سناتور آمریکایی: به اف بی آی اعتماد نداریم/ انتقاد از نظارت غیرقانونی بر فعالیت شهروندان

تهران- ایرنا- «سناتور مایک لی» در جلسه پرسش و پاسخ سنا، ضمن انتقاد از عملکرد اف‌بی‌آی در نظارت غیرقانونی بر شهروندان آمریکا، خطاب به «کریستوفر ری» مدیر این نهاد فدرال، وی را غیرقابل اعتماد خطاب کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روزنامه واشنگتن تایمز، سناتور لی گفت: ما نمی توانیم به پلیس اف‌بی‌آی (اداره تحقیقات فدرال) در مورد مسائل مربوط به نظارت بدون مجوز از آمریکایی‌ها اعتماد کنیم، زیرا این نهاد جزئیاتی در خصوص مجازات ناقضان این امر منتشر نکرده است.

این سناتور جمهوری‌خواه خشمگینانه خطاب به مدیر اف‌بی‌آی گفت که با استناد به یافته‌های دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجی و دفتر مدیر اطلاعات ملی، موارد متعددی از استفاده غیرقانونی این نهاد فدرال از ابزار جاسوسی علیه آمریکایی‌ها وجود دارد.

لی در جلسه پرسش و پاسخ از ری پرسید که آیا هر یک از کارمندان اف‌بی‌آی که با استفاده از اختیارات اعطا شده بر اساس اصلاحیه ۷۰۲ قانون فیسا (FISA که مخففThe Foreign Intelligence Surveillance Act) نظارت بر اطلاعات شهروندان کشورهای دیگر خارجی، تحقیقات غیرقانونی علیه شهروندان آمریکا انجام داده اند، از کار برکنار شده اند یا خیر؟

این اصلاحیه به جامعه اطلاعاتی ایالات متحده امکان می دهد تا تحت نظارت دادگاه، ارتباطات غیر آمریکایی‌های مستقر در خارج از کشور را هدف قرار دهد. براساس این قانون، دولت آمریکا می‌تواند به سرعت اطلاعات حیاتی بدست آورد و در عین حال از حقوق آمریکایی‌ها محافظت کند.

مدیر اف بی آی در پاسخ به سوال لی، در خصوص هرگونه سوء استفاده از این اصلاحیه اظهار بی اطلاعی کرد، اما در عین حال اضافه نمود که اگر سوء استفاده زا اختیارات ذکر شده هم صورت گرفته باشد، قبل از اعلام اصلاحیه ۷۰۲ قانون فیسا بوده است. اما لی از پاسخ ری قانع نشد و گفت: شما مدام به این سیاست ها و اصلاحات اشاره می کنید؛ چیزی که ما ندیده ایم.

وی سپس افزود: «قانونگذاران کشور به طور قطع دلیلی برای اعتماد به شما ندارند، زیرا شما رفتار قابل اعتمادی نداشته‌اید».

این سناتور ایالت یوتا در ادامه مدیر اف‌بی‌آی را تحت فشار قرار داد تا در مورد تحقیقات نهاد متبوعش در مورد تظاهرکنندگان شورش ۶ ژانویه توضیح دهد. وی ادامه داد: آیا پرس و جوهای گسترده از دستگیرشدگان این تظاهرات تنها مربوط به این واقعه می شده، یا افراد تحت نظر جرائم دیگری هم مرتکب شده بودند؟

تحت فشار قرار دادن کریستوفر ری از سوی سناتور لی مربوط به استفاده گسترده این نهاد فدرال از اصلاحیه ۷۰۲ قانون فیسا (FISA) از آن رو است که لی جز چندین قانونگذار مخالف اصلاحیه ۷۰۲ قنون نظارت بر شهروندان غیرآمریکایی است. این گروه از سناتورها استدلال می کنند این برنامه، اصلاحیه چهارم را نقض می کند که براساس آن هرگونه تحقیقات و دستگیری غیرمنطقی را نقض قانون برمی شمرد. برخی مدافعان آزادی‌های مدنی نیز اف بی آی را به استفاده گسترده از این قانون به منظور نظارت بر جامعه آمریکا متهم کرده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha