برپایی نمایشگاه آثار نقاش پیشکسوت انتزاع‌گرا/ هنری که توقف ندارد

تهران- ایرنا- نمایشگاه انفرادی آثار سیراک ملکنیان هنرمند نقاش پیشکسوت و چهره‌ شاخص نسل اول نقاشان انتزاع‌گرا در گالری فَر برپا شده که آثار آن نشان دهنده تداوم سبک او در دوره‌های مختلف است.

به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا، گالری فَر سوم آذرماه امسال در تهران افتتاح شد، این گالری نخستین نمایشگاه خود را به آثاری از سیراک ملکنیان هنرمند نقاش پیشکوت اختصاص داده است؛ هنرمندی که حدود هشت سال از برپایی آخرین نمایشگاه انفرادی او در تهران می‌گذرد.

با گردشی در نمایشگاه این چهره‌ شاخص نسل اول نقاشان انتزاع‌گرا، می‌توان گستره کاملی از دوره‌های مختلف کاری او را مشاهده کرد؛ هر چند آثار کمینه‌گرا و ساده این هنرمند که همواره نشانی از طبیعت در خود دارند، جلوه دیگرگونی به نمایشگاه بخشیدند.

از میان ۲۵ اثری که به نمایش گذاشته شده است، دو اثر مربوط به دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی هستند و مابقی، آثار ۱۰ سال گذشته این نقاش را دربرمی‌گیرند.

همچنین یک مجموعه چاپ سیلک از برخی آثار ملکنیان در این گالری به نمایش گذاشته شده است.

با نگاهی به آثار ملکنیان از ابتدا تاکنون، می‌توان دو گرایش عمده را در آثارش مشاهده کرد؛ یکی فیگوراتیسم متمایل به اکسپرسیون با ردپایی محسوس از میراث ایرانی و دیگر، نوعی نگاه انتزاعی که به مینی مالیسم می‌گراید.

برپایی نمایشگاه آثار نقاش پیشکسوت انتزاع‌گرا/ هنری که توقف ندارد

مخاطب، از رهگذر این نمایشگاه، درمی‌یابد که نگاه این هنرمند در طی هفت دهه فعالیت هنری او، همواره در حال تغییر بوده است و با هر نقاشی به مرحله‌ای جدید از هنر خود پا می‌گذارد و هیچ‌گاه متوقف نمی‌شود.

موسس گالری فَر و مجموعه‌دار، هدف از اختصاص نخستین نمایشگاه انفرادی این گالری به آثاری از سیراک ملکنیان اظهارداشت: من پنج سال گذشته با استاد ملکنیان در منزلشان در کانادا آشنا شدم و از همان زمان تحت تأثیر شخصیت این استاد و فضای کاریش قرار گرفتم و این آشنایی زمینه ساز تماس‌ها و مراودات بسیاری شد و می‌توانم بگویم مجموعه‌داری را با استاد ملکنیان آغاز کردم.

داریوش فَر که شمار زیادی از آثار هنرمندان مختلف را در مجموعه خود نگهداری می‌کند، افزود: یکی از ویژگی‌های مهم این نمایشگاه آن است که تمامی آثار، گواهی اصالت اثر(سرتیفیکیت) ملکنیان را داراست ضمن اینکه همه این آثار متعلق به مجموعه شخصی خودم است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه این نمایشگاه را به خاطر علاقه شخصیم به استاد ملکنیان برگزار کردم، تعدادی از آثار به فروش نخواهد رسید و فقط به نمایش درآمده است.

فَر درباره ضرورت راه‌اندازی یک گالری جدید با وجود تعداد بی‌شمار گالری فعال در تهران اظهارداشت: برخی از گالری‌هایی که در کشور فعالیت می‌کنند، در زمینه نمایش و ارائه آثار هنری ضعیف هستند و تعداد گالری‌هایی که استانداردهای نمایش آثار هنری را رعایت می‌کنند، اندک است. از دیگر سو، اغلب گالری‌ها به ارائه آثار هنرمندان جوان محدود شدند و آثار پیشکسوتان را کمتر نمایش می‌دهند و این سبب شده است هدف عمده، بر خرید و فروش آثار هنرمندان پیشکسوت متمرکز شود.

برپایی نمایشگاه آثار نقاش پیشکسوت انتزاع‌گرا/ هنری که توقف ندارد

موسس گالری فَر گفت: در برپایی نمایشگاه سیراک ملکنیان تلاش شده تا شاخصه‌هایی همچون چیدمان حرفه‌ای، دقیق و نورپردازی اصولی در کنار انتخاب آثار با کیفیت بالا رعایت کند.

وی ابراز امیدواری کرد: برپایی نمایشگاه‌های هنرمندان پیشکسوت به انقطاع نسلی در هنر ایران پایان ببخشد و به همت هنرمندان جوان و حمایت هنرمندان پیشکسوت، جریانی مؤثر و مهم در هنر معاصر ایران شکل بگیرد.

به گفته فَر، آیین افتتاحیه نمایشگاه سیراک ملکنیان با استقبال قابل توجه هنردوستان و اهالی هنر همراه بود و هنرمندانی همچون محمد فرنود، مرضیه وفامهر، بابک حقی، سجاد باغبان ماهر، هوراد گرجی، مسیح بهشتی، مهرداد فلاح، بهنام ابوالقاسم، پرویز براتی، مجید کامرانی، فؤاد شریفی، مریم روشنفکر، زینب ثقفی، علیرضا کلیایی، آربی کشیشیان، امیرمهدی زاهدیان و ... جزو بازدیدکنندگان بودند.

برپایی نمایشگاه آثار نقاش پیشکسوت انتزاع‌گرا/ هنری که توقف ندارد

سیراک ملکنیان متولد سال ۱۳۰۹، چهره‌ شاخص نسل اول نقاشان انتزاع‌گرا در جنبش مدرنیسم ایران است. او آثار خود را با نقاشی آکادمیک و گرایش به فیگور آغاز کرد و طی مسیری چند ساله، نهایتاً در حوزه انتزاع کامل فعالیت هنری خود را ادامه داد.

ملکنیان شیفته طبیعت است اما نه آن طبیعت آشنای مدرنیست‌هایی همچون سهراب سپهری، بهجت صدر یا ابوالقاسم سعیدی بلکه طبیعت در آثار ملکنیان نمودی شهودی از زمین دارد. آخرین نمایشگاه انفرادی این هنرمند سال ۱۳۹۴ در تهران برگزار شد.

علاقه‌مندان برای دیدن آثار نمایشگاه آثار سیراک ملکنیان می‌توانند تا ۱۷ آذرماه به گالری فَر به نشانی خیابان فرشته، خیابان بیدار، شماره ۱۷ مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha