف انیمیشن با نام اختصاری AGIF) در گروه بهترین فیلم انیمیشن کوتاه کمتر از ۴۵ دقیقه به نمایش درآید.
پویانمایی ۱۴ دقیقهای «آسمان دوست داشتنی» قرار است با فیلمهای منتخب این بخش از کشورهای هند، چین، ژاپن، کره جنوبی، سوییس، ایران و بلژیک به رقابت بپردازد.
هدف انتخاب هیئت داوران این دوره از جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن هند، فیلمهایی بوده است که به گونهای خلاقانه تولید شدند.
نحوه انتخاب بهترینهای این جشنواره تخصصی در حوزه انیمیشن شامل بهترین فیلم انیمیشن دانشجویی، بهترین فیلم انیمیشن کمتر از ۴۵ دقیقه، بهترین پروژه انیمیشن تجاری، بهترین موزیک ویدیو، بهترین سریال انیمیشن، بهترین پروژه رسانهای، بهترین طراحی صدا برای پروژه انیمیشن تجاری، بهترین طراحی صدا برای انیمیشن غیرتجاری، بهترین مفهوم برای پروژه انیمیشن تجاری و بهترین طراحی شخصیت برای پروژه انیمیشن، است.
دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن هند AGIF در روز ۱۹ آذر سال ۱۴۰۲ (۱۰ دسامبر ۲۰۲۳) در شهر بمبی کشور هند برگزار خواهد شد.
آغاز اکران آنلاین «پر سفید» در هنر و تجربه
اکران آنلاین فیلم «پر سفید» به کارگردانی بهزاد بروجنی در گروه سینمایی هنر و تجربه آغاز شد.
فیلم سینمایی «پر سفید» داستان همایون مرد پنجاه سالهای است که ازدواج نکرده و از پدر پیرش مراقبت میکند. همایون با دوست صمیمیش کامبیز معاملهای انجام میدهد که این معامله اتفاقاتی را در روند زندگی او و پدرش ایجاد میکند.
حسن پورشیرازی، رضا ناجی و کامران تفتی از جمله بازیگران فیلم «پر سفید» هستند.
اکران آنلاین فیلم سینمایی «پر سفید» به تهیهکنندگی و کارگردانی بهزاد بروجنی از گروه سینمایی هنر و تجربه و از طریق سایت هاشور آغاز شده است و بر اساس تصمیم سازندگان اثر تمامی درآمد و عواید حاصل از بلیت فروشی و تماشای این فیلم به بیماران سرطانی اختصاص پیدا خواهد کرد.
رونمایی از پوستر «کُنج»
پوستر مستند «کُنج» با پژوهش و کارگردانی اردوان زینی سوق با طراحی مرتضی آکوچکیان در آستانه برگزاری هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» رونمایی شد.
مستند ۴۴ دقیقهای «کُنج» درباره یک گروه فیلمسازی است که در مسکن مهر نجف آباد یاسوج به دنبال سوژهای هستند، ارتباط آنها با ساکنان منطقه منجر به تغییرهایی در آنجا میشود. «کنج» متقاضی شرکت در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» است.
عوامل این پروژه عبارتند از: تصویربردار: حمیدرضا فرزاد، احسان شادمانی، تدوین: احسان شادمانی، صداگذاری و تصحیح رنگ: عرفان نظیفی، عکاس: اسحاق آقایی، تهیهکنندگان: سالار شفق و اردوان زینی سوق.
اردوان زینی سوق پیش از این مستندهای «پندوم»، «دوربین فرانسوی»، «همواره جاری» و فیلمهای کوتاه داستانی «شامیر»، «شب گذشته»، «مافیا» و ... را کارگردانی کرده است.
رونمایی از پوستر «ترانههای رود»
پوستر مستند «ترانههای رود» با نویسندگی و کارگردانی مهدی رخشانی با طراحی مهدی رخشانی رونمایی شد. این مستند که درباره یک مرد بلوچ است، متقاضی حضور در هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» است.
عوامل تولید این مستند عبارتند از : تصویربردار: صادق سوری، صدابردار: هادی ساعدمحکم، تدوینگر: حمید صناعی، اصلاح رنگ و نور: رضا تیموری و صدا: گیسو آزادروش، تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.
برگزاری چهارمین محفل «پاتوق رواق»
چهارمین محفل «پاتوق رواق» به بررسی مستند «آدور» به نویسندگی و کارگردانی محمدصادق اسماعیلی محصول حوزه هنری انقلاب اسلامی میپردازد، این مستند به یکی از موضوعهای پرالتهاب اجتماعی پرداخته و با نگاهی هنری به آسیبهای حاشیه نشینی اطراف شهرهای بزرگ و معضلات و مشکلات ساکنان آن پرداخته است.
«آدور» درباره پسر نوجوانی به نام مصطفی از اهالی جنوب استان کرمان است که بیشناسنامه بوده و هیچگاه مادرش را ندیده است. او به دلیل آنکه پدرش میخواهد او را تحویل بهزیستی بدهد در تکاپوی این است که بتواند نشانهای از مادرش پیدا کند و برای نخستین بار او را ببیند.
«آدور» در جشنوارههای مختلفی به عنوان بهترین فیلم مستند برگزیده شده است که از جمله آنها می توان به جایزه ویژه هیئت داوران سیزدهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت، جایزه بهترین فیلم جشنواره تلویزیونی مستند ایران، جایزه بزرگ جشنواره ملی فیلم کویر، جایزه مستند جشنواره ملی یاریگران زندگی، منتخب بخش بینالملل هجدهمین جشنواره فیلم مستند گوانگجو چین و جایزه بهترین فیلم مستند کوتاه دهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند روسیه (Doker) اشاره کرد.
علاقهمندان به این حوزه برای شرکت در این برنامه میتوانند دوشنبه- ۱۲ آذرماه- ساعت ۱۵ به بنیاد فرهنگی روایت فتح واقع در میدان فردوسی، ابتدای خیابان شهید قرنی مراجعه کنند.
محفل «پاتوق رواق» قرار است ضمن اکران فیلمهای مستند مطرح و نقد آن، پاتوقی برای هماندیشی و همافزایی میان مستندسازان و علاقهمندان به سینمای مستند باشد.
اعلام ۵ مقاله راهیافته به مرحله نهایی پنجمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
اعضای هیئت انتخاب و داوری پنجمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران به دبیری علمی منصور براهیمی، متشکل از مجید شیخانصاری، رامتین شهبازی و سیدحسن حسینی، اسامی پنج مقاله راهیافته به این دوره از همایش را (به ترتیب حروف الفبا) به شرح زیر اعلام کردند:
۱. ایرانپور حسین؛ مقاله «بهرهگیری از ظرفیتهای بومی ژانر سینمای هنرهای رزمی در حوزه فیلم کوتاه» ۲. خودسیانی سحر؛ مقاله «بومیگرایی در ژانر» ۳. طیفوری پژمان؛ مقاله «آسیبشناسی نقش فیلم کوتاه ایرانی در ناکامی تولید ژانر بومی با نگاهی به سینمای کوتاه کره جنوبی» ۴. عباسآبادی محمدمهدی؛ مقاله «ظرفیتهای اقتباسی داستانهای عامیانه فارسی در فیلم کوتاه ژانر فانتزی» ۵. فلاحی پیمان؛ مقاله «جهان بومیسازی وحشت و فیلم کوتاه، واکاوی سینمای وحشت از منظر خصایص ژانری و مولفههای بومی».
پنجمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران به همت انجمن سینمای جوانان ایران بر محوریت «بومیگرایی در ژانر» در سینمای کوتاه تمرکز دارد و تجارب چهار دوره گذشته آن نشان داده است که در حوزه پژوهش فیلم کوتاه آنچه بیش از همه میتواند مفید باشد، امکان استخراج نتایجی است که بتواند در روند ارتقای کیفی تولید (از طرح تا اجرا) تأثیرگذار باشد؛ بنابراین همایش پنجم با هدف جست و جوی راهکارهای نوین برای دستیابی به ابزارها و ساختارهای متفاوت روایتگری و قصهگویی در قالب ژانر که از طریق پیوند فیلم کوتاه با حوزههای دیگر پدید میآید، برنامهریزی شده است.
آیین پایانی پنجمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران به دبیری علمی منصور براهیمی پژوهشگر، مدرس، نویسنده و مترجم در حوزه سینما و تئتر و با محوریت مقالههای علمی در حوزه «بومیگرایی در ژانر» ۲۸ آذرماه برگزار میشود و پس از ارائه مقالات توسط پژوهشگران و جلسه پرسش و پاسخ هیأت علمی با پژوهشگران؛ برگزیدگان این دوره از همایش معرفی خواهند شد.
علاقهمندان و دانشجویان سینما و تئاتر میتوانند در این همایش به صورت آزاد شرکت کنند.
حضور کمدین اصفهانی در میدان جنگ «آن دو»
فیلم سینمایی «آن دو» به نویسندگی مهدی سجادپور، مرتضی رحیمی، کارگردانی مرتضی رحیمی و تهیهکنندگی سیدعلیرضا سبط احمدی که از اواسط پاییز در بخشهای کوهستانی فلات مرکزی ایران مقابل دوربین رفته است، طی روزهای آینده با پایان ضبط تصاویر در لوکیشنهای سرسبز استان چهارمحال و بختیاری و نیز شهر آبادان، به شهرک سینمایی دفاع مقدس در اتوبان تهران قم میرسد تا بخشهای باقیمانده فیلم هم مقابل دوربین بروند.
به تازگی قدرت الله ایزدی کمدین شناخته شده اصفهانی معروف به «آقا رشید» هم در نقشی متفاوت در این درام جنگی به گروه بازیگران پیوسته است تا نخستین فیلم در حوزه دفاع مقدس را به کارنامه خود اضافه کند. ایزدی نقش رزمندهای به نام سیداصغر را در این فیلم بازی میکند.
فریبا کوثری، علیرام نورایی، قدرت الله ایزدی، مالک حدپور سراج، آوا دارویت، اسرافیل علمداری، محمدرضا ژاله، کامران دهقان، داراب آقاسی زاده، سلیمه رنگزن، مژگان محمودیان، مرجان علوی، کبری گودرزی، زهرا هزاریان، سعید محمودی، بهروز کردزنگنه، حبیب تاجمیری، پوریا ریحانی اصل، حاتم میرزایی، مهران پورمهدی، مهران هادی، سیاوش معمارزاده، درسا طهماسبی، مصطفی حسنی، روح الله خالدی، محمدرضا عالیور، امیرمحمد فتاحی، یوسف مهری بابادی، رضا فرخوند، اسماعیل عباسی، علی گودرزی، زیبا موسوی، بابک محمودی و امیررضا فرامرزی و ... در این فیلم بازی دارند.
«آن دو» برای شرکت در جشنواره فیلم فجر امسال آماده میشود.
فیلم قصهای متفاوت از دوران جنگ تحمیلی را با محوریت پسر بچهای ۱۲ ساله به نام ظفر به تصویر میکشد که نقش او را هنرمند نوجوان امیررضا فرامرزی بازی میکند. فرامرزی پیشتر در فیلم «بَلیط» دیگر ساخته مرتضی رحیمی نیز نقش اصلی کودک را بازی کرده بود.
ظفر اصالتاً بختیاری و از عشایر لردگان، مانند دیگر بچههای همسن و سال خود مشغول گذراندن دوران کودکیش است. خدابخش، پدر ظفر و برادرش خدارحم به همراه دیگر مردان ایل به جبهه رفتهاند و چند ماهی است که از خدارحم خبری نیست. در همین حال، شهیدی را به لردگان میآورند و چون نام و نشانی ندارد، جهت شناسایی او، ابتدا به خانواده ظفر خبر میدهند. ظفر به همراه مادر خود برای شناسایی شهید به سردخانه میرود و ....
دیگر عوامل اصلی «آن دو» عبارتند از: مجری طرح: موسسه تاراز فیلم پارسی، ناظر کیفی: حبیب الله بهمنی، مدیر فیلمبرداری: مجید گل سفیدی، مدیران صدابرداری: حمیدرضا اسلامی نژاد، روح الله جعفر بیگلو، طراح گریم: رسول نعمتی، مجری گریم، آیسا ذوالفقاری، هادی حاجیوند، صداگذار: امیرحسین صادقی، تدوینگر: امیرشیبان خاقانی، جلوههای ویژه میدانی: عظیم محمدی، جلوه های ویژه بصری: عادل مدنی، طراح صحنه: بهنام جعفری طادی، طراح لباس: اشرف شاه حسینی، مدیر تولید: مرتضی کریمی، مدیر تدارکات: بهرام دانایی زادگان، منشی صحنه: مهران رضایی سرابی، عکاس و تصویربردار پشت صحنه: لیلا دبیب، دستیار تولید: جواد یوسفی.
نظر شما