به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی تیموچین آتای اوغلو» روز یکشنبه در نشست ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران استان البرز در آستانه برگزاری نخستین همایش علمی بین المللی زنبوردرمانی در ایران که در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مستقر در کرج برگزار شد، افزود: برگزاری این همایش علمی نقش زیادی برای دوستی بیشتر بین ایران و ترکیه و همچنین صادرات محصولات مرتبط بین این 2 کشور دارد.
وی با بیان اینکه زنبور درمانی یا آپی تراپی سالهاست در ترکیه به عنوان طب مکمل استفاده می شود، اظهار کرد: زنبوردرمانی از سال های گذشته تاکنون در رشته علوم پزشکی سنتی دانشگاه ترکیه برای دانشجویان پزشکی تدریس می شود ضمن آنکه به پزشکان این کشور گواهی معتبر آپی تراپی ارایه می شود.
وی محصولات آپی تراپی و زنبورعسل را فقط منحصر به عسل ندانست و گفت: زنبور عسل محصولات متعددی همچون بره موم، ژل رویال، زهر زنبور عسل و موم دارد که این محصولات به دلیل آنتی اکسیدان بالایی که دارند بیشتر در پزشکی پیشگیری و پیشگیری از بیماری ها استفاده می شود.
رییس بخش بیماری های زنبور عسل و کرم ابریشم موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز در این نشست خبری افزود: آپی تراپی نوعی از طب مکمل و جایگزین است که از محصولات زنبور عسل برای اهداف درمانی استفاده می شود.
«مجتبی محرمی» افزود: از آپی تراپی برای کاهش التهابات، بهبود زخم ها و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می شود ضمن اینکه در پیشگیری از بیماری ها نیز کاربرد بالایی دارد.
وی با بیان اینکه این نوع درمان در کشورهای مختلف دنیا همچون ترکیه، روسیه، یونان و چین از سالیان گذشته مورد استفاده قرار می گرفته است، اظهار کرد: این در حالی است که ایران از دوران ابوعلی سینا و زکریای رازی سابقه ای طولانی در استفاده از زنبور عسل برای درمان داشته است ولی بنا به دلایلی این کاربرد در ایران کمرنگ شد.
وی گفت: اقلیم متنوع و موقعیت جغرافیایی کشور ما ظرفیت بزرگی را برای پرورش زنبور عسل و تولید محصولات جانبی آن فراهم می کند و امروزه آگاهی مصرف کنندگان این محصولات روزبه روز در حال افزایش است.
محرمی افزود: امروزه مردم به دلیل آگاه شدن از عوارض شیمیایی داروهای طب نوین به دنبال یافتن جایگزینی برای آن ها هستند که آپی تراپی راهکار خوب و مناسبی برای این جایگزینی است.
اشاره قرآن کریم به فواید زنبور عسل/زنبوردرمانی راهی برای تحقق اقتصاد بدون نفت
رییس انجمن علمی زنبور عسل ایران با اشاره به اینکه قرآن کریم مهمترین منبع و مرجع علمی است، اظهار کرد: در این کتاب آسمانی بارها به اثرات درمانی زنبور عسل تاکید شده ضمن اینکه در این خصوص غفلت تاریخی هم انجام داده ایم.
وی با تاکید بر اینکه به این موضوع باید به صورت گسترده در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی پرداخته شود، گفت: در این حوزه باید تحقیقات غنی و هدفمند انجام شود تا این فراورده ها جایگزین فراورده های شیمیایی شوند.
وی زنبور درمانی را یکی از ظرفیت های بسیار بزرگ در کشور دانست و افزود: استفاده مناسب از محصولات زنبور عسل و زنبوردرمانی می تواند نقش موثری در تحقق اقتصاد بدون نفت در شرایطی که درگیر تحریم های ظالمانه ای هستیم، داشته باشد تا درآمدزایی خوبی نیز ایجاد کند.
محرمی با بیان اینکه رازی پرچمدار حوزه سلامت در بخش انسانی و دامی است، اظهار کرد: رازی در این مورد هم پیشقدم شده و در حوزه زنبور عسل و زنبوردرمانی وارد عمل شده است.
وی با اشاره به اینکه ایران رتبه چهارم تولید فراورده های زنبور عسل دنیا را دارد، گفت: باید بازار مناسبی برای این تولیدات داشته باشیم و این در حالی است که بعضی از زنبورداران حتی نمی توانند عسل تولیدی خود را به فروش برسانند که نشان از مناسب نبودن فرهنگ استفاده از عسل و محصولات جانبی آن در دو حوزه سلامت و غذا دارد.
محرمی افزود: در زمانی نه چندان دور سرانه مصرف عسل در ایران در حد گِرَم بود ولی اکنون به حدود یک کیلوگرم برای هر نفر رسیده است.
وی یادآور شد: زنبور عسل در کندوی خود ۱۱ محصول جانبی دارد که برخی از آن ها هنوز در ایران ناشناخته و استفاده نشده که از جمله این محصولات می توان به بره موم، ژل رویال، نان زنبور، گرده، زهر زنبور عسل، هوای داخل کند، موم و حتی صدای زنبور عسل اشاره کرد.
نخستین همایش بین المللی آپی تراپی ایران روزهای سوم و چهارم آبان ماه جاری با سخنرانی ۲۱ سخنران بین المللی از کشورهای همچون ترکیه، آلمان و انگلیس در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در کرج برگزار می شود.
سخنرانی نخستین روز برگزاری این سمپوزیوم در حوزه کشاورزی و دومین روز در حوزه سلامت است.
نظر شما