به گزارش روز سهشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری گلستان، استاندار گلستان پس از امضای این تفاهمنامه گفت: طرح طبیعتگردی و گردشگری آشوراده فقط شامل ۲۲ هکتار از مساحت جزیره نمیشود بلکه ۱۳۸ هکتار در ساحل بندرترکمن را نیز در بر میگیرد که این فضا میتواند برای سرمایهگذار ارزش اقتصادی داشته باشد.
علیمحمد زنگانه اظهار کرد: ظرفیت اراضی تحت مدیریت دستگاهها نظیر ۲۴ هکتار در اختیار ماهیان خاویاری، ۱۹ هکتاری بافت تحت مدیریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و اردوگاه دانش آموزی تحت مالکیت آموزش و پرورش میتواند بدون بارگذاری جدید امکان گردشگردی و طبیعت گردی را فراهم آورد.
وی بیان کرد: همراهی شورای راهبری محیط زیست راهگشا بوده و تمامی اقدامات در چارچوب ضوابط محیط زیستی است.
استاندار گلستان از محیط بانان خواست هر موضوع خارج از عرف موضوعات محیط زیستی را گزارش دهند تا در کمترین زمان ممکن پیشگیری از اقدامات معارض با محیط زیست صورت گیرد.
شرکت صندوق پروژه گردشگری آشوراده با تفاهم نامه صندوق ملی محیط زیست و سرمایه گذار شکل گرفته و پس از اخذ مصوبه ماده ۲۳ و تجهیز کارگاه اجرای آن آغاز میشود.
به گزارش ایرنا ، طرح طبیعتگردی آشوراده ۲۰ سال در کش و قوس اجرا گیر کرده بود که دولت سیزدهم با اخذ تدابیری مشکلات آنرا بررسی و سپس رفع کرد و اکنون این طرح بعد از گذشت دو دهه با رفع مشکلات فنی و حقوقی و تمدید مجوز ارزیابی زیستمحیطی عملیاتی شده است.
اجرای طرح ملی گردشگری و طبیعتگردی در تنها جزیره ایرانی دریای خزر یکی از مطالبههای مهم مردم و مسوولان گلستان در دهههای اخیر بوده و اجرای آن سال ۱۳۹۳ در سفر استانی هیات دولت به تصویب رسید.
جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند ولی با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب، جمعیت این جزیره ایرانی کاهش چشمگیر یافته و اکنون شماری از آن ها تردد میکنند.
جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است و در سال ۱۳۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.
علاوه بر این، در گذشته تولید ۴۰ درصد از خاویار کشور در نزدیکی این جزیره انجام می شد و در تولید این محصول شهره است.
آشوراده در ۲ کیلومتری غرب بندرترکمن قرار دارد و تنها راه دسترسی گردشگران به این منطقه بوسیله قایق است.
نظر شما