به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید کلباسی بیست و ششم آذر ۱۳۴۵ در شهر شاهرود در خانواده ای متدین و مومن دیده به جهان گشود.
او تا پایان دوره متوسطه در رشته اقتصاد درس خواند و دیپلم گرفت و سپس به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت و برای دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران در مناطقی به عنوان غواص نیز نقشآفرینی میکرد.
سرانجام در سن ۲۱ سالگی در بیست و هشتم دی ۱۳۶۶ با سِمت فرمانده دسته در ماووت عراق در عملیات بیت المقدس ۲ بر اثر اصابت ترکش به سر شهید شد.
مزار این شهید والامقام در گلزار شهدای زادگاهش در شاهرود واقع است.
شهید کلباسی در بخشی از وصیتنامه خود گفته است: امیدوارم خون جاریشده من بتواند تحرکی بر جسم کسانی که هنوز در خواب هستند، باشد. دلم میخواهد در سنگر بمیرم، به زیر سایه رهبر بمیرم. می خواهم ببینم قبر مولا، گرفته تربتش در بر بمیرم.
به پاس قدردانی از رشادتهای این سروقامت گلگونکفن، «شایسته قهرمانی» نایب قهرمان ۱۴ ساله مسابقات تکواندو نونهالان جهان سال ۲۰۱۹ در کشور ازبکستان با حضور در خانه شهید کلباسی مدال نقره خود را به خانواده این شهید گرانقدر اهدا کرد.
رزمیکاری که بارها تا مرز شهادت رفت/ آموزش دفاع شخصی به رزمندگان
یکی از همرزمانش درباره شهید فرامرز کلباسی توضیح میدهد که که در جبهه ما او را علی صدا میکردیم. از شهدای گرانقدر واحد اطلاعات و عملیات تیپ ۱۲ قائم آل محمد(عج) بود. متولد ۱۳۴۵ و چهار سالی از من بزرگتر بود.
این رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه می دهد: علی آقای کلباسی بارها تا مرز شهادت پیش رفته بود، اما قسمت او این بود که بیش از ۲۰ ماه در جنگ زنده بماند تا بیاید و در منطقه شمالغرب و در میان کوههای استوار کردستان عراق به شهادت برسد. ورزشکار و از رزمیکاران شهرمان بود دارای کمربند مشکی با درجه دان یک که علیرغم قدرت جسمانی بالایی که داشت، واجد اخلاقی بسیار نیکو بود و وقتی ما برای نبرد کربلای چهار در خرمشهر حاضر شده بودیم تا خود را برای این عملیات آماده کنیم و در ساختمانی دوقلو در کمربندی این شهر ساکن شده بودیم، این شهید بزرگوار مدتی به درخواست دوستان کلاس دفاع شخصی هم گذاشت و چند جلسه ای هم تمرین داشتیم، ولی با شروع کارهای جدی جنگ این کلاسها تعطیل شد.
همرزم شهید افزود: او در همین عملیات باید جزو غواص هایی میبود که در اثر لو رفتن عملیات باید اسیر و به شهادت می رسید، اما فنون رزمی این جوان رشید به کمکش آمد و در حالی که از ناحیه پا مجروح شد، توانسته بود از دام دشمن گریخته و به نزد ما بازگردد، دشمن درست روی پای او شلیک کرده بود، علیرغم مجروحیت توانسته بود از دست دشمن فرار کند و به همین دلیل برای مدت ها با عصا در جنگ حضور داشت و قصد بازگشت به پشت جبهه را نداشت و زمان مجروحیت هم در جبهه بود تا همانجا زخم پای مجروحش ترمیم یافت در حالی که نشست و برخواست برایش بسیار مشکل بود و به کمک ۲ عصا میتوانست حرکت کند.
رزمندگان فرزندان افتخارآفرین ایران
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود، نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
نگاهی به آمار شهدا و رزمندگان استان سمنان
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت رسیدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان نیز به نوبه خود و با هدف قدرشناسی از رشادتها و دلاوریهای رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان و الگوسازی برای این نسل، از اول آذر ۱۴۰۲ همه روز با انتشار محتوای در قالب «شهیدنامه ایرنا استان سمنان» تلاش میکند دین خود را به شهدا و نظام جمهوری اسلامی از این طریق ادا کند.
البته ایرنا استان سمنان در سالهای نه چندان دور هم با انتشار مستمر بخشی از وصیتنامه شماری از شهدای استان سمنان نسبت به معرفی این سروقامتان همیشه جاوید اقدام میکرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون هشت شهید شامل سیدمهدی میرافضلی، سپهدار ساجدی، داریوش گودرزیکیا، حسین ضامن، حسین فرهادی کوهپائی، علی نبی پور انگجی، مسعود مشایخی و محمود صارمی که روز خبرنگار با شهادت او نامگذاری شد و یک جاویدالاثر (کاظم اخوان) در راه رسالت رسانهای به جامعه تحویل داده است.
نظر شما