«محمد خلیلی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا خاطرنشان کرد: در هشت ماهه سال گذشته ۱۸۴ هزار و ۳۵۵ تن کالا به ارزش ۱۰۱ میلیون و ۶۶۳ هزار دلار از طریق گمرک جلفا صادر شد.
وی عمده کالاهای صلادر شده از این گمرک را شامل خشکبار، مشتقات نفتی، رنگ ساختمانی ، سنگ نمای ساختمان، کاشی و سرامیک عنوان کرد و گفت: ترکیه، جمهوری آذربایجان ، ارمنستان ، عراق، روسیه ، گرجستان ، افغانستان ، ترکمنستان و قزاقستان عمده کشورهای مقصد این کالاهای صادر شده بودند.
خلیلی همچنین از واردات ۱۷۱ هزار و ۸۷۹ تن کالا به ارزش ۵۰۷ میلیون و ۸۱۸ هزار دلار از طریق گمرک جلفا در هشت ماهه امسال خبر داد و گفت: نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است .
وی عمده کالاهای وارداتی از گمرک جلفا را شامل تخته و الوار ، مواد اولیه سیگار، ام دی اف و مواد اولیه واحدهای تولیدی عنوان کرد و گفت: عمده کشورهای مبداء این کالاهای وارداتی ترکیه، آلمان ، ژاپن، چین ، امارات متحده عربی ، گرجستان ، کره ، اسپانیا و اتریش بودند.
خلیلی همچنین از کاهش هشت درصدی ترانزیت خارجی با مبداء گمرک جلفا در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: در همین مدت ترانزیت خارجی با مقصد جلفا ۱۱ درصد افزایش یافته است .
مدیر کل گمرک جلفا همچنین گفت: امسال ۳۴ هزار و ۹۲۵ نفر از طریق کمرگ جلفا به کشورمان وارد شدند و ۲۳ هزار و ۳۳۲ نفر نیز خارج شدند.
به گزارش ایرنا، گمرک جلفا با سابقه بیش از یک قرن با وسعت ۵۰۰ هکتار از نظر امکانات و داشتن انبارهای بزرگ کالا یکی از بزرگترین گمرکات کشور است.
این گمرک قبل از تاسیس جمهوری های مستقل مشترک المنافع در انتهای مسیر قطار شوروی ـ جلفا قرار گرفته بود و حجم عظیمی از کالاهای ورودی به کشور از طریق راه آهن از این مسیر وارد کشور می شد.
پس از تشکیل جمهوری های مستقل اتحاد جماهیر شوروی این گمرک با جمهوری خود مختار نخجوان هم مرز شده است.
گمرک جلفا به واسطه دسترسی به امکانات ریلی (جلفا - تهران) و نزدیکی به کشورهای مشترک المنافع و نیز به دنبال فعالیت منطقه آزاد ارس مورد توجه تجار و بازرگانان قرار گرفته است.
فاصله این گمرک با تبریز مرکز آذربایجان شرقی ۱۳۵ کیلومتر است.
شهرستان جلفا با ۵۶ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۵ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع شده و از طریق رودخانه ارس با جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری ارمنستان مرز مشترک دارد.
نظر شما