قالیباف: برنامه هفتم نتیجه زحمات دولت و مجلس است

تهران- ایرنا- رئیس مجلس شورای اسلامی خروجی برنامه هفتم را نتیجه زحمات دولت و مجلس دانست و افزود: دولت بار اصلی اجرای برنامه را بر دوش می‌کشد، البته این مسئولیت شامل مجلس و قوه قضائیه هم می‌شود لذا برنامه برای همه تعیین تکلیف و وظایف آنها را مشخص کرده است.

به‌ گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف دوشنبه شب به مناسبت روز مجلس در برنامه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی شرکت کرد و با مردم ایران سخن گفت.

وی در جریان این برنامه به تشریح مصوبات لایحه برنامه هفتم توسعه کشور پرداخت تا ملت ایران با جزئیات مهم این برنامه بیشتر آشنا شوند.

مجلس خانه ملت و روز مجلس روز مردم است
قالیباف در ابتدای این برنامه با بیان اینکه فرصت این گفت و گو با مردم به مناسبت گرامیداشت مقام شهید مدرس(ره) دست داده است، گفت: انصافاً این شهید عزیز، نماینده ای در تراز انقلاب اسلامی و اسلام سیاسی پایه گذاری شده از سوی امام(ره) بوده است. همانطور که مجلس خانه ملت است، روز مجلس هم روز مردم است و از اینکه این فرصت فراهم شده تا درباره برنامه هفتم، نمای کلی را به مردم نشان دهیم، خرسندیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خروجی برنامه هفتم را نتیجه زحمات دولت و مجلس دانست و افزود: شاهد بودم از روزهای ابتدای تشکیل دولت و حتی قبل از شکل گیری هیأت دولت بحث برنامه هفتم در آن پیگیری می شد و رفت و برگشت های بسیاری میان دو قوه صورت گرفت که خروجی نهایی آن لایحه برنامه فعلی شده است.

پیشرفت کشور نیازمند نگاه تحولی با قانون برنامه‌ای آرمان‌گرا و واقع‌بینانه است
وی در ادامه با بیان اینکه اداره کشور به تنهایی منجر به پیشرفت کشور نمی شود بلکه برای آن نگاه تحولی با قانون برنامه ای نیاز است که در حین اینکه آرمانگرا است، واقع بین نیز باشد تا به سرنوشت برنامه های گذشته گرفتار نشود، عنوان کرد: یکی از ویژگی های خوب این مجلس این بود که نمایندگانی از ادوار گذشته و با تجربه در آن بود، هم نیروهای جوان، باسواد و به روزی داشتیم که به دانش این کار مسلط بودند و هم بخشی از مجلس را نمایندگانی با سابقه مدیریت اجرایی مثل وزیر، شهردار، استاندار، معاون رئیس جمهور و معاون وزیر تشکیل می دادند که ترکیب خوبی است و رهبری نیز از آن یاد کردند.

دکتر قالیباف ادامه داد: امیدواریم برنامه هفتم برای مردم لذتبخش باشد، زندگی آنها را بهشتی تر کند و افق روشنی را در چهار بخشی که به صورت جمع بندی کلی از مجموعه آن توضیح می دهم، برای مردم ایجاد کند.

بار اصلی اجرای برنامه هفتم بر دوش دولت است
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به قابلیت اجرای برنامه هفتم، اظهار داشت: اگر بخواهیم به افق فردای ایران نگاه کنیم امروز ضرورت تحول در برنامه وجود دارد که اولین موضوع، بحث خود دولت است. دولت است که بار اصلی را بر دوش می کشد و زحمت اصلی آن را بر عهده دارد البته منظور از دولت صرفا هیأت دولت نیست. در حقیقت منظور همه دستگاه های اجرایی، شرکت های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و هر ظرفیت کشور است که شامل آن می شود. همچنین مجلس و قوه قضائیه را نیز شامل می شود لذا برنامه برای همه تعیین تکلیف کرده و وظایف آنها را مشخص کرده است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه در نهایت فشار، مأموریت و رسالت اصلی بر عهده دولت است، بیان داشت: کارآمدی و روحیه تحولی در دولت بسیار کلیدی است که امیدواریم دولت که در حال حاضر نیز این آمادگی را دارد در آینده با آمادگی بیشتر گام بردارد و ما نیز به آنها در اجرای آن کمک می کنیم.

تلاش مجلس یازدهم بر منضبط شدن بودجه و عدم کسری تراز آن بوددکتر قالیباف در ادامه سخنان خود با مردم با اشاره به اقدامات مجلس یازدهم و توجه ویژه آن به بودجه اشاره و بیان کرد: تمام تلاش خود را داشته ایم تا بودجه منضبط شده و کسری تراز نداشته باشد. وقتی حرف از رشد اقتصادی می زنیم، منظور بهره وری نیز است از این رو در حوزه بهره وری و مدیریت توجه ویژه داشتیم و در جریان بررسی احکام برنامه، ۲.۸ محل رشد از ۸ درصد در بهره وری است از این رو یک دولت هوشمند و چابک با بهره وری درست می تواند موثر باشد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با اشاره به دارایی های سودآوری که دولت می تواند از آن استفاده کرده و مولدسازی صورت دهد، اذعان داشت: روش تأمین منابع و جلوگیری از بنگاه داری بخش های مختلف دولتی نیز مهم است. بحث رابطه دولت و نفت نیز در این بین، بسیار حائز اهمیت است.

درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز باید به ثروت تبدیل شده و بعد سرمایه‌گذاری شود
وی در ادامه با بیان اینکه نفت از انفال و از سرمایه های ما محسوب شده که باید به ثروت تبدیل شود، یادآور شد: بعد از اینکه این موضوعات به ثروت تبدیل شد باید به گونه ای در آن سرمایه گذاری کنیم که روز به روز برای ما ارزش افزوده ایجاد کند که این موضوع بسیار مهم و اساسی است. برای این کار، در احکام بودجه و سیاست های کلان برای قطع وابستگی به نفت هر سال درصدی از بودجه نفت را پیش از دادن به دولت به صندوق سرمایه گذاری ملی می دهیم که در حال حاضر ۴۲ درصد دارایی های حاصل از فروش نفت و میعانات گازی به صندوق می رود.

قالیباف ادامه داد: اعتبارات موجود در صندوق از طرق مختلف حدود ۱۵۰ میلیارد دلار بوده که به این صندوق واریز شده و بیش از حدود ۱۰۰ میلیارد دلار و کمی بیشتر از آن باز به دلایل نیازهای متعددی به دولت بازگشته است، بخشی نیز به بخش خصوصی داده شده و بخشی در صندوق وجود دارد از این رو در این خصوص در برنامه تصمیم جدی و اساسی گرفتیم.

تعیین تکلیف نحوه پرداخت بدهی دولت به صندوق توسعه در احکام لایحه برنامه هفتم/ صندوق توسعه بدون بنگاه‌داری سرمایه مردم را به ثروت تبدیل می‌کند

رئیس مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه یکی از احکام لایحه برنامه را به تعیین تکلیف صندوق توسعه اختصاص دادیم، عنوان کرد: منابع نفتی گازی مشترکی با کشورهای همسایه داریم و با اولویت منابع مشترک، بابت طلب ۱۰۰ میلیارد دلاری صندوق، این اجازه داده شده تا از درآمد حاصل از این میادین در سقف مورد نیاز خود استفاده کند که در کنار آن فرصت های موجود در سرمایه های ارزی و ریالی نیز دارد.

وی افزود: به دهها دلیل منطقی و غیرمنطقی مردم بخشی از این ارز را به صورت شخصی ذخیره و بایگانی کرده و راکد گذاشته اند از این رو خود صندوق توسعه ملی باید از این سرمایه ها استفاده کند اما یک شرط جدی و قطعی گذاشته ایم که صندوق توسعه ملی به تنهایی نمی تواند تصدی گری و بنگاه داری کند و در پایان و بعد از راه اندازی این مسیر باید سرمایه ها را تبدیل به ثروت کند.

بازگشت سرمایه‌های مردم به چرخه اقتصاد یکی از اهداف برنامه هفتم
قالیباف ادامه داد: علاوه بر دارایی های شرکت نفت؛ سایر شرکت ها، بخش خصوصی، مردم و سرمایه هایی که در گاوصندوق های مردم و یا صندوق های امانات در بانک ها گذاشته شده است باید به چرخه اقتصاد در سرمایه گذاری بازگردد که یکی از نکات مهم و جدی مطرح شده در احکام برنامه است.

برنامه باید بتواند با رویکرد تحولی پیشرفت را رقم بزند
وی درباره توجه به دارایی های دولتی در برنامه هفتم توسعه گفت: همان دارایی هایی که اشاره کردم، یعنی دارایی های سودآور، یک بخشی از آن مولدسازی است، بدین معنی که ما ده ها هزار میلیارد سرمایه مولد و پروژه های نیمه تمام داریم که در این برنامه پیش بینی شده که بتوانیم از آنها هم استفاده کنیم.

قالیباف با بیان اینکه یکی دیگر از بخش های ۴ حوزه مذکور مربوط به پیشرفت ایران است، ادامه داد: در برنامه پیشرفت ایران ما معتقدیم که دیگر ما کشور را نباید فقط اداره کنیم، باید امر تحول را همانگونه که مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند و در سال ۱۳۹۹ بر این نکته که باید تحول اتفاق بیفتد، تاکید شد، پیگیری شود. در برنامه هفتم باید برنامه تحول باشد که بتواند آینده ای کاملا روشن، ملموس و باورپذیر ایجاد کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که ما در برنامه هفتم بر آن تاکید داریم این است که برنامه را واقع بینانه ببینیم، بهرحال بخشی از ما نمایندگان و بخشی از دولت، تجربه کار اجرایی داریم. ما این را واقعی دیدیم که به سرنوشت برنامه های دیگر که تحقق ۳۰ درصد و ۲۵ درصد دچار نشود. این تحول حتما لازم است باشد که هم زندگی امروز مردم را متحول کنیم و مشکلاتشان را حل کنیم و هم افق روشنی برای آینده باشد. به نظر من ضعف ما در این بخش است، باید برای مردم عزیزمان و جوانانمان فردای روشنتری داشته باشیم.  

قالیباف در پاسخ به این سوال که آیا منظور این است که برنامه هفتم علاوه بر بهبود شرایط به دنبال ایجاد افق های روشن نیز هست؟ توضیح داد: حتما؛ اینکه امروز مشکلات را اداره کنیم، کفایت نمی کند. این حداقل کاری است که انجام می دهیم. برنامه باید بتواند با رویکرد تحولی پیشرفت را رقم بزند.  

تشریح برنامه کوتاه مدت تحولی در حوزه خودرو
وی در تشریح راهکارهای دستیابی به هدف فوق گفت: صنعت رقابتی مدنظر ما است که باید به طور جد به آن توجه شود. موضوعاتی مانند برنامه ملی توسعه ای، همچنین در بخش هایی به طور خاص مانند خودروسازی باید توجه شود. یکی از مشکلات جدی مردم ما این بخش است و امروز می بینیم مجلس طرح تحولی کوتاه مدت در حوزه خودرو با واردات خودرو داشت؛ ما وقتی کار را رقابتی نمی کنیم و یک کار را انحصاری دنبال می کنیم، مشکلات ایجاد می شود. به طور مثال در حوزه خودرو، اگر مشروط بودن، موقت بودن و کاهنده بودن را در روزی که می خواستیم خودروساز باشیم و این رانت را به تولید دهیم، رعایت می شد، امروز پس از ۴۰ و اندی سال در دوران پس از انقلاب (در دوران قبل از انقلاب نیز این مشکل بود) واقعا یک خودروساز واقعی و مستقل بودیم.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ما در برنامه هفتم این موضوع را دقیقا پیش بینی کردیم که بتوانیم این موضوعات را پیش ببریم، تصریح کرد: بازده انرژی ما بسیار پایین است، ما باید به محیط زیست پایدار توجه کنیم، این موضوعات نکاتی است که در برنامه هفتم به آنها توجه شده است.

قالیباف با اشاره به اینکه ما باید جهش فناورانه داشته باشیم، گفت: من تیتر موضوعات را در بخش های مختلف می گویم؛ یکی از موضوعات مهمی  بارها نیز تکرار کردیم، موضوع بهینه سازی است که از قبل هم در برنامه ششم دنبال شد. قوانین و مقررات نیز گذاشته شد، اما آنگونه که باید همت می کردیم و پای کار می آمدیم، نشد؛ امروز ما به درستی از انرژی موجود در کشور استفاده نمی کنیم.

حدود ۱۰۴ میلیارد دلار هدررفت انرژی داریم
وی افزود: من زمانی مطرح کردم که ما انرژی را هدر می دهیم، حتی بد هم مصرف نمی کنیم، بدتر از بد مصرف داریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به میزان هدر رفت در حوزه انرژی تصریح کرد: ما حدود ۱۰۴ میلیارد دلار هدررفت انرژی داریم، ما ۲.۵ برابر استاندارد کشورهای نیمه پیشرفته و حدود ۴ برابر کشورهایی که استاندارد دارند، انرژی را هدر می دهیم و این عدد تقریباً برابر با ۳.۵ میلیون بشکه نفت در روز می شود. در واقع عدد و رقم اینگونه است که از ۹ میلیون تا ۹ میلیون و ۲۰۰ بشکه نفت - منظور این است که همه انرژی های فسیلی از جمله گاز را در واقع به نفت تبدیل می کنم - که ۷ میلیون و خرده ای بشکه نفت استحصالی است که انجام می شود، اما عملاً ما از حدود ۵ میلیون و خرده ای از آن استفاده می کنیم، یعنی حدود ۲ میلیون تا ۲ میلیون و خرده ای بشکه را در داخل استفاده می کنیم و ظرفیت صادرات حدود ۳ میلیون بشکه را داریم، اما اکنون به دلیل بحث های تحریم در حوزه صادرات کمی کمتر صادر می کنیم.

دکتر قالیباف ادامه داد: نکته ای که می خواهم بگویم این است که هدردهی انرژی ما زیاد است. بخشی از این موضوع ناشی از مشکلات صنعت است که باید بهینه کنیم، یک بخشی نیز به دلیل قیمت ارزانی است که وجود دارد، یک بخش دیگر نیز مربوط به فرهنگ مصرف ما است. ما داریم آسیبی به این بزرگی می بینیم که این سرمایه کشور است که ما باید آن را تبدیل به ثروت کنیم، سپس سرمایه گذاری کنیم.

منفعت جلوگیری از هدررفت انرژی باید به خانواده ها برسد
وی با بیان اینکه ما باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که این منفعت بزرگ که اکنون در اختیار است، با مشارکت مردم حل شود، تصریح کرد: منظور از مشارکت مردم این است که وقتی می خواهیم این فرهنگ سازی را انجام دهیم تا انرژی هدر نرود، اولین کسانی که نقش جدی دارند، مردم هستند، اما شرط این موضوع این است که ما دولتمردان بدانیم منفعت ناشی از صرفه جویی باید به مردم برسد.

رئیس قوه مقننه گفت: وقتی ما در برنامه هفتم حرف از مردم می زنیم، این موضوع یک ویژگی دارد و آن این است که مخاطب ما در برنامه، خانواده است، بنابراین حتما زمانی که می گوییم خانواده ها قبل از دولت در حوزه انرژی منفعت ببرند، منظور خانواده ها هستند، یعنی خانواده ها این منفعت را ببرند. 

قالیباف با بیان اینکه ما کمبود گاز برای مصرف در زمستان داریم و در حوزه ذخیره سازی مشکلاتی داریم، افزود: سال گذشته با این مشکل روبرو شدیم و طبیعتاً امسال نیز در اوج مصرف با آن روبرو می شویم که در این حوزه موضوع صرفه جویی بسیار مهم است، اما باید دقت شود که در اولین صرفه جویی که انجام گرفت، منفعت آن را باید مردم ببرند، منظور از مردم نیز خانواده است.

وی در تشریح مطلب فوق به ذکر مثالی پرداخت و ادامه داد: اگر فرد در سال گذشته در یک خانه مستاجر یا صاحب خانه بوده و در همین زمان یعنی هفته دوم آذر گاز مصرفی وی چند مترمکعب بوده و امسال این عدد را کاهش داده، باید از این کاهش مستقیم منفعت ببرد، فارغ از اینکه فرد مستاجر یا صاحب خانه است. وقتی فرد منفعت می برد حتما دولت چند برابر این فرد منفعت می برد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر اگر بخواهیم به تولید یک مترمکعب گاز اضافه کنیم، باید ۸ دلار سرمایه گذاری کنیم، اما اگر بخواهیم صرفه جویی کنیم و بخواهیم صنعتمان را بهینه کنیم، به حدود ۷۰ سنت یعنی کمتر از یک دلار نیاز داریم و اگر مردم بخواهند خودشان صرفه جویی کنند، بخش عمده ای از این صرفه جویی با فرهنگ خودشان و طبیعتاً بخاری مناسب تر رعایت فصل ۱۹ ساخت ساختمان، محقق می شود.

قالیباف با بیان اینکه این موضوع دیده می شود که بخاری مان روشن است و پنجره را باز می گذاریم، اظهار کرد: ما ناترازی در حوزه پولی مالی، ناترازی بودجه و ناترازی آب داریم، اما یکی از مهمترین ناترازی های ما ناترازی در انرژی است و این موضوع نیز در اوج ناعدالتی است، لذا ما در این برنامه به گونه ای پیش بینی کردیم که بدون اینکه بحث از قیمت کنیم، منفعت مردم و دولت دیده شده است و سرمایه ای که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است، ما بتوانیم بخشی از آن را در طول برنامه به چرخه سرمایه گذاری و ثروت بازگردانیم.

تا پایان برنامه هفتم توسعه  فیبر نوری به ۲۰ میلیون پورت می رسد
وی موضوع فیبر نوری و هوشمندسازی را از دیگر موضوعات مهم برشمرد و ادامه داد: زمانی که با دوستان صحبت می کردیم، می گفتیم که با چراغ نفتی نمی شود شهر تهران را روشن نگه داشت، به برق و انرژی نیاز دارد؛ واقعاً اولین بحث در تحول در حوزه مسائل فناوری، دسترسی به اینترنت و سرعت آن است.  

رئیس قوه مقننه افزود: ما در برنامه هفتم توسعه، برنامه ریزی کردم که فیبر نوری را در کشور توسعه دهیم و در پایان برنامه به ۲۰ میلیون پورت برسانیم، این موضوع در حوزه مصرف خانگی، تجاری و... است. این کار در دسترس ما است و پیش بینی کردیم در دو سال گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام دادند؛ طی روزهای گذشته توسط بخش خصوصی در چالوس با فیبر نوری، سرعت یک گیگابایت را تست کردیم، البته بیش از این هم می شود و این هیچ منافاتی با اینکه ما حتماً نیازمند حکمرانی دقیق در فضای مجازی هستیم، ندارد و حتماً هستیم.

قالیباف درباره کریدورها و ترانزیت نیز گفت: نکته دومی که می خواستم پس از موضوع ناترازی انرژی که اساسی و مهمترین موضوع بحث محوری ما است، بیان کنم این بود که ما ظرفیت های خدادادی داریم که پیشران های ما است. ما چند پیشران را پیش بینی کردیم که داشته باشیم. یکی از آن پیشران های مهم، موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی ما در حوزه دریایی و بخش ریلی است.

وی ادامه داد: حتما کریدور شمال و جنوب ما با اولویت یک و کریدور شرقی و غربی با اولویت ۲ و با تأکید بر حمل و نقل ریلی مدنظر است و البته این تحول را در حوزه حمل و نقل جاده‌ای به ویژه در حوزه تقویت ناوگان که وضعیت مناسبی ندارد، دیده ایم و این مهم باعث صرفه‌جویی در انرژی می‌شود و همچنین حمل و نقل ما ظرفیت بسیار بالایی دارد و نکته‌ای که به عنوان اولویت پیشران ما بوده توجه به مکران است که اخیرا رهبر معظم انقلاب در سیاست‌های کلان آن را مورد تأکید قرار دادند و در برنامه هفتم توسعه هم دیده شده است و وقتی از مکران، بنادر و بحث مربوط به حمل و نقل صحبت می‌کنیم که شما نیز به آن اشاره کردید یعنی چابهار ما در دریای عمان وصل به اقیانوس‌ها باید یک بندرگاه مهم در کشور باشد و باید بر آن متمرکز شویم و حوزه مهم دیگری که در حوزه صنعت به آن توجه شده و امروزه ۴۳ تا ۴۴ درصد سرمایه گذاری و اقتصاد ما در حوزه صنعت ما بوده و توجه به توسعه خوشه‌های صنعتی با تأکید بر مزیت‌های نسبی که در استان‌ها داریم یعنی ما نظام مسائل استان‌ها را باید به خوبی بشناسیم که شناسایی کردیم و باید در طرح جامع صنعت خوشه‌های صنعتی را برای تولید و کسب و کار دنبال کرد و این یکی از نکات مهمی است که مدنظر ما قرار گرفت.

اتفاق های خوبی در حوزه هوا و فضا رقم خورده است
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بحث دیگر در حوزه هوا و فضا است که اتفاقات خوبی در این رابطه در کشور رقم خورده است و شما نیز مشاهده کردید که ما می‌توانیم تبدیل ماهواره به مدارهای زمین آهنگ را انجام دهیم که این تکنولوژی و فرصت و پوششی است که از منافع آن می توان برای حوزه کشاورزی، محیط زیست و منفعت‌های بسیار زیادی در بخش‌های مختلف به ویژه در حوزه‌های ارتباطی استفاده کرد و مدنظر نیز قرار دارد.

وی با بیان اینکه ناترازی آب از موضوعات جدی ما است، گفت: قبلا در حوزه کشاورزی تأکید بر ارائه یارانه، آبیاری قطره‌ای و آبراه‌های بارانی داشتیم و در حال حاضر این موضوع را به سمت پیشران‌های جدید سوق می دهیم و به سمت استفاده از آب های زیرسطحی گام برمی‌داریم تا بتوان هم برداشت در هکتار را افزایش دهیم تا همزمان بر اینکه آب را زیرسطحی می‌کنیم، اکسیژن‌دهی به زمین و کودرسانی را هم مدنظر قرار دهیم و به نقطه مطلوبی برسیم و در سال‌های گذشته از این مهم خروجی گرفته شده و مصمم هستیم که در برنامه تحول انجام دهیم تا مصرف تولید آب برای گندم و برنج را به هم نزدیک کنیم و برداشت در هکتار را هم افزایش دهیم.

رئیس مجلس تاکید کرد: باید از پساب برای توسعه صنعت استفاده کرد و در برنامه هفتم برای این موضوع پیش‌بینی کردیم البته ممکن است بگویید که این موارد آرزو است اما به شما عرض می‌کنم که ما و دولت در مورد این موارد از تجارب گذشته استفاده کردیم و اراده‌ها و ظرفیت‌ها را مدنظر قرار دادیم و مطمئن هستیم که دولت این موارد را با کمک همه ما اجرایی و عملیاتی خواهد کرد.

دولت به جای تصدی گری تولی‌گری را فراهم کند
قالیباف در پاسخ به سوال مجری مبنی بر توسعه سواحل مکران گفت: حوادثی در سال‌های اخیر اتفاق افتاده که حتما تأثیراتی بر اهمیت ژئوپلتیکی ایران گذاشته است و به طور حتم می‌تواند در حوزه اهمیت بیشتر در ترانزیت شمال و جنوب ما داشته باشد و به طور حتم بندر چابهار از ویژگی‌های خاصی در گذشته برخوردار بوده و در حال حاضر نیز از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید ضعف‌های گذشته و وقت‌کشی‌ها را کنار گذاشت و وقتی حرف از تحول می‌زنیم باید همه یعنی مردم، دولت، مجلس و قوه قضائیه  دست به دست هم بدهیم و وقتی می‌گوییم مردم ما یعنی بخش تبلور عینی سازماندهی شده مردم را در اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و بخش خصوصی می‌بینیم و باید فرصت را برای آنها فراهم کرد زیرا متأسفانه امتحان خوبی در این زمینه‌ها پس ندادیم و به آنها توجه نکردیم و واقعا ظرفیت‌های بی‌نظیری داریم که باید کمک و بستر را فراهم کرد و مردم نباید منتظر دولت باشند و دولت نیز نباید منتظر مردم باشد به این معنا که فرصت را به جای اینکه برای خودش نگه دارد، به مردم واگذار کند و در واقع به جای تصدی‌گری باید تلاش کرد و تولی‌گری و بستر را فراهم کنیم؛ در برخی مواقع به ما می‌گویند که ما از شما کمک نمی‌خواهیم و می‌خواهیم که فقط چوب لای چرخ ما نگذارید که البته باز در این بخش یکی از اقدامات مجلس این بود که در حوزه اشتغال در بحث خانواده توانمند ورود کرد.

رئیس قوه مقننه یادآور شد: اگر به پنجره واحد در حوزه اشتغال نگاه کنید ما همه مجوزها را متمرکز کردیم اما در گذشته برای اخذ مجوزها زمان زیادی طول می‌کشید و مردم دچار بروکراسی بودند به گونه‌ای که در کشور قوه چهارم ما قوه بروکراسی است و این قوه بر سه قوه دیگر حاکمیت دارد و ما واقعا در حوزه فناوری اطلاعات و با همت مردم و دولت در این کار ورود کردیم و در حال حاضر هر مجوز اشتغالی باید طی ۳ روز اگر ثبت‌محور باشد و حداکثر طی ۳ ماه اگر تأییدمحور باشد باید انجام شود؛ متأسفانه در کشورمان که تورم بالایی داریم آنهایی که سرمایه ندارند بیشتر متضرر می‌شوند و حتی آنهایی که سرمایه هم دارند اگر سرمایه‌شان را رها کنند هم متضرر می‌شوند بنابراین به صورت مرتب باید در این چرخه حرکت کنیم و این فرصت‌ها را ما باید فراهم کنیم و مدنظر قرار دهیم.

کار تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار از سوی دستگاه ها عقب مانده است
وی در پاسخ به سوال مجری در مورد رصد قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: از صدا و سیما برای رصد خوب این قانون تشکر می‌کنیم و دولت، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها تا آبان ماه باید صد درصد این کار انجام می‌دادند اما متأسفانه از این کار عقب مانده‌اند و به طور حتم پیشگیری خواهیم کرد تا این کار پیش برود، بیش از یک میلیون شغل از این طریق تأییدیه و مجوز گرفتند و کارشان را شروع کردند پس ما بعد از دولت کارآمد و بخش مربوط به ایران پیشرفته به بخش سومی که می خواهیم بپردازیم، خانواده توانمند است و اگر از من بپرسید که مخاطب این موضوع چه کسانی، کدام قشر و بخش هستند، می‌گویم که ما به این موضوع قشری نگاه نکردیم بلکه در برنامه هفتم به خانواده متمرکز شدیم یعنی سبد اقتصادی، معیشت، فرهنگی، سلامت، خانواده را مدنظر قرار دادیم و در مورد ناترازی از خانواده حرف زدیم یعنی چه خانواده مستأجر باشد چه صاحب خانه، موضوع خانواده مورد توجه ما است و توجه به این مهم یکی از اقدامات و کارهای محوری ما است و معقتدیم که اگر خانواده توانمند و قوی نباشد ایران قوی نداریم و اگر بگوییم که تک تک ایرانیان باید قوی باشند محوریت این موضوع خانواده است و اگر خانواده قوی شود، ایران نیز قوی خواهد شد و این قوی بودن هم حوزه مادی و هم معنوی دارد که ما در برنامه هفتم به این موضوع توجه کردیم.

قالیباف افزود: از آنجایی که هزینه‌ها و مشکلات خانواده‌های ضعیف در بخش‌های مختلف زیاد خواهد بود بنابراین محور ما خانواده بوده و توجه به رفاه همگانی، مدیریتی، کسب و کار پرشتاب، جامعه سالم، فرهنگ بالنده، بهداشت فراگیر مدنظر ما بوده و هر کدام از این موارد در برنامه حکم مختص به خودش را دارد.

سربازی طلایی ترین زمان دوران جوانی است/تحولاتی در این حوزه انجام داده ایم
وی تاکید کرد: یکی از موضوعات مدنظر ما موضوع سربازی است البته پیش از برنامه نیز به این موضوع پرداختیم زیرا طلایی‌ترین زمان یک جوان همین دوران است و یا چشم مادرش که محور خانواده بوده دنبال این جوان است و یا این جوان پدر خانواده و نان‌آور است و این جوان مهمترین سرمایه و عنصر بهره‌وری برای پیشرفت کشور است و تمامی این ویژگی‌ها در این جوان سرباز قرار دارد بنابراین یکی از اقداماتی که ما مورد توجه قرار دادیم ما و دولت با همکاری در ۲ سال گذشته حقوق سربازان را در مجلس یازدهم افزایش دادیم و از آنجایی که در گذشته تجربه این کار را داشتم و در نیروی انتظامی خدمت کردم، زمانی که در مرزها و پادگان‌ها سرکشی می‌کردیم از سربازی پرسیدم که آخرین مرخصی شما چه زمانی بوده است و سرباز پاسخ داد که ۶ ماه گذشته به مرخصی رفته‌ام و از فرمانده ایشان پرسیدم که چرا به این سرباز مرخصی ندادید، اما سرباز در پاسخ گفت که ایشان به من مرخصی داد اما من خودم به دلیل هزینه بالای ایاب و ذهاب به مرخصی نرفتم و در واقع این سرباز هزینه حمل و نقل را نیز برای سرکشی به خانواده نداشته است اما امروز در حوزه سربازی تحولاتی اتفاق افتاده است و این تحولات در حوزه کارآموزی و مهارت آموزی تداوم دارد؛ رهبر معظم انقلاب چندین سال است مورد تأکید قرار دادند و ستاد کل نیروهای مسلح در این حوزه برنامه‌های مدونی دارد و با هماهنگی ستاد این موضوع را پیش می‌بریم تا بتوانیم تحولاتی در این حوزه انجام دهیم.

حقوق بازنشستگان را با هم‌ترازی شاغلان ۹۰ درصد افزایش دادیم
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: موضوع بازنشستگان نیز از جمله موضوعات مهمی است که مدنظر قرار دادیم، بازنشستگان سهم زیادی در جامعه دارند و در آستانه این هستیم که هرچه جلوتر برویم بازنشستگان و سالخوردگان افزایش می‌یابد و در این حوزه نیز قانون مهم و راهبردی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را داریم که در حال حاضر نمی خواهم به آن بپردازم و بازنشستگان را در برنامه هفتم مورد توجه قرار دادیم و متناسب‌سازی را انجام دادیم و در واقع حقوق بازنشستگان را با هم‌ترازی شاغلان ۹۰ درصد افزایش دادیم البته بر میزان حقوق یعنی پایه حقوقی به اضافه مزایای مستمری که شامل کسورات می‌شوند و این مهم از خواسته‌های مهم بازنشستگان بود و در مجلس بر روی این موضوع توافق شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha