به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر سیدرضا بنی هاشمی با اشاره به مطالعات انجام شده روی واکسن داخل بینی رازی کووپارس اظهار کرد: این مطالعات بر روی ۵۰۰ نفر از افرادی انجام شد که ۶ ماه بعد از آخرین دوز واکسن کووید۱۹، نسبت به تزریق دز استنشاقی واکسن رازی کووپارس اقدام کردند که پس از یک ماه و نمونه گیری، نتایج بی خطری بالایی را نشان داد که هیچ گونه عوارض جدی نیز در آن دیده نشد.
وی افزایش میزان آنتی بادی در IgA در ترشحات ناحیه داخل بینی را از مزایای واکسن داخل بینی عنوان کرد و افزود: واکسن داخل بینی کرونا ساخت موسسه رازی (IgA ) یکی از مهمترین آنتی بادی ها در مقابله با عفونت های ویروسی در قسمت فوقانی دستگاه تنفسی است که بر اساس مطالعات بالینی، با استفاده از واکسن داخل بینی ایمنی بدن به صورت معناداری بیش از ۵۰ درصد افزایش می یابد.
عضو هیات علمی موسسه رازی تاکید کرد: این موضوع در جهان به اثبات رسیده که اگر آنتی بادی اختصاصی ساخته شده بر علیه کووید۱۹ از کلاس IgA باشد می تواند جلوی انتقال ویروس و بیماری را بگیرد.
وی ادامه داد: مطالعات نشان می دهد استفاده از این واکسن ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم انواع واکسن های کووید۱۹، می تواند اثرات بسیار مثبت و معنی داری در افزایش آنتی بادی ها در قسمت بالایی دستگاه تنفسی داشته باشد.
بنی هاشمی اضافه کرد: در مطالعات قبلی ثابت شده که ۲ دز واکسن تزریقی به اضافه واکسن استنشاقی می تواند میزان آنتی بادی را در سیستم مرکزی افزایش دهد با تزریق دوز داخل بینی میزان آنتی بادی IgA افزایش می یابد که نشان می دهد، استفاده از واکسن داخل بینی رازی کووپارس به عنوان دز یادآور، در صورتی که افراد واکسن های مختلف هم تزریق کرده باشند، می تواند میزان این آنتی بادی را تا سطح قابل توجهی افزایش دهد.
وی با اشاره به مطالعه دیگری که در این خصوص با هدف سنجش میزان ایمنی زایی این واکسن در برابر سویه اومیکرون انجام شد، گفت: مطالعات نشان داد آنتی بادی هایی که از کلاس IgA هستند، در مقابل سویه های مختلف ویروس مانند اومیکرون، تغییر زیادی پیدا نمی کنند و همان اثربخشی را دارند.
رییس تحقیق و توسعه موسسه رازی ضمن ابراز خرسندی و رضایت از این نتایج تصریح کرد: نتایج این مطالعات به صورت مکتوب به سازمان غذا و دارو ارسال شده و پیشنهاد شده تا دز استنشاقی(داخل بینی) واکسن رازی کووپارس در داروخانه های کشور در دسترس مردم قرار گیرد که در صورت تایید سازمان غذا و دارو، این مهم اجرایی خواهد شد.
وی افزود: تاکنون مقالات پیش بالینی، فازیک و ۲ مربوط به واکسن رازی کووپارس چاپ شده و فاز سه و فاز بوستر نیز در آینده ای نزدیک منتشر خواهند شد.
گفتنی است واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی- داخل بینی کووید۱۹ در دنیا محسوب می شود و مطالعات بالینی آن نیز به اتمام رسیده و تاکنون ۴ مقاله در مورد این واکسن به چاپ رسیده است.
بر اساس مطالعات استفاده از واکسن داخل بینی حداقل ۶ ماه پس از تزریق واکسن، نتایج بسیار خوبی را به همراه داشته و میزان آنتی بادی بالایی در بدن ایجاد می کند، بر همین اساس هر ساله می توان از این واکسن به عنوان دز یادآور جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ استفاده کرد.
نظر شما